taniaisie
power user
Неактивен
Публикации: 559
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #150 -: Декември 15, 2010, 08:08:07 » |
Нагоре
|
освен този да прочетете правилата доколкото стана ясно няма такива правила, нали така? аз пазя ред, защото се старая да съм коректна от морална гледна точка, но въпросът е ако реша да прескоча някого (защото си имам основания) той не би трябвало да е сърдит или разочарован, защото писани правила по този въпрос няма. (случаят разбира се не е такъв, защото ти не си била прескочена по осмотрение на продавача, а без причина доколкото разбирам) и все пак, кои правила да прочетем (дори по диагонал), съвсем сероизно и без въобще да се заяждам те питам http://www.bgdomakinq.com/forum/index.php?topic=9.0Защото съм сигурна,че не се заяждаш,Барбаронче! Записах се в обявата и зададох въпроси за размери,защото не бяха написани всички/дължина от чатал на панталонче/.И след 2 часа,в които семейството ми беше на рожден ден,дрешката беше продадена.Аз бях се записала в повече от една обява. Ако вие можете да купите дреха или обувка само с 1-2 дадени р-ра,аз не мога. А аз писах и ЛС,така че не ме е мързяло за това/относно забележката на горната дама/.И не съм пускала аз темата,а дамата,която претупа продажбата си.И съм отбелязала СЪЩО,че това писане тук,за мен е глупост.Подразни ме,не толкова факта,че не купих дрешките,колкото назидателното ЛС,което получих след това.И което няма да пусна тук,защото ще е дребнавост от моя страна,ако го направя. И да споделя,че съм страшно доволна от доста нови потребители,което показва,че е глупаво деленето на нови и стари потребители,и че нов потребител не е равно на некоректен потребител.Аз се убедих лично и мисля,че повечето от вас смятат така.
|
|
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 08:19:05 от taniaisie »
|
Активен
|
Изчаквам 12 часа след записа и вие давате ред на следващия! След като си изпатих от "коректни" купувалки,първо изпращате записа,с включени пощенски,и след това получавате закупеното.Благодаря! Клиент,с повече от една обява,потвърдена за закупуване на ЛС,е с предимство. Заявил "покупка" е с предимство пред заявил "проба"!
|
|
|
Barbarona
Criminal mind....
power user
Неактивен
Публикации: 500
Criminal mind...
|
|
« Отговор #151 -: Декември 15, 2010, 11:08:41 » |
Нагоре
|
така де, в тези правила нали няма нищо за пазенето на ред при запис. искам да се изясни този въпрос по принцип, въобще не визирам конкретния случай... знам, не й е мястото на дискусията в "новите потребители", но понеже тук се повдигна въпроса...
|
|
|
Активен
|
Нови потребители задължително предварително заплащане. В обявите ми има и артикули на снаха ми, които НЕ СЕ разменят. Затова възможно е към настоящия момент някой обяви да не са вече актуални, питайте и ще проверя. Поздрави
|
|
|
bori_nik_
new user
Неактивен
Публикации: 55
|
|
« Отговор #152 -: Декември 15, 2010, 21:40:46 » |
Нагоре
|
Zdr.iskam i az da kaja ne6to-az sa6to se vodq nov potrebitel i mnogo haresvam saita.Slu4valo mi se e da osa6testvq nqkolko sdelki-za 6tastie uspe6ni,no mnogo trudno. .az li vse popadam sa6to na otka4alki neznam-vse trqbva da se molq za pari4kite da mi gi pratqt-kato si napravil sdelka-krai-tova e-sdelkata si e sdelka. (hail4)ne moje da se otkazva6 kato si se zapisal ili da kazva6 4e nqma da moje6 da si plati6 pora4kata-sled kato ve4e e izprateno-i t.n.nadqvam se 4e me razbirate.prosto trqbva da badem korektni edni kam drugi za da varvqt rabotite.pojelavam na vsi4ki po malko idioti i izmamnici da im se padat i vesela koleda razbira se-
|
|
|
Активен
|
Коректна съм и бърза-разчитам на същото и от вас!Благодаря ви!Връщам стоки неотговарящи на описанието или зацапани и мръсни.Това е сайт с добра идея,затова нека не я проваляме.Работя с пощата.Поставям оценки след всяка сделка....
|
|
|
Foxy1
new user
Неактивен
Публикации: 288
|
|
« Отговор #153 -: Декември 22, 2010, 11:03:37 » |
Нагоре
|
Их бе значи с тия вашите "запис"-и Никъде в правилата не пише, че някой е длъжен да изчаква когото и да било! И аз съм нов потребител, но ми писна да чета едни и същи оплаквания,че нямало ред. Ами няма! И живота не е честен, а и никой не е казал, че трябва да е честен. Който иска нещо - прави всичко възможно, за да се случи сделката и да го получи. Защо трябва да нападате момичетата тука? Така са преценили, така са постъпили - Мисля че всички тук сме големи хора. Значи да се разочаровате в ЛС или във форума имате време, а да напишете 2 изречения и адрес на ЛС нямате, така ли? И после като наплюете момичето в обявата или в ЛС и веднага се оплаквате, че сте получили грубо или невъзпитано отношение. Всеки който бъде предизвикан или критикуван би се изразил по-грубо в отговор. Особено тук, където не можеш да възприемеш правилно тона на разговора, тъй като не е наживо. Има цяла тема по такъв смешен повод. Никога не съм и няма да спазя никакъв ред, с никакви "запис"-и, защото не съм пророк, да знам на кого "запис"-а е сериозен и на кого не. До сега не съм имала никакъв проблем, с никого, в нито една сделка. Купила съм си повече от 15 неща оттук, а не съм се записала в нито една обява. Това трябва да ви говори нещо.... АБСОЛЮТНО подкрепям това мнение. Как пък не- някой ми бил писал "запис" в обявата и отишъл на гости..кафе или където там му се ходило, а после да разчита, че аз ще ми пазя нещо си, при положение ,че друг сериозен потребител веднага ми е писал на лични, дал е адрес и на сутринта е изприпкал да изпрати паричките Айде де, смешки По същия начин, когато и аз харесам нещо и РЕША да го купя, изобщо не се занимавам да се"записвам". Пиша си директно на човека и направо уточняваме подробностите. Това е най-сигурния начин.
|
|
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 11:07:21 от Foxy1 »
|
Активен
|
Бърза, точна и коректна съм. Очаквам същото и от отсрещния. Очаквам при заявена покупка от мен, да ми оставяте и актуален телефон за връзка. Аз също ще ви дам своя. Думичката "Запис", поставена в моя обява, не ви дава НИКАКВО ПРЕДИМСТВО! За сериозен ангажимент приемам единствено връзката на лични.Приятно пазаруване
|
|
|
tonikrisi
Вече ходя два пъти седмично до пощата
new user
Неактивен
Публикации: 126
|
|
« Отговор #154 -: Декември 22, 2010, 11:08:08 » |
Нагоре
|
Aз почти винаги първо се записвам в обявата и веднага след това пиша на лс,но много ме е яд на потребителки които само се записват и после нищо затова и аз спрях да пазя ред,давам винаги на първият писал на лични че купува.
|
|
|
Активен
|
АЗ СЪМ КОРЕКТНА,ОЧАКВАМ СЪЩОТО И ОТ ОТВЕТНАТА СТРАНА! За потребители с по-малко от 10+оценки не пращам предварително!!!(първо паричките-после пакета и обратно). Не пазя ред,давам на първият писал на ЛС!
|
|
|
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
Неактивен
Публикации: 1474
Левски Сф 1914
|
|
« Отговор #155 -: Декември 22, 2010, 11:18:43 » |
Нагоре
|
Аз винаги се записвам и тогава минавам на лични.Държа също на запис в моите обяви и тогава на лични да не стане после ама ти ме прескочи и т.н.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
taniaisie
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #156 -: Декември 22, 2010, 11:32:39 » |
Нагоре
|
Их бе значи с тия вашите "запис"-и Никъде в правилата не пише, че някой е длъжен да изчаква когото и да било! И аз съм нов потребител, но ми писна да чета едни и същи оплаквания,че нямало ред. Ами няма! И живота не е честен, а и никой не е казал, че трябва да е честен. Който иска нещо - прави всичко възможно, за да се случи сделката и да го получи. Защо трябва да нападате момичетата тука? Така са преценили, така са постъпили - Мисля че всички тук сме големи хора. Значи да се разочаровате в ЛС или във форума имате време, а да напишете 2 изречения и адрес на ЛС нямате, така ли? И после като наплюете момичето в обявата или в ЛС и веднага се оплаквате, че сте получили грубо или невъзпитано отношение. Всеки който бъде предизвикан или критикуван би се изразил по-грубо в отговор. Особено тук, където не можеш да възприемеш правилно тона на разговора, тъй като не е наживо. Има цяла тема по такъв смешен повод. Никога не съм и няма да спазя никакъв ред, с никакви "запис"-и, защото не съм пророк, да знам на кого "запис"-а е сериозен и на кого не. До сега не съм имала никакъв проблем, с никого, в нито една сделка. Купила съм си повече от 15 неща оттук, а не съм се записала в нито една обява. Това трябва да ви говори нещо.... АБСОЛЮТНО подкрепям това мнение. Как пък не- някой ми бил писал "запис" в обявата и отишъл на гости..кафе или където там му се ходило, а после да разчита, че аз ще ми пазя нещо си, при положение ,че друг сериозен потребител веднага ми е писал на лични, дал е адрес и на сутринта е изприпкал да изпрати паричките Айде де, смешки По същия начин, когато и аз харесам нещо и РЕША да го купя, изобщо не се занимавам да се"записвам". Пиша си директно на човека и направо уточняваме подробностите. Това е най-сигурния начин. Ама как го купуваш,без да искаш размери? Пиша си запис в обявата и си искам размери,и два часа докато съм на гости,някой като теб не може да се натутка,за да ги запише тия ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ размери.Защото има хора,които така и не се научиха.Аз няма да купя дреха,без да знам дали изобщо ще мога да я облека.А я купувам,за да я нося.Ти,ако ще я препродаваш,не ти трябват номерации. И първо чети,пък после пиши. P.S.А какво уточняваш на ЛС,нали в обявата си пише.Е аз писах на ЛС,ама...нема никой.
|
|
|
Активен
|
Изчаквам 12 часа след записа и вие давате ред на следващия! След като си изпатих от "коректни" купувалки,първо изпращате записа,с включени пощенски,и след това получавате закупеното.Благодаря! Клиент,с повече от една обява,потвърдена за закупуване на ЛС,е с предимство. Заявил "покупка" е с предимство пред заявил "проба"!
|
|
|
emi_9eni
new user
Неактивен
Публикации: 318
|
|
« Отговор #157 -: Декември 22, 2010, 11:48:50 » |
Нагоре
|
Ама как го купуваш,без да искаш размери? Пиша си запис в обявата и си искам размери,и два часа докато съм на гости,някой като теб не може да се натутка,за да ги запише тия ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ размери.Защото има хора,които така и не се научиха.Аз няма да купя дреха,без да знам дали изобщо ще мога да я облека.А я купувам,за да я нося.Ти,ако ще я препродаваш,не ти трябват номерации. И първо чети,пък после пиши. P.S.А какво уточняваш на ЛС,нали в обявата си пише.Е аз писах на ЛС,ама...нема никой.
Не се ядосвай, понякога така става наистина. Не мога да разбера какъв е тоя мързел да си напишат размерите при положение, че все ще им бъдат поискани. Обаче пък знае ли човек - може някой толкова да бърза да те изпревари, че да си го купи без размери. И в такива случаи пак продавача си е прав да го продаде на него- щом е първия дал адрес да му го праща. Затова ти казвам да не се тормозиш за глупости - отминавай и толкоз. Винаги ще има нечестни неща в живота. А наистина има потребителки дето така си купуват и има продавачки дето така си продават. Просто всеки си има право да не спазва ред. Знам че ти е обидно задето не ти е отговорено на запитването на личното, но пък наистина може някой да си го е купил без много, много да пита . То и аз като почна да питам по много , все си очаквам някой да ме резне , Но пък никога няма да си купя нещо оттук, без да съм попитала за всичко, за да няма после недоразумения Та така - света е шарен - хора разни Важното е да сме спокойни - да нямаме проблеми с дишането ... Шегичка е това, на мойта приятелка лафа хихи
|
|
|
Активен
|
Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
|
|
|
taniaisie
power user
Неактивен
|
|
« Отговор #158 -: Декември 22, 2010, 12:02:49 » |
Нагоре
|
Ама как го купуваш,без да искаш размери? Пиша си запис в обявата и си искам размери,и два часа докато съм на гости,някой като теб не може да се натутка,за да ги запише тия ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ размери.Защото има хора,които така и не се научиха.Аз няма да купя дреха,без да знам дали изобщо ще мога да я облека.А я купувам,за да я нося.Ти,ако ще я препродаваш,не ти трябват номерации. И първо чети,пък после пиши. P.S.А какво уточняваш на ЛС,нали в обявата си пише.Е аз писах на ЛС,ама...нема никой.
Не се ядосвай, понякога така става наистина. Не мога да разбера какъв е тоя мързел да си напишат размерите при положение, че все ще им бъдат поискани. Обаче пък знае ли човек - може някой толкова да бърза да те изпревари, че да си го купи без размери. И в такива случаи пак продавача си е прав да го продаде на него- щом е първия дал адрес да му го праща. Затова ти казвам да не се тормозиш за глупости - отминавай и толкоз. Винаги ще има нечестни неща в живота. А наистина има потребителки дето така си купуват и има продавачки дето така си продават. Просто всеки си има право да не спазва ред. Знам че ти е обидно задето не ти е отговорено на запитването на личното, но пък наистина може някой да си го е купил без много, много да пита . То и аз като почна да питам по много , все си очаквам някой да ме резне , Но пък никога няма да си купя нещо оттук, без да съм попитала за всичко, за да няма после недоразумения Та така - света е шарен - хора разни Важното е да сме спокойни - да нямаме проблеми с дишането ... Шегичка е това, на мойта приятелка лафа хихи Никак не ми е обидно.Ние се разбрахме с продавалката на ЛС и всичко е наред.Но ме дразнят разни субекти,които дори не си правят труда да прочетат за какво иде реч,но са компетентни да раздават съвети за всичко.Аман от такива хора. Беше записана дължина на детски панталонче и ластик.Но колко е от чатал,колко се разтяга и колко е ханша,няма инфо.Аз питам,не ми се отговори,продадоха ги на друг.Няма проблем.Разбрахме се с дамата. И разни недоразбрали "дами",обаче специалисти в даването на мнение,започнаха да пишат с размах. Е за това ме е яд!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
margafraca
Некоректно отношение!
power user
Неактивен
Публикации: 619
Мъжка майка, много страстна и опасна...
|
|
« Отговор #159 -: Декември 22, 2010, 17:46:48 » |
Нагоре
|
Момичета, и тук и в съседите напоследък нови потребители ме молят да запазя дреха за тях,след което потъват в мълчание?На вас случва ли ви се и как реагирате?Нямат нито една оценка ,аз досега се доверявах, но вече нъц
|
|
« Последна редакция: Декември 22, 2010, 20:22:24 от margafraca »
|
Активен
|
Призовавам за коректност!Не плащам и не пращам предварително!Продавам предимно нови дрехи-дамски!Не разменям-не ме канете за тази дейност-ако харесам нещо си го купувам!Ако решите пишете на лични-изпращам снимки и описания на мейла ви!!Рейтингът ми може да видите и тук и в съседите-потрбителското име ми е едно и също-коректна съм!
|
|
|
galiarukova
new user
Неактивен
Публикации: 26
да се завърнеш в бащината къща...
|
|
« Отговор #160 -: Декември 22, 2010, 22:59:59 » |
Нагоре
|
Аз пък все си мислех, че е коректно да се спазва реда на записите - иначе за какво изобщо са тези записи? Понеже сравнително отскоро продавам тук и в продавалника, си мислех че така е редно и коректно?! Например, ако някой е на работа и е мярнал нещо в свободен момент, но няма как да измери своя дреха или на детето си, за да прецени - да има време да стигне до вкъщи и да реагира - иначе който си е бил в къщи и е имал метър под ръка се оказва с едни гърди предимство пред останалите. Аз даже едни ботушки Рихтер, дето ги бях пуснала тук и в продавалника за 12 лв. се избиха да ми ги искат на ЛС - една дама 20 лв. ми предлагаше и щеше на място да си ги вземе и беше от София, но аз - не, искам да бъда коректна, ще спазвам реда на записите - даже питах мамата, която беше наред - искаш ли ги, да ги предлагам ли на следващия и така... И си ги продадох за 12 лв. и ми забавиха плащането с три седмици, и оценка не ми поставиха, и така... И мамчето беше от този сайт, а не от другия защото първа се беше записала.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
emi_9eni
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #161 -: Декември 22, 2010, 23:14:46 » |
Нагоре
|
Аз пък все си мислех, че е коректно да се спазва реда на записите - иначе за какво изобщо са тези записи? Понеже сравнително отскоро продавам тук и в продавалника, си мислех че така е редно и коректно?! Например, ако някой е на работа и е мярнал нещо в свободен момент, но няма как да измери своя дреха или на детето си, за да прецени - да има време да стигне до вкъщи и да реагира - иначе който си е бил в къщи и е имал метър под ръка се оказва с едни гърди предимство пред останалите. Аз даже едни ботушки Рихтер, дето ги бях пуснала тук и в продавалника за 12 лв. се избиха да ми ги искат на ЛС - една дама 20 лв. ми предлагаше и щеше на място да си ги вземе и беше от София, но аз - не, искам да бъда коректна, ще спазвам реда на записите - даже питах мамата, която беше наред - искаш ли ги, да ги предлагам ли на следващия и така... И си ги продадох за 12 лв. и ми забавиха плащането с три седмици, и оценка не ми поставиха, и така... И мамчето беше от този сайт, а не от другия защото първа се беше записала. И? Това хубаво ли е според теб? Много ли ти стана приятно, че спази реда? Никой не е измислял такова правило за ред. Който е на работа няма смисъл въобще да си "мярва нещо" , че и да си заплюва да му го пазят - тинтири-минтири - като си отиде вкъщи да си мери, да мисли пък тогава да пише. Който превари той завари. Естествено мое мнение си е това. На когото му е приятно - нека си спазва някакъв собствен ред или принципи, ама не е сигурно, че някой ще се впечатли, нито че ще получи дори потупване по рамото. Още повече не си длъжна да си губиш времето да подпитваш тоз и оня, само щото е изпляскал някаква си там думичка "запис" някъде. Който има намерение за покупка го заявява на ЛС независимо кой и какво е изписал в обявата. Но пак казвам - личен избор. Идеята е, че никой не е длъжен
|
|
|
Активен
|
|
|
|
galiarukova
new user
Неактивен
Публикации: 26
да се завърнеш в бащината къща...
|
|
« Отговор #162 -: Декември 22, 2010, 23:38:40 » |
Нагоре
|
Аз пък все си мислех, че е коректно да се спазва реда на записите - иначе за какво изобщо са тези записи? Понеже сравнително отскоро продавам тук и в продавалника, си мислех че така е редно и коректно?! Например, ако някой е на работа и е мярнал нещо в свободен момент, но няма как да измери своя дреха или на детето си, за да прецени - да има време да стигне до вкъщи и да реагира - иначе който си е бил в къщи и е имал метър под ръка се оказва с едни гърди предимство пред останалите. Аз даже едни ботушки Рихтер, дето ги бях пуснала тук и в продавалника за 12 лв. се избиха да ми ги искат на ЛС - една дама 20 лв. ми предлагаше и щеше на място да си ги вземе и беше от София, но аз - не, искам да бъда коректна, ще спазвам реда на записите - даже питах мамата, която беше наред - искаш ли ги, да ги предлагам ли на следващия и така... И си ги продадох за 12 лв. и ми забавиха плащането с три седмици, и оценка не ми поставиха, и така... И мамчето беше от този сайт, а не от другия защото първа се беше записала. И? Това хубаво ли е според теб? Много ли ти стана приятно, че спази реда? Никой не е измислял такова правило за ред. Който е на работа няма смисъл въобще да си "мярва нещо" , че и да си заплюва да му го пазят - тинтири-минтири - като си отиде вкъщи да си мери, да мисли пък тогава да пише. Който превари той завари. Естествено мое мнение си е това. На когото му е приятно - нека си спазва някакъв собствен ред или принципи, ама не е сигурно, че някой ще се впечатли, нито че ще получи дори потупване по рамото. Още повече не си длъжна да си губиш времето да подпитваш тоз и оня, само щото е изпляскал някаква си там думичка "запис" някъде. Който има намерение за покупка го заявява на ЛС независимо кой и какво е изписал в обявата. Но пак казвам - личен избор. Идеята е, че никой не е длъжен Не ми стана приятно най-вече заради мамчето дето много ми ги искаше, казваше че са й спешни, повече пари ми предлагаше - не ми е заради парите, аз и без това може би нямаше да взема 20 лв. след като съм ги пуснала на 12 - но заради нея - три-четири пъти ми писа жената, но аз НЕ! Беше излишен "героизъм за коректност", но аз не продавам много често и нямам много обяви и опит в тези сайтове (по и-бей и аукро си е друго). Но съм коректна по природа и просто смятах, че така е редно. Но явно никой не го спазва това правило (ако изобщо има такова) и защо изобщо са тия записи се чудя?!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
emi_9eni
new user
Неактивен
|
|
« Отговор #163 -: Декември 22, 2010, 23:48:24 » |
Нагоре
|
Но явно никой не го спазва това правило (ако изобщо има такова) и защо изобщо са тия записи се чудя?!
Ами за нищо - ей тъй за спорта си пишат разни записи, после да се подвеждат истинските клиенти и да се чудят при кого е, за кого е. Дано не си ме разбрала погрешно - аз съм изключително принципен и праволинеен човек, смея да твърдя. Но моите принципи се изразяват в това да направя добро - да зарадвам някого, а не да хабя на вятъра усилия, с цел да спазя нечие хипотетично право на шанс, да се пробва, да закупи нещо мое. Мисля че е глупаво. Ето жената така го е искала, казваш, че на мен сърце нямаше да ми даде да я разочаровам, само защото може би, някой си, би решил да го купи и бил се записал преди нея. Във всяка ситуация естествено е различно. Понякога бих запазила и месец, стига да е насериозно и да има комуникация.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
margafraca
Некоректно отношение!
power user
Неактивен
Публикации: 619
Мъжка майка, много страстна и опасна...
|
|
« Отговор #164 -: Декември 23, 2010, 10:06:55 » |
Нагоре
|
Момичета, и тук и в съседите напоследък нови потребители ме молят да запазя дреха за тях,след което потъват в мълчание?На вас случва ли ви се и как реагирате?Нямат нито една оценка ,аз досега се доверявах, но вече нъц Старшно е казвам ви на ден поне по две от околко седмица ми пишат и после нищо,а да не говорим за съседите там и офертират и съвсем забатачват обявата- пазете се!!
|
|
|
Активен
|
Призовавам за коректност!Не плащам и не пращам предварително!Продавам предимно нови дрехи-дамски!Не разменям-не ме канете за тази дейност-ако харесам нещо си го купувам!Ако решите пишете на лични-изпращам снимки и описания на мейла ви!!Рейтингът ми може да видите и тук и в съседите-потрбителското име ми е едно и също-коректна съм!
|
|
|
|
|