{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: А какво знаете за 13-тата зодия?  (Прочетена 6990 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318


Поканени потребители: 0

Профил
« -: Август 03, 2011, 15:15:58 »
Раздели ТемаНагоре

Кой какво е чувал и чел за тази тайнствена 13та зодия и какво ви е мнението? Скоро ми разказаха част от някаква легенда или истина незнам, за някакъв цар, който наредил да убият всички родени под знака на 13тата зодия и след това всичко се пренаписало само с 12 зодии...
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
vesi1977
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 198


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #1 -: Август 03, 2011, 15:31:31 »
Раздели ТемаНагоре

май нищо не знам за нея, но и аз смътно си спомням такава легенда. Дали някой ще ни даде повече информация  Roll Eyes
Активен

Съпруг - това е човек, който помага на жената да преодолява трудности, за които тя и не би подозирала че съществуват, ако не се беше омъжила за него! Cheesy
vesi1977
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 198


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #2 -: Август 03, 2011, 15:37:27 »
Раздели ТемаНагоре

Коя е тайната 13-та зодия

Зодия Паяк е била известна и в древна Гърция. С нея са боравели обаче и жреците на друидите. Знакът е бил заличен в Римската империя. Считали, не без основание, че този знак е опасен и зловещ. Защото родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади. В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка - твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юли се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Този тип хора все още минават за вълшебници, магове и гениални творци.

В съвременната астрологична литература не можете да намерите и едно единствено изречение за тази тайнствена тринадесета зодия. Рядко се срещат само намеци за някаква “забранена зодия”. Само в някои апокрифи може да се намери цялата истина по въпроса. Всъщност мнозина астролози, подвизавали се преди нашата ера, разделяли Зодиака на 13 части, като на зодията Паяк отреждали периода между 16 май и 12 юни. Смятали, че тя е под властта на Луната с цялата нейна променливост и непостоянство.

Родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати.

В древни, незапомнени времена астролозите действително са боравели с 13 зодии. Те наричали тринадесетата зодия “Паяк”. Символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята.
 

Активен

Съпруг - това е човек, който помага на жената да преодолява трудности, за които тя и не би подозирала че съществуват, ако не се беше омъжила за него! Cheesy
emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #3 -: Август 04, 2011, 17:01:14 »
Раздели ТемаНагоре

13 зодия според астрономията е Змиеносец
Съзвездието Змиеносец е на запад от най-красивата част на Млечния път в съзвездието Стрелец.Заобиколено е от съзвездията Змия,Скорпион и Херкулес.Най-добре се вижда през нощите на юли и август.С просто око в това съзвездие могат да се видят около 100 звезди, като 13 от тях са по-ярки от четвъртата звездна величина.
В съзвездието Змиеносец се намира "Летящата звезда"на Бърнард, която има най-голямо собствено движение.
"Летящата звезда"на Бърнард е една от най-близките до нас звезди. Разстоянието до нея е 6 светлинни години, но въпреки това тя не се вижда с просто око.
В това съзвездие има много двойни звезди,но компонентите им могат да се виждат с помоща на телескопи.
^^^
Преди 4900г. в Египет живял прочутият лекар и архитект Имхотен.Той е праобразът на древногръцкият бог на медицината и лекарите Ескулап или Асклепий-син на бог Аполон.
Бог Аполон прекарвал много време между хората.Когато хората били болни той ги съветвал какви билки да събират.Те ги сварявали и възвръщали здравето си.Навсякъде почитали бог Аполон и го посрещали с радост.
Един ден той дошъл в едно малко селце,оттатък Тембийската долина.Там той видял девойка,каквато никъде не бил виждал.Тя се казвала Коронида. Той бил очарован от красотата й.Аполон се оженил за нея.Направили чудна сватба...Боговете на Олимп се радвали, а Хелиос позлатил с лъчите си къщите на малкото селце.
Аполон и Коронида живеели щастливо.Родил им се красив син.Нарекли го Ескулап.Боговете устроили тържества и пиршества в просторите на Олимп.Много дни продължили веселбите в чест на раждането на Ескулап.Но бог Аполон трябвало да остави жена си и сина си сред хората и да ги напътства.Той заминал,но неговия гарван всеки ден му носел вести за жена му и сина му.Отначало гарванът точно изпълнявал поръчките на бог Аполон.Но един ден той заблудил Аполон .Обзет от гняв той пронизал Коронида с безпогрешната стрела.
След смърта на Коронида Аполон взел малкия Ескулап в планината Пелион.Там той го дал на кентавъра Хирон да го отгледа и възпита.
Ескулап овладял знанията на Хирон.Когато пораснал, станал прочут лекар.Той не само лекувал хората от всякъкви болести , но и те никога не умирали.Никой не отивал в мрачното царство на Хадес...
Хадес отишъл да се оплаче на брат си Зевс. Зевс се ядосал на думите на брат си. Започнал да хвърля мълнии върху Ескулап, докъто го убил. Дълго време хората скърбели за Ескулап.Те му направили светилище и му принасяли жертви.
Преди да бъде убит от Зевс, Ескулиап се опитвал да възкреси легендарния ловец Орион, умрял на остров Хиос, ужилен от Скорпион.Мълниите на Зевс убили Ескулап и той не могъл да осъществи намерението си.
Минало се време.Преминал гневът на Зевс.Заради помоща,която Ескулап оказвал на хората той го превърнал в съзвездието Змиеносец и го оставил на небето до съзвездието Скорпион, но далеч от съзвездието Орион...

"Ако сте родени между 27 ноември и 17 декември, Вие се оказвате не Скорпион и не Стрелец, а Змиеносец с черти на Скорпион и обичайните описания на Скорпиона и Стрелеца съвпадат с Вас само отчасти.

Вие съхранявате в себе си основните качества на тези знаци, но сте личност с невероятна съдба. Може да изчезвате завинаги без да се прощавате и без да оставяте следи след себе си, притежавате способност напълно да се прераждате и да ставате друг човек. На едни хора носите невероятна радост и щастие, с на други – мъка и разруха. След ваз се стеле като шлейф поредица от странни и необясними събития, които и Вие самите не сте в състояние да обясните.
Обикновено Змиеносците много пътуват, като по своя път срещат много и различни хора, и към всеки от тях те умеят да намерят свой ключ и да сформират особени отношения.
Те може да имат няколко семейства в ралични градове, даже няколко живота или слоя на живот и различни слоеве на общуване. Това по същност е истински Хамелеон, който променя цвета си и маниерите на поведение и който във всеки момент е готов да промени живота си и да превърне миналото в пепел в буквален и преносен смисъл на думата.
Змиеносците биват особено опасни. Ако причините нещо лошо на Змиеносеца, той в отговор може да си донесе големи неприятности, разрушения, даже смърт. И не защото Змиеносците са лоши хора и правят това нарочно. Природата на този знак – това е ефекта на „изгаряне на мостовете”.
Когато напуска мястото на своето пребиваване, той изгаря зад себе си всички мостове. Този човек започва от нула във всеки етап от живота си и винаги, ,въпреки всичко , успява да се справи наново.

Змиеносецът може „да изтрие” своето минало и да започне да живее от нулата, като че не е имало нищо по- рано.
Той не се бои от опасни ситуации и риск. Не чувства страх. Обича авантюрите и приключенията. И в най- опасните ситуации обикновено оживява. Той е необикновено жизнеспособен. Ако стане автомобилна катастрофа, всички умират, но Змиеносецът обикновено оживява.
Древноримския астролог Манилий пише, че за хората, родени в момента на възход на Змиеносеца, змиите са съвършено безвредни. Такива хора „ще носят змии в пазвата си с разгърдени дрехи, ще ги целуват , без да се страхуват от тяхната отрова”.
На латински това съзвездие се нарича Serpentarius, което в превод действително означава Змиеносец – „този, който носи на себе си змии”

За 13 зодия не мога много да кажа, зная, че момичета родени в този знак са обслужвали храма на Веста, спазвайки целомъдрие до 33-тата си година. В средновековието потомките на тези весталки били заклеймявани като наскедствени вещици, тъй като незнайно как весталка момче не е раждала. Други древни представители на 13-тата зодия били оракулите на Делфи, безспорният авторитет в целия Медитерански район, този на Двуречието и Близкият изток. Естествено е обаче дори зачеването на тези деца да е забулено в мистерия или по-скоро в липса на писмени данни. В древни елински роники се говори, че хората родени под знака на Змееносеца, не се разждали само и единствено в отрязъка от време между залеза на Слънцето в Скорпион и неговия изгрев в Стрелец, което твърдение може да се тълкува многостранно и различно, тъй като не са изложени никакави обяснителни данни.

Обединителна теория-/ исторически извори/


Допреди римската империя е имало 13 зодии, и месеците са били 13- по 28 дни всеки, и са били свързани с фазите на луната (28 дни от новолуние до новолуние и с менструалния цикъл на жените.
13-тата зодия е била зодията на паяка , съзвездието и се намира между Скорпион и Стрелец... родените под този знак се с4ита 4е имат свръхесетивни (прорицателски)способности.
Сега това съзвездие се нари4а Официус. И макар да се намира върху еклиптиката, не се с4ита за зодиакално съзвездие, въпреки 4е това позабравено съзвездие е по-разли4но от вси4ки други, защото бележи центъра на нашата галактика...


http://en.wikipedia.org/wiki/Ophiuchus


Юлий Цезар направил реформа на календара и си присвоил името на един месец, а тринайстия месец и тринайстата зодия -изхвърлил от календара, защото бил суеверен и си мислел 4е така ще измами съдбата..
след него име на месец си присвоил и Октавиан Август..
и месеците си останали 12, ве4е никой не ги свързвал с циклите на месе4ината и на жените, зодиака си останал осакатен
Image
годината преди Цезар е имала 13 месеца-по един за всяка месе4ина, и астролозите са от4итали вси4ките тринайсет съзвездия в хороскопите си.
След манипулацията върху календара, направена от Цезар,
13 е било набедено за 4исло на лошия късмет, но всъшност е свещено 4исло на съдбата , по4итано от най-разли4ни древни народи, вкл. прабългарите и маите, които свързвали 13-те луни с 13-те пло4ки от корубата на "косми4еската костенурка"..
някои го нари4ат 'Змиеносец", други са го нари4али по друг на4ин.
Но в това съзвездие еклиптиката преси4а мле4ния път по4ти по средата,
и да се пропуска толкова забележително съзвездие от зодиака е проява на невежество

п.с. за да ви го обясня по- нагледно цялата ни Слънчева Система се върти около тази точка от небесната сфера за около 26 000 години, а Мле4ния Път променя ъгъла по който преси4а еклиптиката(пътя на Слънцето проектиран на нощното небе)пак около същата то4ка,
и макар звездите в това съзвездие да не се виждат ясно заради облаците звезден прах в централните ръкави на галактиката или заради огромната с гравитация, то именно там се наблюдават най-4есто избухвания на свръхнови , както и много от т.нр "пулсари" за които у4ените все още нямат единно мнение какво представляват
загадъ4но и интересно съзвездие, както и да го погледнеш
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #4 -: Август 05, 2011, 12:46:43 »
Раздели ТемаНагоре

И все пак нищо конкретно не намерих из нета Smiley))
Това пак са само догадки Smiley
Еййй, голяма заблуда се стеле по света и у нас... за всичко...
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!


Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: