{GOOGLENEWHOR}


Страници: 1 ... 3 4 [5]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ  (Прочетена 34301 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
shushamusha
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #60 -: Юли 14, 2011, 10:48:07 »
Раздели ТемаНагоре

вариант е , ако се насърчава ваксинацията и получаваш някакви пари например от държавата, но да те задържават... а ако детето се парализира? има бум на аутизъм в последните 2 години, някои източници твърдят че именно новете 5 -валентни ваксини парализират неврони! майчета, темата е дълга може мноого да се спори, но и деца ваксинирани карат и шарка и какво ли още ни.ваксинираната ми сестра изкара шарка например! според някои изследвания именно добрата хигиена е фактор!защо в Хаити и влизкия исток има холера?- болест смятала се за изчезнала?-заради лошите битови условия!
НЕ ИСКАМНИКОЙ ДА УБЕЖДАВАМ, НЕКА ТЕЗИ КОИТО СПОДЕЛЯТ МНЕНИЕТО ДА ДАДАТ ГЛАСА СИ !
Благодаря! Wink

Не мога да кажа, че съм капацитет по отношение на аутизма, но съм гледала някои предавания, чела съм статии и т.н. Няма категорично доказана причина за това явление, но се забелязва наследствена нишка. Какво имам предвид? Че в родословното дърво на детето има чести случаи на хора със затруднено общуване, което с всяко следващо поколение се задълбочава, докато в един момент се роди дете с такъв проблем. Това се визира като една от причините. Също така периода на бременност на майката и др. Така, че не може да обвиняваме основно ваксините за това. Смятам, че всичко е строго индивидуално.
По отношение на това, че деца ваксинирани карат шарка - никой не е казал, че няма да я карат - но че няма да бъде смъртоносна за човека. Ще я карат в лека форма. Така съм информирана аз.
Що се отнася до хигиената си напълно права, че болестни огнища възникват на места с изключително лоши битови условия. Но можем ли да накараме всички да спазват нужната хигиена, особено така наречените малцинства. Четох, че на една група от тях им дали общински жилища новопостроени, но вари го печи го това си им е култура, начин на живот, както в гетото така и в жилището. Не казвам, че не трябва да се правят опити да се променят, но това е много продължителен процес. През това ние какво да правим да оставим децата ни да се заразяват, докато култивираме тези хора?! Освен лошата хигиена обаче не трябва да забравяме, че много майки от малцинствата ИЗОБЩО НЕ ВОДЯТ ДЕЦАТА СИ НА ЛЕКАР, камо ли ДА ГИ ВАКСИНИРАТ. Ето от там дойдоха епидемиите на забравени болести!!!
Смятам, че всяко нещо има ПЛЮСОВЕ и МИНУСИ и ние трябва да претеглим нещата! Да направим сравнение с миналите векове - за какви страшни болести сме чували, а нашите деца дори не знаят не само какво представляват, а и наименованията им. Нека да сравним % на децата получили проблеми след ваксиниране с % на ХОРАТА УМИРАЛИ вследствие тези ужасни болести преди да започне човечеството да се ваксинира.
Миличка, това че детето ти е вегетарианец не означава, че ваксините са опасни за него! Не знам кой ТОЛКОВА ТЕ Е НАПЛАШИЛ! Похвално е че е вегетарианец и макар да твърдят, че такива деца изостават в умствено отношение това АБСОЛЮТНО НЕ Е ВЯРНО! Моите деца са вегетарианци и ние с баща им също. Винаги са били на чудесно умствено ниво, подчертавано често от учители и преподаватели! На много от приятелите ми децата са вегетарианци - умни и много талантливи деца! Всички те (включително и аз) сме ваксинирали децата си със задължителните ваксини без да са имали проблеми. Така, че успокой се и се радвай на детето/децата си!
Принципно съм за здравословен начин на живот доколкото е възможен в градски условия, без да ми се превръща във фикс идея. Ядем пълнозърнести продукти, сурови плодове и зеленчуци, пържа няколко пъти в годината, прибавям мазнината колкото се може по-накрая на топлинния процес (за предотвратяване на канцерогени), ядем овесени ядки и др. подобни, когато можем ядем ядки, най-вече орехи, гледам да се храним с домашно приготвена храна, бобовите култури са на почит у нас, гледам да ядем домашни яйца и т.н. и т.н. Затова НАПЪЛНО те ПОДКРЕПЯМ за вегетарианството без да задължавам никого или да критикувам, че яде различно от мен. В ТАЗИ ПОСОКА ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ АКО СЕ СМЯТА, ЧЕ НИЕ НЕ ДАВАМЕ СВОБОДЕН ИЗБОР НА ДЕЦАТА СИ КАТО ГИ "ОГРАНИЧАВАМЕ" С ВЕГЕТАРИАНСКА ХРАНА, ТО АЗ СМЯТАМ, ЧЕ НИЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН НЕ ДАВАМЕ ПРАВО НА ИЗБОР НА ДЕТЕТО ДА ИЗБЕРЕ ДА СЕ ХРАНИ ЗДРАВОСЛОВНО КАТО ИЗБЕРЕ ВЕГЕТАРИАНСКА ХРАНА!!! Знаете ли колко е трудно веднъж възпитан вкуса на един човек след това да се промени, т.е. да СПРЕ ДА СЕ ХРАНИ с храна на която е свикнал. Например много пикантни храни - лютиви, солени, много мазни,сладки. Като дойде болестта и лекаря му каже няма да ядеш тези храни на човек му се струва, че по-скоро ще умре отколкото да се откаже и новата храна хич, ама хич няма да му се хареса В НАЧАЛОТО. Вкуса се превъзпитава, но много дълго и трудно!!!
АЗ СЕ САМОЗАБРАВИХ, НО С ЕДИН ПОСТ ИСКАХ ДА ДАМ МНЕНИЕТО СИ ПО-ВСИЧКО, КОЕТО МИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ПО ТЕМАТА!
« Последна редакция: Юли 14, 2011, 11:00:29 от shushamusha » Активен

ТОЧНОСТ, КОРЕКТНОСТ, ДОБЪР ТОН И КОМУНИКАЦИЯ! Прочете подписа ми в профила - там ще разберете повече за мен като потребител! http://www.bgdomakinq.com/member.php?ppaction=profile&uid=7427
shushamusha
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #61 -: Юли 14, 2011, 10:53:03 »
Раздели ТемаНагоре

Аз съм ТВЪРДО ЗА ваксините ! Нека си останат задължителни !

Здравей миличка! (flowerr6) НАПЪЛНО те подкрепям!
Активен

ТОЧНОСТ, КОРЕКТНОСТ, ДОБЪР ТОН И КОМУНИКАЦИЯ! Прочете подписа ми в профила - там ще разберете повече за мен като потребител! http://www.bgdomakinq.com/member.php?ppaction=profile&uid=7427
Shu-shi
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 504

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #62 -: Юли 14, 2011, 18:48:40 »
Раздели ТемаНагоре

От една страна съм за ваксините. От друга съм на мнение, че не трябва да са задължителни, поне някои. Имам племенник в чужбина, който в следствие на на ваксини и ниско-дозови живачни натравяния е с форма на аутизъм. Благодарение на подходяща диета, определени препарати и много работа със специалисти,  в момента е  дете, което с нищо не се различава от връстниците си.
Активен

valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #63 -: Септември 13, 2011, 14:57:49 »
Раздели ТемаНагоре

http://www.youtube.com/watch?v=YiK-j_wXgZw
Питам се само едно - тези майки които искат да Са задължителни ваксините- Защо ограничавате свободния избор на нас - различно мислищите, Вие си ваксинирайте децата, нали така няма да пипнат нищо от нашите ? Вие се предпазвайте,защо със ЗАКОН трябва да се задължават всички! То това е въпроса! Те за безплатни , а защо трябва и задължителни??

Пиша с уважение към всички ,важно е темата да бъде дискутирана!
Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
evrovioleta
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: Май се объркахте малко!!!


Поканени потребители: 2

Профил
« Отговор #64 -: Септември 13, 2011, 19:26:14 »
Раздели ТемаНагоре

Да- за определени ваксини, не на повечето от тях.
Имам близка лекарка - имунолог.Казва че каквото и да става да не се имунизираме с противогрипни ваксини.Не я послушахме миналата година, няма да казвам какво изтеглихме...
Тези които се ваксинират всяка година /години наред/, ако веднъж прекъснат ... не ми се мисли, но и така са застрашени.
Бих искала да имам правото да избирам каква ваксина да слагат на детето!
Активен

1.Пощенските за сметка на купувача освен ако няма друга уговорка.Изчаквайте да съобщя колко са платени и не бързайте да предвиждате сами.
2.Изпращам и получавам като МПП ,ако нямаме друга уговорка.
3.Изключително коректна съм ,очаквам същото и от вас..Ако имате други намерения сме дотук...
4.Според ситуацията мога да поискам и предварително плащане
5.Получава първия дал адрес .Давам предимство на живеещите в Пловдив
6.Не изпращам за проба,ще меря два пъти


Страници: 1 ... 3 4 [5]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: