{GOOGLENEWHOR}


Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вкуснотийките на мама!  (Прочетена 159375 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
ROSIDINKOVA
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 781


Радвай се на живота,а не на неговия смисьл!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #210 -: Ноември 07, 2010, 15:00:24 »
Раздели ТемаНагоре

Баницата с кайма сьм я правила.Ех,тези кексове как ме изкушават,ама като знам ,че няма да го скупосам,не ми се и захваща. Sad Довечера ще спретна пицичка,че днес ми е едно рошаво от снощното излизане. Undecided
Активен

Всички заслужаваме да бьдем щастливи!
mimoza7710
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 285


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #211 -: Ноември 07, 2010, 15:26:27 »
Раздели ТемаНагоре

ето и днешната вечерка с десерт Tongue




Поли, завиждам ти, че това количество храна ви стига за вечеря!  Cheesy
Виж при мен за какво става въпрос  Shocked Shocked Shocked Shocked
Пиците са сурови, защото изпечени не доживяват за снимка  Huh? Huh? Huh? Тестото си е мое производство  Tongue Tongue Tongue
Активен

* Изпращам и получавам като МПП по БГ пощи или Еконт пощенска пратка.
* Коректна съм и очаквам същото от вас.
* Поставям коментари/оценки, правете го и вие.
* Връщам артикули неотговарящи на описанието.
* Изключително много държа на отличната комуникация и я поддържам до приключване на сделката.
* За непознати за мен потребители по моя преценка мога да изискам предварително плащане, моля, не се обиждайте!
ROSIDINKOVA
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 781


Радвай се на живота,а не на неговия смисьл!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #212 -: Ноември 07, 2010, 15:33:12 »
Раздели ТемаНагоре

ето и днешната вечерка с десерт Tongue




Поли, завиждам ти, че това количество храна ви стига за вечеря!  Cheesy
Виж при мен за какво става въпрос  Shocked Shocked Shocked Shocked
Пиците са сурови, защото изпечени не доживяват за снимка  Huh? Huh? Huh? Тестото си е мое производство  Tongue Tongue Tongue
Абе ,мила колко човека сте? Shocked То на вас май и повечко печки ще ви трябват Cheesy Cheesy Cheesy
И аз довечера ще правя пица. Tongue
Активен

Всички заслужаваме да бьдем щастливи!
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098


Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #213 -: Ноември 07, 2010, 18:22:02 »
Раздели ТемаНагоре

ето и днешната вечерка с десерт Tongue




Поли, завиждам ти, че това количество храна ви стига за вечеря!  Cheesy
Виж при мен за какво става въпрос  Shocked Shocked Shocked Shocked
Пиците са сурови, защото изпечени не доживяват за снимка  Huh? Huh? Huh? Тестото си е мое производство  Tongue Tongue Tongue
Абе ,мила колко човека сте? Shocked То на вас май и повечко печки ще ви трябват Cheesy Cheesy Cheesy
И аз довечера ще правя пица. Tongue
Ми колко да сме,аз мъжлето и детето и котето Cheesy Cheesy Cheesy
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
doublemama
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 238


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #214 -: Ноември 07, 2010, 19:25:44 »
Раздели ТемаНагоре

Ето и нашата вечеря... мусака от ориз и патладжани Cheesy Има и тараторче,но него не го снимах Wink
Активен


dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #215 -: Ноември 07, 2010, 20:22:54 »
Раздели ТемаНагоре

Ето и аз сготвих (cleanup2) (cleanup3) (cook2)
ФРИКАСЕТО Е НА doublemama ,А КЕКСА НА ПОЛИ










ВКУСНООО!!БЛАГОДАРЯ МОМИЧЕТА! Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss
Активен

doublemama
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 238


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #216 -: Ноември 07, 2010, 20:55:42 »
Раздели ТемаНагоре

Даце,хареса ли ти фрикасето с чесънче? А кимион сложи ли?
Кексчето ти изглежда...ммммм,вкуснооооооооооооо Cheesy
Активен


dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #217 -: Ноември 07, 2010, 21:18:06 »
Раздели ТемаНагоре

Цитат
Даце,хареса ли ти фрикасето с чесънче? А кимион сложи ли?
Кексчето ти изглежда...ммммм,вкуснооооооооооооо
Докато го готвих всички търтанясваха ,как чесън на фрикасе.Аз сложих както ми каза,чесънчето после кимиончето WinkСега ела да видиш,нищо не остана. CheesyС големите лъжици ядоха Cheesy Cheesy CheesyОт сега нататък така ще го готвя.Благодаря ти още веднъж! Kiss
Активен

doublemama
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 238


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #218 -: Ноември 07, 2010, 21:50:28 »
Раздели ТемаНагоре

Цитат
Даце,хареса ли ти фрикасето с чесънче? А кимион сложи ли?
Кексчето ти изглежда...ммммм,вкуснооооооооооооо
Докато го готвих всички търтанясваха ,как чесън на фрикасе.Аз сложих както ми каза,чесънчето после кимиончето WinkСега ела да видиш,нищо не остана. CheesyС големите лъжици ядоха Cheesy Cheesy CheesyОт сега нататък така ще го готвя.Благодаря ти още веднъж! Kiss

Аз забравих да ти кажа,че след това слагам застройка от кисело мляко и жълтък...Другия път така да го направиш Wink
Активен


dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #219 -: Ноември 07, 2010, 21:53:24 »
Раздели ТемаНагоре

Цитат
Аз забравих да ти кажа,че след това слагам застройка от кисело мляко и жълтък...Другия път така да го направиш
Ааа това го направих и без да ми казваш  Cheesy
Активен

doublemama
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 238


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #220 -: Ноември 07, 2010, 21:53:50 »
Раздели ТемаНагоре

Цитат
Аз забравих да ти кажа,че след това слагам застройка от кисело мляко и жълтък...Другия път така да го направиш
Ааа това го направих и без да ми казваш  Cheesy

Ооох,отдъхнах си Cheesy
Активен


dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #221 -: Ноември 07, 2010, 22:07:05 »
Раздели ТемаНагоре

Моля те ,сега да ми напишеш рецептата за мусака с ориз и патладжани Smiley
Активен

doublemama
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 238


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #222 -: Ноември 07, 2010, 22:33:40 »
Раздели ТемаНагоре

Моля те ,сега да ми напишеш рецептата за мусака с ориз и патладжани Smiley

В тиган запържвам леко 1 средно голяма глава лук,добавям кайма (500-600гр.) като я намачквам с вилица.След това добавям нарязан на кубчета (колкото зарче например) 1 голям патладжан или 2 малки.Предварително осолявам кубчетата.Оставям патладжана да се задуши малко с лука и каймата и след това добавям доматено пюре или нарязани на ситно 1-2 домата,зависи от големината.Добавям черен пипер,може и съвсем леко кимион.Всичкото това го оставям да се задуши.
В тава слагам ориза (2 водни чаши),сместа и разбърквам.Добавям към 4 чаши вода и още малко сол,но гледам да не прекалявам ,за да не стане солено.Слагам в предварително загрята на 200 градуса фурна и намалям на около 180 градуса.По някое време евентуално може да добавя още една чаша вода,ако ориза не е омекнал достатъчно,а водата е намаляла.След това заливаш със заливка като за обикновената мусака.Това е.
С такава смес между другото съм пълнила и чушки.Стават много вкусни Cheesy
Активен


dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #223 -: Ноември 07, 2010, 23:14:06 »
Раздели ТемаНагоре

Цитат
В тиган запържвам леко 1 средно голяма глава лук,добавям кайма (500-600гр.) като я намачквам с вилица.След това добавям нарязан на кубчета (колкото зарче например) 1 голям патладжан или 2 малки.Предварително осолявам кубчетата.Оставям патладжана да се задуши малко с лука и каймата и след това добавям доматено пюре или нарязани на ситно 1-2 домата,зависи от големината.Добавям черен пипер,може и съвсем леко кимион.Всичкото това го оставям да се задуши.
В тава слагам ориза (2 водни чаши),сместа и разбърквам.Добавям към 4 чаши вода и още малко сол,но гледам да не прекалявам ,за да не стане солено.Слагам в предварително загрята на 200 градуса фурна и намалям на около 180 градуса.По някое време евентуално може да добавя още една чаша вода,ако ориза не е омекнал достатъчно,а водата е намаляла.След това заливаш със заливка като за обикновената мусака.Това е.
С такава смес между другото съм пълнила и чушки.Стават много вкусни Cheesy
Утре ще си купя патладжани и ще пробвам Wink
Активен

doublemama
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 238


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #224 -: Ноември 07, 2010, 23:33:46 »
Раздели ТемаНагоре

И още една рецептичка,ако се чудите какво по-различно да сготвите...
Сварявате една част пиле и отделяте бульона (свареното пиле може да замразите за по-нататъшно готвене).Другата част от пилето нарязвате на нещо като жулиенчета и запържвате с малко подправки-червен пипер,кимион,сол,черен пипер...
Сварявате картофи (в пилешкия бульон  е най-добре),пасирате ги или ги намачквате,добавяте бучка масло (около  една четвърт от малките масла).Добавяте сол на вкус.
В тавичка разстилате пасираните картофи,мажете дебел пласт майонеза.След това следва един пласт гъби(мариновани или пресни-няма значение),следва пилето и накрая още един пласт майонеза.Отгоре обилно поръсвате с настърган кашкавал и слагате във фурната на около 180 градуса,но само на загрят горен реотан (това незнам дали правилно го обяснявам..само отгоре трябва да се запече кашкавала).
Това мое творчество,наречено от мен БУЛАМАЧ  Cheesy ,е страшно вкусно и го правя всеки път когато нямам идеи за вечеря или обяд...
« Последна редакция: Ноември 07, 2010, 23:40:53 от doublemama » Активен




Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: