Дами,да ви кажа и аз една рецепта за торта
Става страхотна,само не се цупете,че е с хляб,не знаете за какво става въпрос
Та тортата е с бисквити,аз взимам Закуска-2 пакетчета
за крема вземам 1/2 по-сухичък хляб и го слагам във вода,да омекне,като за кюфтета
1 опаковка малък маргарин,без значение е марката
6-7 лъжици какао
1ч.ч. захар
Всичко това се пасира и се получава сместа(крема),с която редите бисквитите и мажете.Ако искате по-бърз ефект,потапяйте бисквитите в мляко или сироп някякъв.накрая поръсвам с кокосови сърготини за по-добра визия
сигурна съм,че като четете сега се мръщите
,но няма да съжалявате и ще повторите дори с тази рецепта
Чак гърците накарах да си оближат пръстите с тази много бърза торта
Аз я знам тая , ти не се прави , баба ти я е казала
, ние и викаме пенсионерска щот е ефтина и се вписва в пенсионния бюджет
Единствената разлика която виждам обаче е , че ние сместа/крема/ го правим не с хляб а със счукани бисквити , но по твоя май крема ще стане по воден , еле по бързо ще попие в бисквитените блатове
Ще се пробва
Радо , а на теб да ти кажа за плодова торта , по мързелива , понеже те срязах в другата ти тема
Свръх бърза , може да се консумира веднага но се препоръчва поне час два да престои в хладилника
Едни блатове за торта
2 кофички заквасена сметана / ама от големите дето са като кисело мляко/
Плодове каквито обичате или
Течен шоколад
Сега за крема , сипвате сметана добавяте захар , и разбивате с миксер , но набързо за да не се разводни / една кака от тук ми препоръча да сложа и малко желатин за да стегне и да е 100% че няма да се разводни/ по желание за плодовата може да сложите ароматна есенция някаква плодова , или ванилия , за щоколадовата сложите какао , ванилия , но не са задължителни
П.С. конкретно за бананова торта може да се бжътнат един два банана в крема , това сигурно важи и за другите , но аз само банана съм добавяла за сега.
Плодова
Слагате блата в тортената чения , като ако плодовете ви са компотени , сиропирате блата със сироп от компота , ако пловодете ви са пресни , може да пасирате малко и да добавите вода така че да стане като нектар , и отново да сиропирате , в краен случай може и с мляко
мажете от крема , редите плодове , слагате следващия блат , пак същото като първия , последния само се сиропира , после отгоре се маже с крем да добие вид , може отново да се украси с плодове , слага се да стегне и охлади за час два в хладилника
Шоколадова , отново слагате блата в чинията , мажете с крема , и после отгоре с шприц слагате течен шоколат , така щото , да е малко тука има тука нема , може на срипала , на черти , на решетка , кой как му харесва / при липсата на шпиц , оръдието на труда може да е кафена лъжичка и да се сложи на точки , ама ще се озорите, със следващия същото , връхния се маже с крем , с шриц се украсява , ако не пак с лъжичката , може да се поръсят и шоколадови пръчици