{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Неправомерно поставена отрицатена оценка  (Прочетена 5221 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459


Поканени потребители: 1

Профил WWW
« -: Септември 07, 2010, 19:21:16 »
Раздели ТемаНагоре

Мисля, че темата ми е за тук, защото е свързана както с правилата, така и с въпросите.Въпреки, че се замислих дали да не я пусна в некоректните.

Случката е следната.Пускам си обявата миналата вечер около 22:00 и почти веднага barbini се записва.А обявата е просто смешна - лот от дрешки на символичната цена от 1,50.
http://www.bgdomakinq.com/showproduct.php?product=32329&cat=15
И така ... на сутринта имам още няколко записа, като 4 от тях ми изпращат на момента и адрес.От първата записала  се обаче ни вест, ни кост.По принцип след запис не чакам повече от 2 часа.Така е и в Продавалника, там обаче си го пишех под обявите.
Чаках barbini 15 часа! след което логично писах на следващата записала се, която взе и други дрешки.И след като вече сме се уговорили се появява barbini и прави някакъв страшен панаир, че била първа.Оспами ми обявата, писа ми и на лични няколко пъти с някакви оправдания за болно дете и т.н и с опити да ме застави да игнорирам момичето с което вече имам уговорка, защото тя се била поqвилa и сега била тук!Добре де...като ти е болно детето как не си намерила време да изпратиш един адрес, и два реда да изчакам...ще чакам и 2 дни ако просто ми беше написала нещо, а намери време да ровиш в Домакинята и да се записваш под обяви.
И така след големи панаири извикахме модератор, който и обясни, че аз решавам на кого да дам дрешките, после попитах и администратора, които също ми каза, че няма правило, според което трябва да чакам и дам на първият се записал.
Тя обаче с цялото си нахалство продължи да ми пише в обявата и на лични, че съм можела да откажа на мамата с която вече имам уговорка и да изпратя дрехите на нея.Щото разбирате ли принцесата се накумила и няма нищо по важно от нея а аз трябва да пренебрегна човек с който вече имам уговорка сле дкато сме я чакали смятам достатъчно..
На всичкото отгоре започна да лъже в обявата, че съм била постъпвала некоректно и с други хора преди.Нещо, което абсолютно не е вярно.От 5 годни съм в Продавалника (при интерес ще дам и линк към профила си там) а от няколко месеца тук и имам само положителни оценки.Никога с никой не съм се конфронтирала, нито някой е бил недоволен и разочарован от мен.
И сега ще излъжа ако кажа., че бях изненадана, когато видях, че освен всичко друго, тя ми е написала и отрицателна оценка в която продължава да лъже беюочливо, че модератор е казал, че тя е в правото си.
Много моял администратор да каже в прав текст на тази дама, че няма правило, което да ме задължи да чакам до безкрайност някой да реши иска ли да купи нещо или  не и не съм длъжна да го изпратя на човек, който с дежурният си запис и мълчание проявява неуважение към мен и другите записали се които чакат.
И най-важното за момента.Моля да и се обясни че няма право да ми пише оценка, без да има покупко-продажба.

Въпроса ми е може ли тази оценка да ми бъде премахната тъй като е в разрез с правилата.
И ако не може колко е наказанието за поставянето и? Искам да знам какво наказание ще има за нея и съответно за мен след това тъй като ако не бъде премахната ще и отвърна със същото.
За мен лично не е толкова страшно-защото аз тази обява няма да я изтрия никога-нека хората видят за какво става дума.Имам достатъчно положителни оценки и достатъчно хора, които вече ме познават и уважават.
Нека тя да му мисли-няма нито една оценка все още и една първа отрицателна с всичките му обяснения, линкове и доказателства мисля, че ще кара хората да я игнорират само като и видят "записите".
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 19:55:04 от amber » Активен
vanesa
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 217

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #1 -: Септември 07, 2010, 19:29:13 »
Раздели ТемаНагоре

Това да му е проблема,мила!Контактували сме и за себе си не бих обърнала внимание на негатива Wink
И аз мисля,че без покупко-продажба не трябва да се пишат такива оценки,а и в краина сметка едва ли живота ни зависи от тези три дрешки(и аз видях обявата).
Активен
viv_f
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 630


Коректна съм,давам точни описания.Очаквам същото!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #2 -: Септември 07, 2010, 19:52:29 »
Раздели ТемаНагоре

Много некоректно,неможе да ти поставя ей така оценка,защото след 1 ден й е дошъл кефа,ти не си длъжна да чакаш никого.Ужас  Shocked
Активен

Коректна съм,давам точни описания.Очаквам същото!Ходя само веднъж седмично до пощата,с изключения ако съм свободна!
desitka2008
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 250


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #3 -: Септември 07, 2010, 19:56:56 »
Раздели ТемаНагоре

Мисля,че Модератора в случая не е трябвало да се изказва "и тако,и вако" от което идва объркването и инатлъка на юзерката.
Предполагам,че здраво сте си опънали нервите, това не бива да се допуска.

Естествено,че Продавача решава колко и кой да чака! Това е - кратко и ясно!
Активен
amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459


Поканени потребители: 1

Профил WWW
« Отговор #4 -: Септември 07, 2010, 20:01:16 »
Раздели ТемаНагоре

Не само че е некоректно, но освен всичко друго е и много смешно и унизително.За някакви си 1,50 такива цигании и такава излагация.Не ми се беше случвало подобно нещо.Човек да не посмее да подари или пусне нещо на буквално символична цена-има хора дето явно откачат ако изтърват "кирията".

vanesa знам, че проблема е никакъв-то се вижда от всички, но просто ми се случва за първи път и съм направо потресена какви хора има.Обидно ми е че лъже както в отрицателната оценка която е написала, така и в самата обява.
Гадна ситуация, неприятна.Знам, че трябва да пиша в подписа си или в самата обява всичките си правила - за дежурните записи примерно, но до сега не съм смятала, че е наистина нужно.
Активен
barbini
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 136


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #5 -: Септември 07, 2010, 20:07:11 »
Раздели ТемаНагоре

За кое лъжа Амбър ?

Модераторката ти написа :

"Бях помолена да разреша нещата и ето моето решение
Бърбини за жалост винаги и само от предавача зависи за кой отива стоката му , тук записа не пази задължително ред , въпрос на коректност и човешко отношение е въпросния продавач да спазва реда и да изчаква разумно време за реакция от страна на записалите се .
Амбър , твоя работа си е на кой ще продадеш дрехите , но сега като продавач а не като модератор казвам че спъред мен наистина е човешко барбини да получи дрехите , тъй като причината за закъснението и е основателна , и пак ти си решавай но след като не е пратена има възможност проблема да се разреши .
А сега да кажа и нещо като модератор ,продавач и купувач в сайта , момичета не се карайте и дърпайте като деца заради материални неща , дръжте се като възрастни! "

Писах на администратора. ВЪпросът е принципен , а не в 1,50 -то лв.
Активен
desitka2008
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 250


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #6 -: Септември 07, 2010, 20:17:21 »
Раздели ТемаНагоре

Барбини, искам да попитам нещо - От къде да знае Продавача за вашият здравословен проблем,след като не сте си направили труда да оставите съобщение? Колко време ,според вас,трябва Продавача да изчаква записалите се?

И последно, от къде да знаем всички ние,сеирджиите,че описаният здравословен проблем е ИСТИНА?

Съжалявам,ако ви обиждам по някакъв начин с въпросите си,но напоследък ми прави впечатление,че всеки,постъпил некоректно по някакъв начин,все се оправдава със здравословни проблеми,предизвикваши състрадание и умиление в четящите мами.

ПП : Мен също са ме "пропускали" в обяви,където съм писала първа Запис(не в този сайт), но това по никакъв начин не ме е накарало да вдигам такава патардия.
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 20:19:38 от desitka2008 » Активен
amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459


Поканени потребители: 1

Профил WWW
« Отговор #7 -: Септември 07, 2010, 20:20:20 »
Раздели ТемаНагоре

Стига си ми го болдвала това.Говорим за ПРАВИЛА!Не съм в разрез с нито едно правило на сайта  и форума.Приеми тогава, че просто съм некоректна.Защото те чаках 15 часа, защото за това време имаше не знам колко записали се, и 4 адреса на лични.15 часа barbini! На мен са ми нужни точно 2 мин за да знам, че искам нещо.И малко повече за да премеря ако се налага или да напиша да ме изчакат ако може.И защото накрая вече след като се уговорих със следващият записал се (който между другото взима и други мои неща) ти се появяваш и смяташ, че аз трябва да тегля една майна на човек с който вече имам уговорка, защото си се сетила че имаш някъде, някакъв запис.Не ми казвай,ч е детето ти е болно и че нямаш време, защото така както си имала време са се ровиш в сайт за обяви, така си имала и време да се запишеш и по същия начин можеше да имаш още точно 1 мин да ми драснеш 2 реда!
Така, че спри да лъжеш, че модератор ти е казал, че правилата са такива.Те не са и модератор ти го написА! Дадох ти линк и към върпоса ми към администратора и собственик на сайта:
http://www.bgdomakinq.com/forum/index.php?topic=5.msg5264#msg5264

Другото за което лъжеш безочливо е в коментарите в обявата ми:
Цитат
Подочух , че и друг път си постъпвала некоректно , с някакви си там твои си правила от чакане 2-4 часа, които изтичали посред нощ, но видиш ли ти си изпратила вече нещата ... в 4 сутринта )))
Безумни лъжи измислени в яд, безсилие и злоба! Нека който е потърпевш или който го е казал това да го напише тук.Но няма как да стане просто.
Активен
Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #8 -: Септември 07, 2010, 20:45:08 »
Раздели ТемаНагоре

Хей хей. По-спокойно всички. Според дейтсващите правила barbini има прави да постави максимум Неутрална оценка. Ще я помоля да я промени на таква и въпроса да приключи.

п.п. Само аз като администратор мога да махам оценки (да се има в предвид).
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 20:47:34 от administrator » Активен

barbini
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 136


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #9 -: Септември 07, 2010, 20:54:50 »
Раздели ТемаНагоре

Благодаря на Администратора !
Най-после срещнах един разумен човек тук !!!

Благодаря !!!
Активен
Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #10 -: Септември 07, 2010, 20:56:00 »
Раздели ТемаНагоре

Amber искам да знам и твоето мнение по въпроса!
Активен

amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459


Поканени потребители: 1

Профил WWW
« Отговор #11 -: Септември 07, 2010, 21:02:39 »
Раздели ТемаНагоре

И за кое точно благодариш, че не ми стана ясно?

А къде мога да прочета правилата, че да дам линк и на barbini да прочете за записи и  чакане до безкрай ? Нямаше ли едно правило според което не може да се постави оценка ако няма покупко-продажба? С какво право тя ще ми слага неутрална, не разбирам.Ми тя в неутралната ще остави същите лъжи и простотии като в отрицателната.
И нали се сещате тогава аз каква "неутрална" ще и дръпна?! И не само това- ами ще я запиша и в некоректните барабар с имената и града и така, че само като и пуснат името в търсачачката да излиза.
Ужасно се впрегнах, настоявам да нямам никакви отицателни и неутрални, защото не ги заслужавам в случая и всички виждат това.

И другото което ме издразни е реакцията на модератора и мисля, че тук е мястото да го кажа.Беше повикан модератор в качеството си на такъв.За да разреши спора като посочи ясно и конкретно правилата за които имаше спор, а не за да ни каже как би постъпил той и как е от морална гледна точка и после barbibi да ми размахва болднати цитати, че видиш ли усещането за етика на модератора е вездесъщо.
Активен
amber
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 459


Поканени потребители: 1

Профил WWW
« Отговор #12 -: Септември 07, 2010, 21:05:13 »
Раздели ТемаНагоре

Amber искам да знам и твоето мнение по въпроса!

Ами написах си моето мнение.Ужасно ми е срамно и се извинявам, че те занимаваме с женски сръдни и истерии но не мисля, че това което става е справедливо и това не ми дава и няма да ми даде мира.
Не била за 1,50.Не само, че е заради лота, дето "изтърва" ами толкова и личи че направо ми се повдига.
Не съм нарушила нищо, не съм постъпила некоректно.Смятам, че щеше да е некоректно ако бях пренебрегнала уговорката с момичето при когото ще отидат дрешките.След цялото и според мен предостатъчно чакане на barbini.
Активен
Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #13 -: Септември 07, 2010, 21:08:51 »
Раздели ТемаНагоре

Заключвам темата и ще помисля по въпроса. Накрая ще изляза с решение!
Активен

skoki81
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 3134


Поканени потребители: 1

Профил
« Отговор #14 -: Септември 07, 2010, 21:13:29 »
Раздели ТемаНагоре

И за кое точно благодариш, че не ми стана ясно?

А къде мога да прочета правилата, че да дам линк и на barbini да прочете за записи и  чакане до безкрай ? Нямаше ли едно правило според което не може да се постави оценка ако няма покупко-продажба? С какво право тя ще ми слага неутрална, не разбирам.Ми тя в неутралната ще остави същите лъжи и простотии като в отрицателната.
И нали се сещате тогава аз каква "неутрална" ще и дръпна?! И не само това- ами ще я запиша и в некоректните барабар с имената и града и така, че само като и пуснат името в търсачачката да излиза.
Ужасно се впрегнах, настоявам да нямам никакви отицателни и неутрални, защото не ги заслужавам в случая и всички виждат това.

И другото което ме издразни е реакцията на модератора и мисля, че тук е мястото да го кажа.Беше повикан модератор в качеството си на такъв.За да разреши спора като посочи ясно и конкретно правилата за които имаше спор, а не за да ни каже как би постъпил той и как е от морална гледна точка и после barbibi да ми размахва болднати цитати, че видиш ли усещането за етика на модератора е вездесъщо.
Моето мнение е че си права .Достатъчно си изчакала да не кажа,че е и много време за отговор от записалата се barbini .А и не си гадателка за да знаеш кой ,защо не влиза в сайта .
Активен

 
За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.


Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: