{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Правила за описания на стоката  (Прочетена 24162 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« -: Октомври 05, 2010, 14:57:28 »
Раздели ТемаНагоре

С цел да се уеднаквят критериите за състояние на стоките въвеждам следните правила:

1. Ново
Нови дрехи с етикет, чисто нови обувки, нови не употребявани играчки и стоки като цяло

2. Отлично
Нова стока без етикет, неносена само изпрана, малко ползвана без абсолютно никакви забележки и никаква разлика от магазинния вид.

3. Много добро
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./: ползвани, с дребни забележки, лека промяна в цвета вследствие на пране/третиране и др.
За обувки: Носени, с дребни забележки, по подметката си личи, че са носени, капачето на тока е леко заваляно, възможно е да има много леки драски, но почти незабележими, завалване на вътрешната подплата и др.
За други стоки/играчки, техника и др./ : Леки драскотини , липсващи лепенки , дребни пукнатини и др.

4. Добро
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./: Ползвани, но здрави, значителна промяна в цвета, леко протрита (примерно на колена, лакти), малко на брой топченца от заваляне на материята, скъсана, но зашита на  видно място, напукване на апликации на места и др.
За обувки: Носени но здрави, значително залиняване на подплатата, по подметката силно личи, че са носени, леки обелвания, които не личат като се обуят, леки драски по платформа и ток и др.
За други стоки/играчки, техника и др./: Видни драскотини и пукнатини , липсващи и/или счупени дребни и незначими елементи, леки дефекти във функциите и др.

5. Средно
За стоки от текстил/дрехи, бельо, спални комплекти и др./:  Ползвани дрехи,  разтегната материя, силна промяна в цвета, напукване на апликации, скъсано и зашито на видно място, доста протрито и с доста топченца, разтеглени шевове, дребни петънца не много на брой и др.
За обувки: Носени, силно завалена подплата, олющвания, които личат, силно изтъркване на подметката, големи драски по ток или платформа и др.
За други стоки/играчки, техника и др./: Средни дефекти във функциите,  със силни драскотини,  много силно напукани, липсващи и/или счупени значими елементи и др.

6. Лошо
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./:  Разтеглени, с много петна, скъсани и зашивани, променили цвета си много, протрити и др., като цяло не ставащи за нищо друго освен за до съсипване.
За обувки: Забранява се публикуване на обяви за обувки в лошо състояние! (изключително захабени и изтъркани обувки, без капаче на ток, много изтормозена форма, много протрити или обелени и др.)
За други стоки /играчки, техника и др./ : Не функциониращи , много дефектни, счупени и др.

При публикуването на обявите задължително да се публикуват снимки на дефектите по стоките.
Обяви за стоки в Средно или Лошо състояние могат да се пускат или на символични цени или за Подаряване.
« Последна редакция: Октомври 05, 2010, 18:07:35 от administrator » Активен



Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: