{GOOGLENEWHOR}


Страници: 1 2 [3] 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За насилието, арогантното държание и липсата на възпитание при децата ни!  (Прочетена 25439 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Поли
Мис БГ Домакиня 2011
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2098


Поканени потребители: 32

Профил
« Отговор #30 -: Октомври 28, 2010, 16:10:21 »
Раздели ТемаНагоре

Не съм нито учителка, нито работник в Просветата.Просто прочетох всички коментари под статията и там имаше 1-2 които бяха от свидетели, които твърдят че бащата не просто е говорил на момчето, а дори го е ударил.
И смекчи тона ако обичаш.Всеки има право на мнение и не винаги твоето е миродавно.
Никого на защитавам, нито заемам позиция, така че няма какво да връзваш.
Аз съм спокойна жена и не мисля,че си ми чула по някакъв начин тона мила Cheesy Cheesy Cheesy
А моята позиция е на родител,който вижда ежедневно безхаберието на учители в училището!
Чакай сега да ти видя обявките,може да си харесам нещУ Cheesy
Активен

Пращам и получавам като МалъкПощенскиПакет(препоръчан)
С предимство са записалите се за две и повече обяви и дали адрес на лични.Не гоня на лични за адрес,заинтересованите пишат на лични!
Не приемам с наложен платеж!
FEMININE
Главата ми може да е пълна с бръмбари, но всичките са висшисти :)
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 46


На всеки удар може да се отвърне, без слънчевия :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #31 -: Октомври 29, 2010, 10:38:30 »
Раздели ТемаНагоре

Леле, нямам думи  Shocked
Точно за такова "възпитание" говоря и отварям темата!
Всичко тръгва от къщи!
За нищо на света не бих позволила на моето дете да изрече и една лоша дума!
А по конкретния казус ... разочарована съм наистина от институциите! СРАМОТА за българското училище, за учители, ръководители!
Заприличаха ми на глутница, в която всеки подкрепя другия, просто защото са заедно! АБсолютно безхаберие!!!
Активен

Експедитивна и коректна съм и очаквам същото.
Ето и ОЦЕНКИТЕ МИ от комшията Smiley
http://prikachi.com/images/565/2307565u.jpg
The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1411


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #32 -: Октомври 29, 2010, 16:27:15 »
Раздели ТемаНагоре

Не знам , и аз бях дива ученичка , бягах от часове да играя на карти , но конфликти съм имала само два пъти с учител , разказвам
Майка ми е начален учител , но противно на всички възприятия че децата на учителите са кротки и благи , аз бях доста буйна , знаех си уроците , винаги съм завършвала с Мн. добър или отличен успех , но си го карах през просото . Въпросната учитнелка ни преподаваше по Български и Литература , доста ексцентрична личност , обсебена от едно едничко произведение "Дон Кихот" / отново противно на всеобщото мнение , аз това произведение не го харесвам /разбирам дилемите разисквани в него , както и гротеската на тогавашното общество , но просто не ми харесва/ . С това произведение почнахме и свършихме първия срок , а имаше още много други къде по интересни /поне за мен/ произведение които да вземем , питах майка ми нормално ли е да се преподава и дъвче все едно и също цял срок , и тя ми каза че поне за нея не е , споделих това и със съучениците си , но нещата така си останаха , почти не и влизах в часовете , кога докато играех карти в близкото кафе , моя съученичка ми се обади, че са надигнали глас , и са изтъкнали цитирам по спомен
"Дори майката на Диана , която е учителка , мисли че не може да учим само за тоя перко"
на което моята даскалка се измяла и казала
" Ха учителка , вече всеки който мете и мие подовете на учебните заведения се мисли за учител"
ЕЕееее побеснях , отидох в час с гръм и трясък и и се разкрещях , за каква се мисли и т.н. , това ми е бил единия конфликт , другия беше когато една учителка почна да ми чупи стойки за това че пуша , на което и казах че това не и е в правомощията , и дали пуша или не това не е нейна работа стига да не го правя в час.
Аз уважавам повечето си преподаватели , на няколко пъти съм се засичала с някой от тях , пили сме кафе , задигала съм ги с колата от някоя спирка и съм ги закарвала до училище , говорили сме си , и те са ми разказвали че сега в училищата е настанал същински ужас , значенията на думите "възпитание" , "прилично поведение" , "култура" там губят смисъл , защото просто не съществуват
Много ми е тъжно че нашето образувание , навремето смятано за едно от най добрите в Европа , е на тоя хал , но ме крепи надеждицата че , сегашното поколение което сме , виждаме фрапиращата разлика , и ще успеем чрез децата си да оправим нещата !
Активен

FEMININE
Главата ми може да е пълна с бръмбари, но всичките са висшисти :)
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 46


На всеки удар може да се отвърне, без слънчевия :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #33 -: Ноември 20, 2010, 11:31:38 »
Раздели ТемаНагоре

Що се отнася до единиците НАС проблем няма!
Проблема е единствено, че сме ЕДИНИЦИ!
Активен

Експедитивна и коректна съм и очаквам същото.
Ето и ОЦЕНКИТЕ МИ от комшията Smiley
http://prikachi.com/images/565/2307565u.jpg
bonbonnin
Анелия
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 324


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #34 -: Декември 15, 2010, 23:59:04 »
Раздели ТемаНагоре

 Така отдавна се чудя и аз къде да излея налялата се мъка по-този проблем в сърцето ми(ех ама как започнах само)
Значи чета чета и никъде не прочетох едно, според вас проблема идва от семейството от родителите-факт безспорен, но я се замиселте, не идва ли пробелма от обществото от управниците от законите или по-чоно от липсата на такива.Защо им е на децата да слушат в час зашо им е да уважават учителите, ми че те си имат права как и не дай си боже някой учител да удари дете-горкото малко невинно съкровище , което сигурна съм ама с нищо не го е заслужило, то се почват едни новини , едни скандали едва ли не този учител го е разчастил. Дано се долавя иронията в думите ми .
толкова много имам да кажа че чак в главата ми е каша, дано да има само кой да ме изчете , без да заспи над поста ми Smiley
Мисълта ми по-горе бе за това , че няма закони, няма наказания за постъпката им, колкото и да плюят комунизма , тогава такива неща е нямало .Аз завърших тази година , учителка съм и работих по заместване, млада съм но съм строга и справедлива както се казва, работила съм с много различни класове (тъй като съм учителка по домашен бит и техника в МУЦ )от различни училища.Като цяло се бях настроила много негативно, но се радвам, че има деца който ми възвърнаха надеждата. Имах само един 7 клас с който си имах ежедневни главоболия, мога да кажа само че са ми се събличали голи до кръста в калс, представете си колко е забавно. Както и да е щом и тях съм успяла да накарам да работят от време на време пак съм доволна.Това са мили момичета изключително тъпи, бих казала дори дебилни деца.Не ме разбирайте погрешно и аз съм завършила гимназия преди години и бях бунтар така да се каже , уважавам бунтарите с мозък в главата , за това имам и други деца, от който други учители се оплакват а пък аз работя с тях чудесно, важно е да се уважават не само учителите, важно е и учителите да уважават учениците си(това нещо научих от учителката си по Химия  при ковто в 9 клас имах 3-ка в 10-ти 4-ка в 11-5ца и в 12 6-ца макар и не до там заслужена но тя уважаваше моето старание и това че се опитвам Smiley )Та за тези идиоти ви говоря ето от такива дебилни деца ме е страх, ето такива дебили бият , насилват и убиват дори съучениците си . Те бяхя някаква спортна паралелка , доколкото разбрах сбирщина от измета.
Та според мен трябва да има закони, трябва да може по някакъв начин да се рабере , че постъпките им не остават не наказани, но пък то за нас закони няма кой ще тръгне да прави за децата.
Другото което сега гледах по новините децата стачкуваха заради ваканцията.Когато им казах , че го подкрепям бяха силно учудени и аз наистина ги подкрепям пълна глупост е това със съкращаването на ваканцията на децата и родителите дото го подкрепят според мен са такива дето искат да се оттарвът от децата си и дай да ги бутаме в училище.Както се изрази едно мое дете(ученик) тате каза само да нямам отсъствие пък каквото искам да правя.
За родителите много сте говорили и със всичко съм съгласна което сте изказали като мнение, и аз уча детето си да бъде добро , онзи ден дойде едно момиченце в нас негова приятелка и той я удари след което последва шамар и наказание 2 мин в ъгъла и моето дете седи макар и на 2 години и 8 месеца и разбира, някои се оправдават и с това ама той е още малък не разбира-няма такова нещо. Мъжът ми работи в технополис идва една жена с детето то повча да сяда на едни колички, мъжа ми прави забележка на жената , че тези колички не са за каране и в отговор жената казва, ама аз ако го махана то ше ревне, друг отговро на подобна случка-ами аз какво да направя. Моя мъж естествено-1,80 дългокос брадат му сръмжава веднага да стане от играчката и да видите детето как става веднага .
Не ме разбирайте погрешно не съм някой цербер много гушкам дететсо си той си ми е всичко , винаги след наказание се гушкаме и се сдобряваме и си обясняваме защо е било така , че така не трябва повече да се прави.
Учениците също ги разбирам , да им имам тъпите предмети с нечовеко сложните неща дето им ги слагат още в 1 клас.
Аз смея обаче кажа че ми харесва да съм учителка и това лично ще е моята борба, сега записвам магистратура пак педагогика . Колкото и смешно и жалко да се струва ня някои ще се опитам да науча тези деца на нещо което наистина ще им послужи, а не на глупавите неща от учебниците(ествствено съобразявам се с учебния план , но при желание винаги има начин да се направят нещата по-рпяни) Моето аз от тиин годините би ми казало че това е загубена кауза и след 5 до 10 години вече ще съм побъкана даскалка, но пък това аз което израсна и смея да кажа порастна е оптимистично защото само с песимизъм и със затваряне в нашия си свят до никъде няма да стигнем.
Не е изключена и възможността да ме победят децата, но докато мога ще се боря с тях  и за тях.
Ох ама какъв пост ви стоварих само, малко треперя пред компютъра и ми е студено та ще прощавате невежеството ми изяждането , разместването на букви кавички и всякакви Smiley
И мами пазете си децата защото злоба така чиста и неопетнена както при децата никъде няма.
И за да не помислите че съм някаква си идеалистка само ще спомена че като малка съм тормозела деца, в гимназията бях бунтар и винаги на въпреки с доста учители, но пък завърших с отличен успех и може би до някъде и аз съм била права, за много неща съжалявам и знам че са били грешни .
И последно обещавам , аз лично не искам второ дете , ако и това успея да опазя и възпитам така че и то да се опази и да успее по някакъв начин, за мен ще си е постижение.
И вече ама наистина последно гледайте филма идиотокрация общо взето на там сме тръгнали.
Хайде и мойта реч стана като на разни диктаотри-несвършваща
Активен

Спазвам ред. Коректна съм, очаквам същото и от вас.Пращам по-пощата.Пощенски разходи за моя сметка:).При повече от 1 покупки правя отстъпка. кликнете моля дайте ми точка всеки ден  http://nagradite.net/bonbonnin
zorniza
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 957


Слабите обичат реда-силните владеят хаоса

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #35 -: Декември 16, 2010, 00:43:25 »
Раздели ТемаНагоре

Така отдавна се чудя и аз къде да излея налялата се мъка по-този проблем в сърцето ми(ех ама как започнах само)
Значи чета чета и никъде не прочетох едно, според вас проблема идва от семейството от родителите-факт безспорен, но я се замиселте, не идва ли пробелма от обществото от управниците от законите или по-чоно от липсата на такива.Защо им е на децата да слушат в час зашо им е да уважават учителите, ми че те си имат права как и не дай си боже някой учител да удари дете-горкото малко невинно съкровище , което сигурна съм ама с нищо не го е заслужило, то се почват едни новини , едни скандали едва ли не този учител го е разчастил. Дано се долавя иронията в думите ми .
толкова много имам да кажа че чак в главата ми е каша, дано да има само кой да ме изчете , без да заспи над поста ми Smiley
Мисълта ми по-горе бе за това , че няма закони, няма наказания за постъпката им, колкото и да плюят комунизма , тогава такива неща е нямало .Аз завърших тази година , учителка съм и работих по заместване, млада съм но съм строга и справедлива както се казва, работила съм с много различни класове (тъй като съм учителка по домашен бит и техника в МУЦ )от различни училища.Като цяло се бях настроила много негативно, но се радвам, че има деца който ми възвърнаха надеждата. Имах само един 7 клас с който си имах ежедневни главоболия, мога да кажа само че са ми се събличали голи до кръста в калс, представете си колко е забавно. Както и да е щом и тях съм успяла да накарам да работят от време на време пак съм доволна.Това са мили момичета изключително тъпи, бих казала дори дебилни деца.Не ме разбирайте погрешно и аз съм завършила гимназия преди години и бях бунтар така да се каже , уважавам бунтарите с мозък в главата , за това имам и други деца, от който други учители се оплакват а пък аз работя с тях чудесно, важно е да се уважават не само учителите, важно е и учителите да уважават учениците си(това нещо научих от учителката си по Химия  при ковто в 9 клас имах 3-ка в 10-ти 4-ка в 11-5ца и в 12 6-ца макар и не до там заслужена но тя уважаваше моето старание и това че се опитвам Smiley )Та за тези идиоти ви говоря ето от такива дебилни деца ме е страх, ето такива дебили бият , насилват и убиват дори съучениците си . Те бяхя някаква спортна паралелка , доколкото разбрах сбирщина от измета.
Та според мен трябва да има закони, трябва да може по някакъв начин да се рабере , че постъпките им не остават не наказани, но пък то за нас закони няма кой ще тръгне да прави за децата.
Другото което сега гледах по новините децата стачкуваха заради ваканцията.Когато им казах , че го подкрепям бяха силно учудени и аз наистина ги подкрепям пълна глупост е това със съкращаването на ваканцията на децата и родителите дото го подкрепят според мен са такива дето искат да се оттарвът от децата си и дай да ги бутаме в училище.Както се изрази едно мое дете(ученик) тате каза само да нямам отсъствие пък каквото искам да правя.
За родителите много сте говорили и със всичко съм съгласна което сте изказали като мнение, и аз уча детето си да бъде добро , онзи ден дойде едно момиченце в нас негова приятелка и той я удари след което последва шамар и наказание 2 мин в ъгъла и моето дете седи макар и на 2 години и 8 месеца и разбира, някои се оправдават и с това ама той е още малък не разбира-няма такова нещо. Мъжът ми работи в технополис идва една жена с детето то повча да сяда на едни колички, мъжа ми прави забележка на жената , че тези колички не са за каране и в отговор жената казва, ама аз ако го махана то ше ревне, друг отговро на подобна случка-ами аз какво да направя. Моя мъж естествено-1,80 дългокос брадат му сръмжава веднага да стане от играчката и да видите детето как става веднага .
Не ме разбирайте погрешно не съм някой цербер много гушкам дететсо си той си ми е всичко , винаги след наказание се гушкаме и се сдобряваме и си обясняваме защо е било така , че така не трябва повече да се прави.
Учениците също ги разбирам , да им имам тъпите предмети с нечовеко сложните неща дето им ги слагат още в 1 клас.
Аз смея обаче кажа че ми харесва да съм учителка и това лично ще е моята борба, сега записвам магистратура пак педагогика . Колкото и смешно и жалко да се струва ня някои ще се опитам да науча тези деца на нещо което наистина ще им послужи, а не на глупавите неща от учебниците(ествствено съобразявам се с учебния план , но при желание винаги има начин да се направят нещата по-рпяни) Моето аз от тиин годините би ми казало че това е загубена кауза и след 5 до 10 години вече ще съм побъкана даскалка, но пък това аз което израсна и смея да кажа порастна е оптимистично защото само с песимизъм и със затваряне в нашия си свят до никъде няма да стигнем.
Не е изключена и възможността да ме победят децата, но докато мога ще се боря с тях  и за тях.
Ох ама какъв пост ви стоварих само, малко треперя пред компютъра и ми е студено та ще прощавате невежеството ми изяждането , разместването на букви кавички и всякакви Smiley
И мами пазете си децата защото злоба така чиста и неопетнена както при децата никъде няма.
И за да не помислите че съм някаква си идеалистка само ще спомена че като малка съм тормозела деца, в гимназията бях бунтар и винаги на въпреки с доста учители, но пък завърших с отличен успех и може би до някъде и аз съм била права, за много неща съжалявам и знам че са били грешни .
И последно обещавам , аз лично не искам второ дете , ако и това успея да опазя и възпитам така че и то да се опази и да успее по някакъв начин, за мен ще си е постижение.
И вече ама наистина последно гледайте филма идиотокрация общо взето на там сме тръгнали.
Хайде и мойта реч стана като на разни диктаотри-несвършваща


Четох ,четох и мога да кажа ,че има доста верни неща в този пост-вина имат и родителите и учителите и държавата - незнам кага ще се оправят нещата. Лошото е ,че трябва да си отглеждаме и възпитаваме децата точно в тези неуредици. Незная да вас,но аз се плаша Shocked Shocked Sad
Активен

Нека Коледа и Нова година влязат в дома ви
с надежда, вяра и любов !!
С цялата си душа ви желая
Весели празници
в един осмислен живот !



анимационные картинки - Новый год
slamcho_r
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 197


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #36 -: Декември 16, 2010, 10:15:50 »
Раздели ТемаНагоре

И аз четох, но няма да цитирам, защото е огромно. Наистина е жалко , че една част от децата май не знаят защо изобщо посещават у-ще. Говоря и за момичета, и за момчета. Неприятно ми е да виждам как девойки в 6-7 клас тръгват  по пътеките на любовта, докарани в отблъскващ за възрастта им вид. Момчетата пък бъкат от неуправляема агресия. Странна ми е картинката ученици и учители да пушат на 1м. разстояние едни от други в междучасието. Лъха безсилие и като че ли нежелание за възпитание на тези деца.
 Хубаво е да има повече надъхани учители. Стискам палци младата колежка да устиска в борбата и да се съхрани.Аз също съм педагог по образование, но в сладката предучилищна възраст. И мисля, че е известно кои са трите фактора, определящи развитието на един човек- наследственост, среда, образование. Но няма ли закони и ясни правила за поведение и наказания при неспазването им, струва ми се , ще е трудно да озаптим днешните подрастващи. Дано обаче, дано...
Активен

Коректна и добронамерена съм, очаквам същото и от отсрещната страна.
При интерес към моя обява , след запис и сериозни намерения очаквам ЛС и адрес,давам предимство на първият, който го направи.
 Описвам подробно размери и състояние.
 Поставям оценки,правете го и вие.
bonbonnin
Анелия
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 324


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #37 -: Декември 16, 2010, 10:57:47 »
Раздели ТемаНагоре

Точно това е и мойто мнение, че първо и преди всичко за да се промени нещо като цяло трябват закони, такива които се спазват от всички и в другите по-напреднали държави може да не кои знае какво но закони има и се спазват .
После вече идва и възпитанието , защото аз ще си възпитавам детето и утре някакъв малък звяр решен че няма наказание за всичко ще дойде и ще го пребие и после какво, най-вероятно аз да ида на саморазправа и аз да се оказа виновната .
Не подценявам и възпитанието на учителите но лично според мен то е чак на трето място от изброениете. Един учител има ли вече оформен насилник в класа си, много трудно ще го промени ако изобщо успее. Да не говорим че вече всеки , само защото не е приет друго учи за тази професия и в последствие може и да преподава а изобщо не става, да си учител си трябва призвание лично според мен .
Активен

Спазвам ред. Коректна съм, очаквам същото и от вас.Пращам по-пощата.Пощенски разходи за моя сметка:).При повече от 1 покупки правя отстъпка. кликнете моля дайте ми точка всеки ден  http://nagradite.net/bonbonnin
taniaisie
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 559


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #38 -: Декември 16, 2010, 11:03:16 »
Раздели ТемаНагоре

Няма да пища много,защото вече съм писала,писала...А сега не съм в ритъм.
НО!Агресията и проблемите,не са в училището и учениците./Изключвам семейството/,А В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ!Учениците вече са резултат на системата и поведението в детските градини,И НИКОЙ НЕ МОЖЕ И НЯМА КАК ДА МЕ УБЕДИ В ПРОТИВНОТО.
Имам дете-ученик и дете-в градина.И поради тази причина,за себе си,съм убедена в това,което написах.
Активен

Изчаквам 12 часа след записа и вие давате ред на следващия!
След като си изпатих от "коректни" купувалки,първо изпращате записа,с включени пощенски,и след това получавате закупеното.Благодаря!
Клиент,с повече от една обява,потвърдена за закупуване на ЛС,е с предимство.
Заявил "покупка" е с предимство пред заявил "проба"!
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1474


Левски Сф 1914

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #39 -: Декември 16, 2010, 11:07:21 »
Раздели ТемаНагоре

Аз не съм учителка нито работя в училище.Най-добрата ми приятелка е главен-счетоводител на училище.Та мисълта ми беше такава,че учителите като направят забележка на учениците си те на другия ден в  повечето случай отиват с родителите и става...........Та питам аз навремето като ни се скараха в училище не смеехме да кажем на наще,че може и бой да ядем,а сега..........сме първи да си защитим детето представило каквато и да е история/без да сме сигурни колко е вярна и да попитаме нормално какво е станало и тогава да се караме..........Това ми го е казвала лично тя не вярвам да ме лъже.Съгласна съм,че има и учители,който не стават за това ама всички ли.......Някой са на мнение,че децата трябва да бъдат възпитани от учителите,а ние къде сме............Защо търсим винаги вината в другите,а не погледнем нашите пропуски.Аз ще си кажа моя пропуск до момента е,че казвам на сина ми да не се бие,да не убижда и ред подобни-ама май вече съжалявам
Активен

taniaisie
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 559


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #40 -: Декември 16, 2010, 11:11:57 »
Раздели ТемаНагоре

Аз не съм учителка нито работя в училище.Най-добрата ми приятелка е главен-счетоводител на училище.Та мисълта ми беше такава,че учителите като направят забележка на учениците си те на другия ден в  повечето случай отиват с родителите и става...........Та питам аз навремето като ни се скараха в училище не смеехме да кажем на наще,че може и бой да ядем,а сега..........сме първи да си защитим детето представило каквато и да е история/без да сме сигурни колко е вярна и да попитаме нормално какво е станало и тогава да се караме..........Това ми го е казвала лично тя не вярвам да ме лъже.Съгласна съм,че има и учители,който не стават за това ама всички ли.......Някой са на мнение,че децата трябва да бъдат възпитани от учителите,а ние къде сме............Защо търсим винаги вината в другите,а не погледнем нашите пропуски.Аз ще си кажа моя пропуск до момента е,че казвам на сина ми да не се бие,да не убижда и ред подобни-ама май вече съжалявам
Ша съ усетиш,мама...Аз вече 300 пъти съжалявам.А сме едва във втори клас.
Активен

Изчаквам 12 часа след записа и вие давате ред на следващия!
След като си изпатих от "коректни" купувалки,първо изпращате записа,с включени пощенски,и след това получавате закупеното.Благодаря!
Клиент,с повече от една обява,потвърдена за закупуване на ЛС,е с предимство.
Заявил "покупка" е с предимство пред заявил "проба"!
velkova_1914
ЛЕВСКИ СФ 1914
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1474


Левски Сф 1914

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #41 -: Декември 16, 2010, 11:17:37 »
Раздели ТемаНагоре

Аз не съм учителка нито работя в училище.Най-добрата ми приятелка е главен-счетоводител на училище.Та мисълта ми беше такава,че учителите като направят забележка на учениците си те на другия ден в  повечето случай отиват с родителите и става...........Та питам аз навремето като ни се скараха в училище не смеехме да кажем на наще,че може и бой да ядем,а сега..........сме първи да си защитим детето представило каквато и да е история/без да сме сигурни колко е вярна и да попитаме нормално какво е станало и тогава да се караме..........Това ми го е казвала лично тя не вярвам да ме лъже.Съгласна съм,че има и учители,който не стават за това ама всички ли.......Някой са на мнение,че децата трябва да бъдат възпитани от учителите,а ние къде сме............Защо търсим винаги вината в другите,а не погледнем нашите пропуски.Аз ще си кажа моя пропуск до момента е,че казвам на сина ми да не се бие,да не убижда и ред подобни-ама май вече съжалявам
Ша съ усетиш,мама...Аз вече 300 пъти съжалявам.А сме едва във втори клас.
A ние сме на 5г. и сме в градина още и започнах найстина да съжалям,че съм го учила така.То не бе един път скъсана блуза,то не бе скъсано яке и т.н.Скъсани рисунки,синини ужас,ужас.....Kaзвам вече бийсе мамо и ти,а отговора е мамо какво ти става,то това не е хубаво и така не се прави............
Активен

Nikovat
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1054


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #42 -: Декември 16, 2010, 11:38:58 »
Раздели ТемаНагоре

Чета ,чета и ми настръхват косите какво ни чака и нас.Наистина е нещо страшно.Аз за пръв път изпаднах в ужас на прощапулката на малката. Отидохме в една градина с много деца. Събрах ги всички ,за да направим бягането с питката ,за мой ужас видях едно от децата си играеше с нож,ама истински нож. Беше някъде на около 4 годинки .Попитах баба му как може да му даде да си играе с това ,още повече че тичат и си играе с други деца,а тя ми отговори ,че не е моя работа.Детето ме погледна и ми каза "аз съм мутра и си играя с истински оръжия" ,ако повода не беше толкова щастлив за нас едва ли щях да ги търпя.Като цяло наистина всичко е комплексно,но според мен най-гомята вина е в родителите. Тревогите на родителите било финансови,било емоционални, и факта ,че други имат повече пари не трябва да насажда в децата ни арогантсност и злоба,Проблемите на възрастните са само техни,не е нужно децата да стават свидетели на това и да търсят обратния ефект навън.Въпреки ,че сме малки виждам как моята дъщеричка е контактна със всеки винаги гледа да се заиграе. С нейните приятелки близначки които са с 3 месеца по-малки тя винаги е толкова внимателна. толкова нежно ги милва и целува ,а ако заплаче някоя от тях веднаха ходи да ги гушка.
Понякога чак се намразвам колко много й говоря и обяснявам (поставям се на нейно място как някой по цял ден ти е на главата ) ,но се надявам да я науча правилно да различава доброто и злото. Да знае кога и как е необходимо да постъпи и как да излезне от дадена ситуация. Самите ние сме хората ,които да предпазим децата си ,нито чуждите родители нито учителките нито държавата ще дойдат да ни попитат как се чувстват нашите слънца.На братовчедка ми детето е първи клас,то не е научено на нищо.Не знак кое е добро кое и лошо.В къщи го третират не като първокласничка ,а като дете на 3-4 годинки,не му е обяснена ползата от училището,не му е наложено настроение да ходи.Когато малката каже "не искам да пиша ,това е закон". Беше се стигнало до там ,че г-жата искаше да я води при директорката ,защото отказвала да пише (представете си първи клас не й се занимава ,ами по-нататък),а кака вместо да се скара на детето щеше да ходи да се разправя с г-жата. В тях сме на гости и детето казва ,че пият капучино в лафката на училището и аз почвам да й обяснявам ,че е вредно ,че е кафе и т.н ,а кака горката наивната ми вика "Ама едва ли на децата дават кофеиново кафе".И така малката не знае кое е правилно.Във всяко едно отношение е така. Възпитавана е до голяма степен с бой. Майката забранява бащата всичко позволява. И сега е точно "изтървана" и са се примирили с това и толкова . Казват си "ами тя нашата Деница вече е изтървана" и толкова.Много ме е яд на тях. Сега като гледат моята как слуша батко даже ми вика "абе ти това дете защо така го дресираш" .На 1г и 3м сме ама малката като си изцапа ръцете идва и ми показва,като намери боклуше ,носи го и вика "ко ко" ,за коша е . А племеницата ако намери боклук на земята пак там ще го хвърли. Така че всичко е до родителя според мен и не само до възпитание.
Проблеми има и при семейства в които децата се възпитават добре ,но двамата родители нон стоп се карат ,обиждат и дори си посягат.
Активен

Здравейте!!!
1. Коректна съм,бъдете и вие коректни
2.Ходя веднъж в седмицата до пощата,понеже съм с малко дете,а вече става студено
3.Пощенските са за сметка на купувача
4.Приемам и предлагам размяна
5.Пиша оценки,правете го и вие
6 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188416494509440&set=a.188357027848720.46474.142927812391642&pid=606813&id=142927812391642
Задължителен е КОМЕНТАРА
bonbonnin
Анелия
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 324


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #43 -: Декември 16, 2010, 17:10:18 »
Раздели ТемаНагоре

   Въобще рпоблема е сериозен и става все по-сериозен, въпроса е как да се реши .Въпреки че както бе писано по-назад в темата когато се появи трето поколение гаменчета , да не говорим за четвърто, тогава вече ще е страшно и не ми се мисли, че чак в депресия изпадам .Ще стане точно като по филмите дето се водят антиутопия , разруха, хулигани, и борба за оцеляване, надделява примитивното.
Активен

Спазвам ред. Коректна съм, очаквам същото и от вас.Пращам по-пощата.Пощенски разходи за моя сметка:).При повече от 1 покупки правя отстъпка. кликнете моля дайте ми точка всеки ден  http://nagradite.net/bonbonnin
Tedi007
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 304


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #44 -: Януари 06, 2011, 23:16:25 »
Раздели ТемаНагоре

Имам син в 6 клас.Всяка сутрин ,когато го изпращам на у-ще се моля на Бог да ми го върне жив и здрав!
Според мен вина за поведението на едно дете нямат само родителите.Вина имат учителите,директорите ,цялата държава!
Синът ми от 1 до 3 клас прекарваше повече време в у-ще,отколкото у нас.Сутрин за завеждах в 8.00 и после го взимах в 16.00ч.
Колкото и да се опитвам да изградя у него някаква ценностна система ,не се получава.Винаги във всеки клас има черни овчици.Това са деца без никакъв контрол от страна на родителите си.Те са по цял ден по улиците,без домашни за следващият ден и грам елементарно възпитание.Та,въпросните деца много обичат да се заяждат с моето.Обиждат го като го наричат "мамино детенце ",тъй като не му позволявам да се шляе по улиците.Дадох му съвет да не им обръща внимание,да излезе от стаята ,ако е нужно ,с една дума "По умният - отстъпва",но не се получи.Издразнили го отново и той хванал единият и го набил.Събрахме се при класната родителите и се започна - той защо го е набил,защо и той не му е отговорил нещо и .т.н.Отговорих ,че това е системен тормоз и явно вече в тази възраст вече трудно се контролира.Нямах идея какво да отговоря.Въпреки ,че хубаво се накарах и наказах моят син.Не го оправдах или защитавах !Исках обаче и те да разберат ,че вина има не само моето дете,но не ми се получи.Техните деца били набити,а не моето!
Никога ,когато е имало някакъв проблем не съм защитавала моето дете.Първо изслушвам двете страни и после "свидели"-други деца.Но има родители ,които директно обвиняват другите.Техните деца са най-възпитаните,най-умните и всичко най,най....
Синът ми навлиза в една доста сложна възраст от която направо се плаша.Хиляди мисли ми минават през главата.Старая се да говоря за всичко с него ,опитвам се да го науча да не ме лъже,да споделя всичко - било лошо или добро,но не зная какво да очаквам.Децата се променят,влиаят се от другите и опитват какво ли не.В неговият клас има доста деца ,които пушат.!Та те са само на 12 години.Ужасена съм !!!
Активен



Страници: 1 2 [3] 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: