{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ОСНОВНИ ПРАВИЛА  (Прочетена 49102 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« -: Април 13, 2010, 06:23:15 »
Раздели ТемаНагоре

Всеки потребител се регистрира по свое желание, като регистрацията е безплатна.

С натискане на „Съгласен съм” всеки потребител се съгласява с по-долу описаните условия и правила.

ВСЕКИ ПОТРЕБИТЕЛ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПУБЛИКАЦИИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА ИЗВЪРШЕНИ ОТ НЕГОВА СТРАНА!
ВСЕКИ ПОТРЕБИТЕЛ Е ДЛЪЖЕН ДА СПАЗВА ВСИЧКИ ЗАКОНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРОИЗТИЧАЩИТЕ ОТ ТЯХ АКТОВЕ И НАРЕДБИ.

СОБСТВЕНИЦИТЕ, АДМИНИСТРАТОРИТЕ И МОДЕРАТОРИТЕ НЕ НОСЯТ АБСОЛЮТНО НИКАВА ОТГОВОРНОСТ ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО ЩЕТИ ПРИЧИНЕНИ В СЛЕДСТВИЕ НА НЕВЪЗМОЖНОСТА НА УПОТРЕБА ИЛИ УПОТРЕБАТА НА САЙТА, НЕ НОСЯТ КАКВАТО И ДА БИЛО ОТГОВОРНОСТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА СКЛЮЧВАНЕТО ИЛИ ПРОВАЛА НА СДЕЛКИТЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ САЙТА И НЯМАТ НИКАКЪВ АНГАЖИМЕНТ КЪМ УГОВОРКИТЕ МЕЖДУ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!!!

МАТРИЦАТА ЗА ОБЯВИ НА САЙТА BGDOMAKINQ.COM Е ЗАКУПЕН ОТ  "PhotoPost Photo Sharing Photo Gallery Visualize community ТМ" ЗА КОЕТО ПРИТЕЖАВА НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ. ФОРУМА НА BGDOMAKINQ.COM ПОЛЗВА СТАНДАРТНА МАТРИЦА НА SMF ФОРУМИ КОИТО СА ЗА СВОБОДЕН ДОСТЪП И НЕ ИЗИСКВАТ ЛИЦЕНЗ.

Собствениците и администраторите на сайта BgDomakinq.com не носят отговорност за действия на потребители на платформата или в случай че същите не спазват уговорки от договорите за замяна. Собствениците и администраторите на сайта BgDomakinq.com също така не носят отговорност за действия, предприети от потребители и трети лица, които представляват нарушение на настоящите Правила. Собствениците и администраторите на сайта BgDomakinq.com не носят отговорност за качество, безопасност или законност на продуктите, посочени от потребители, както и за валидността и верността на информацията, предоставяна от потребителите. Собствениците и администраторите на сайта BgDomakinq.com не носят отговорност за споразумения, които не са сключени от потребители. Собствениците и администраторите на сайта BgDomakinq.com не проверяват продуктите, посочени в профилите на потребителите. Собствениците и администраторите на сайта BgDomakinq.com си запазват правото да променя категорията на даден артикул или да го премахва.

В този сайт важат следните правила!


1.Етични правила :
В този сайт са ЗАБРАНЕНИ:
- Публикуването на каквито и да било обидни, оскърбителни и порнографски публикации под каквато и да била форма (постове, снимки, подписи, препратки  и всякакви други сайтови средства )
- Расистки, етнически и всякакъв друг вид дискриминиращи или оскърбяващи дадена група публикации в каквато и да била форма (постове, снимки, подписи, препратки  и всякакви други сайтови средства )
- Рекламната дейност, като под такава се визират всякакъв тип явна и скрита реклама с цел популяризиране на други сайтове, форуми, он-лайн магазини, под каквато и да било форма (постове, снимки, коментари, подписи, банери и всякакви други сайтове средства)
- Предоставянето на лична информация идентифицираща даден потребител, без негово изрично съгласие. Такава информация може да бъде предоставяна САМО И ЕДИНСТВЕНО след официално изискване от страна на упълномощените органи на Република БЪЛГАРИЯ
- Всякакъв тип оф-топик съобщения, както и публикуването на едносрични постинги, безсмислени и повтарящи се постинги, както и такива които не са свързани с разискваната тема!
- Всякакъв вид Политическа, етническа и религиозна агитация!


2.Общи правила :
- Писането на КИРИЛИЦА е задължително!
- Всеки продавач и купувач ще получи временна или перманентна забрана за достъп, в случай че постъпи некоректно към друг потребител.
- Забраняват се мултиакаунтите, регистрации с един и същи IP адрес ще бъдат замразявани, потребителите които ползват общ компютър, трябва да уведомят администратор/модератор кои са регистрациите ползващи конкретния компютър, за да не бъдат наказани неправомерно!
- Всеки коментар, обява, съобщение, аватар, снимка, подпис и т.н., може да бъде изтрит от администратор/модератор когато по тяхна преценка.
- Забранява се всяка явна или скрита реклама в сайта без разрешение на администратора. Това включва изпращане на съобщения до потребители с линкове към други сайтове, публикуване на постове във форума съдържащи такива линкове, публикуване на обяви от рода на "Най-добрите дрехи ще намерите на http://....." и др.
- Забранява се изпращането на масови лични съобщения с молби за гласуване и участия в игри.


3.Правила за обявите:
- Всяка, публикувана от потребител обява за Продаване, Подаряване, Размяна и Търсене, трябва да е за КОНКРЕТНА СТОКА!
-При публикуване на обява в секция Продаване, Подаряване, Размяна и Търсене, за „Количество” се записва общия брой на артикулите (стоката), за „Искана цена” се записва общата цена на артикулите(стоката).
-Всяка, публикувана от потребител обява за ЛОТ (КОМПЛЕКТ, серия от един и същи вид артикули) в секция Продаване, Подаряване, Размяна и Търсене да се обяви като обща цена за ЛОТ(комплект,серия) от „броя части”( 2-3-4 и т.н.). Ако продавячът желае да раздели ЛОТ(комплект,серия) на части, то в описанието на обявата се записва цената за всяка(всеки) една(един) част(артикул) от ЛОТА (комплекта, серията от един и същи вид артикули)
-Изключение се прави само за ЛОТ (КОМПЛЕКТ, серия от един и същи вид артикули), който не се продава на части. В случая се записва за „Количество” 1 бр , за „Искана цена” се записва цената на целия ЛОТ (КОМПЛЕКТ, серия от един и същи вид артикули). Като подробно се описва всеки артикул.
- Всяка, публикувана от потребител обява, трябва да бъде придружена от РЕАЛНИ снимки, като каталожни снимки могат да бъдат само допълнение.
- Всяка публикувана от потребител обява, трябва да съдържа достоверно и изчерпателно описание на функциите, размерите (за дрехи – размери в см. на талия, гръдна обиколка, ханш, дължина на ръкав/крачол/пола, дължина от рамо до долния край на дрехата, вид на материя, за обувки – дължина на подметка , стелка, височина на подметка /платформа /ток , вид на материя), и преимуществата на продавания артикул.
- При конкретно упоменаване от продавач, че не желае размяна, се забранява публикуването на коментари в съответната обява и изпращане на ЛС до продавача с молба за размяна.
- Забранява се препубликуването на вече публикувана обява, с цел постоянното и повдигане! Всеки потребител има право , веднъж месечно да препубликува една своя обява!
- Всеки потребител носи ПЪЛНАТА отговорност за поместените от него обяви.
- Публикувайки обява, потребителя трябва да я постави в подходящия раздел. Когато обява бъде публикувана в неподходящ отдел, тя ще бъде премествана или изтривана по преценката на администратор/модератор.
- Продавачи които продават артикули които са нови в опаковки или в големи количества, трябва да ги продават на цена значително по-ниска от най-ниската която е обявена в магазини, онлайн магазини и частни продавачи на едро.
- При публикуването на козметика, задължително трябва да се опише дали тя е оригинал или реплика!
- Не се разрешава публикуването на обяви за лекарства, хранителни добавки, храни и хранителни продукти, както и обяви за авточасти, моторни превозни средства и всякакви видове животни.
- Забранява се продажбата на бельо втора употреба. Да не се продава бельо без етикет. Под бельо да се разбира мъжки дамски и детски: слипове, боксерки, бикини, монокини(прашки), пликчета, бельо за бременни тип колан, бодита и др. Изключение се прави за бебешки бодита от 0+ до 18 месеца.

4. Стоките втора употреба трябва да отговарят на следните изисквания:
- Задължително да бъдат почистени и при възможност дезинфекцирани;
- да са без видими дефекти и петна;
- да са здрави.

Всяка обява която не отговаря на гореизброените изисквания, ще бъде премахвана, при многократно публикуване на обяви неотговарящи на правилата от даден потребител,той ще бъде санкциониран!

5.Правила за поставяне на оценки:
Какво се разбира под „контакт”
Под контакт се разбира, размяната на адрес/адреси за продаването/купуването/размяната на конкретна обява/обяви, или уговорката за продаването/купуването/размяната на конкретна обява/обяви (продавача е казал „Добре, за тебе е!” и / или купувача е казал „Добре, вземам го !”).
- Препоръчително е след като сте имали контакт с даден потребител, да го оцените според впечатленията с които сте останали от него.
- Оценки трябва да бъдат поставяни само след като между двамата потребители (купуващия и продаващия, поставящият оценка и получаващият) е имало контакт.
- При провалена „Сделка” - след осъществен контакт, единият от двамата се отметне/ закъснее с парите или пратката , то другият има право, по своя преценка да постави НЕУТРАЛНА оценка, посочвайки причината за поставянето (потребителят на когото бъде поставена Неутрална оценка, заради неспазването на уговорката от негова страна, НЯМА право да „връща жеста”).
- При некоректност от страна на потребител, този който е ощетен има право, по своя преценка да постави НЕГАТИВНА оценка посочвайки причината за поставянето (потребителят на когото бъде поставена Негативна оценка, заради некоректността от негова страна, НЯМА право да „връща жеста”).
- Потребители, които създават регистрации за да поставят някому „Отрицателна” или „Положителна” оценка, ще бъдат санкционирани!
- Потребители, които поставят „Отрицателна” или „Положителна” оценка, на други потребители, въз основа на симпатия, антипатия и други, без да е имало контакт помежду им, също ще бъдат санкционирани!


6.С цел да се уеднаквят критериите за състояние на стоките въвеждам следните правила:

6.1. Състояние Ново
Нови дрехи с етикет, чисто нови обувки, нови не употребявани играчки и стоки като цяло

6.2. Състояние Отлично
Нова стока без етикет, неносена само изпрана, малко ползвана без абсолютно никакви забележки и никаква разлика от магазинния вид.

6.3. Състояние Много добро
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./: ползвани, с дребни забележки, лека промяна в цвета вследствие на пране/третиране и др.
За обувки: Носени, с дребни забележки, по подметката си личи, че са носени, капачето на тока е леко заваляно, възможно е да има много леки драски, но почти незабележими, завалване на вътрешната подплата и др.
За други стоки/играчки, техника и др./ : Леки драскотини , липсващи лепенки , дребни пукнатини и др.

6.4. Състояние Добро
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./: Ползвани, но здрави, значителна промяна в цвета, леко протрита (примерно на колена, лакти), малко на брой топченца от заваляне на материята, скъсана, но зашита на  видно място, напукване на апликации на места и др.
За обувки: Носени но здрави, значително залиняване на подплатата, по подметката силно личи, че са носени, леки обелвания, които не личат като се обуят, леки драски по платформа и ток и др.
За други стоки/играчки, техника и др./: Видни драскотини и пукнатини , липсващи и/или счупени дребни и незначими елементи, леки дефекти във функциите и др.

6.5. Състояние Средно
За стоки от текстил/дрехи, бельо, спални комплекти и др./:  Ползвани дрехи,  разтегната материя, силна промяна в цвета, напукване на апликации, скъсано и зашито на видно място, доста протрито и с доста топченца, разтеглени шевове, дребни петънца не много на брой и др.
За обувки: Носени, силно завалена подплата, олющвания, които личат, силно изтъркване на подметката, големи драски по ток или платформа и др.
За други стоки/играчки, техника и др./: Средни дефекти във функциите,  със силни драскотини,  много силно напукани, липсващи и/или счупени значими елементи и др.

6.6. Състояние Лошо
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./:  Разтеглени, с много петна, скъсани и зашивани, променили цвета си много, протрити и др., като цяло не ставащи за нищо друго освен за до съсипване.
За обувки: Забранява се публикуване на обяви за обувки в лошо състояние! (изключително захабени и изтъркани обувки, без капаче на ток, много изтормозена форма, много протрити или обелени и др.)
За други стоки /играчки, техника и др./ : Не функциониращи , много дефектни, счупени и др.

При публикуването на обявите задължително да се публикуват снимки на дефектите по стоките.
Обяви за стоки в Средно или Лошо състояние могат да се пускат или на символични цени или за Подаряване.
« Последна редакция: Ноември 09, 2013, 17:55:05 от Хуан Куеста » Активен

Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #1 -: Април 19, 2010, 20:02:29 »
Раздели ТемаНагоре

Нека да дам малко разяснения. Както във всяка къща, така и в нашата гледам да има ред. За целта с Модератора въведохме тези правила. Гледахме да са възможно най-либерални за да не се стига до безумни наказания каквито има в много други сайтове, форуми и блогове. Уважавайте себе си и труда на другите. Бъдете учтиви помежду си и всичко ще върви гладко Smiley Успех на всички! Smiley
« Последна редакция: Април 20, 2010, 07:26:13 от administrator » Активен

Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #2 -: Септември 24, 2010, 07:09:50 »
Раздели ТемаНагоре

Забранява се продажбата на бельо втора употреба. Да не се продава бельо без етикет. Под бельо да се разбира мъжки дамски и детски: слипове, боксерки, бикини, монокини(прашки), пликчета, бельо за бременни тип колан, бодита и др.
« Последна редакция: Септември 27, 2010, 06:22:13 от administrator » Активен

Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2010, 15:13:01 »
Раздели ТемаНагоре

С цел да се уеднаквят критериите за състояние на стоките въвеждам следните правила:

1. Ново
Нови дрехи с етикет, чисто нови обувки, нови не употребявани играчки и стоки като цяло

2. Отлично
Нова стока без етикет, неносена само изпрана, малко ползвана без абсолютно никакви забележки и никаква разлика от магазинния вид.

3. Много добро
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./: ползвани, с дребни забележки, лека промяна в цвета вследствие на пране/третиране и др.
За обувки: Носени, с дребни забележки, по подметката си личи, че са носени, капачето на тока е леко заваляно, възможно е да има много леки драски, но почти незабележими, завалване на вътрешната подплата и др.
За други стоки/играчки, техника и др./ : Леки драскотини , липсващи лепенки , дребни пукнатини и др.

4. Добро
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./: Ползвани, но здрави, значителна промяна в цвета, леко протрита (примерно на колена, лакти), малко на брой топченца от заваляне на материята, скъсана, но зашита на  видно място, напукване на апликации на места и др.
За обувки: Носени но здрави, значително залиняване на подплатата, по подметката силно личи, че са носени, леки обелвания, които не личат като се обуят, леки драски по платформа и ток и др.
За други стоки/играчки, техника и др./: Видни драскотини и пукнатини , липсващи и/или счупени дребни и незначими елементи, леки дефекти във функциите и др.

5. Средно
За стоки от текстил/дрехи, бельо, спални комплекти и др./:  Ползвани дрехи,  разтегната материя, силна промяна в цвета, напукване на апликации, скъсано и зашито на видно място, доста протрито и с доста топченца, разтеглени шевове, дребни петънца не много на брой и др.
За обувки: Носени, силно завалена подплата, олющвания, които личат, силно изтъркване на подметката, големи драски по ток или платформа и др.
За други стоки/играчки, техника и др./: Средни дефекти във функциите,  със силни драскотини,  много силно напукани, липсващи и/или счупени значими елементи и др.

6. Лошо
За стоки от текстил /дрехи, бельо, спални комплекти и др./:  Разтеглени, с много петна, скъсани и зашивани, променили цвета си много, протрити и др., като цяло не ставащи за нищо друго освен за до съсипване.
За обувки: Забранява се публикуване на обяви за обувки в лошо състояние! (изключително захабени и изтъркани обувки, без капаче на ток, много изтормозена форма, много протрити или обелени и др.)
За други стоки /играчки, техника и др./ : Не функциониращи , много дефектни, счупени и др.

При публикуването на обявите задължително да се публикуват снимки на дефектите по стоките.
Обяви за стоки в Средно или Лошо състояние могат да се пускат или на символични цени или за Подаряване.
« Последна редакция: Октомври 05, 2010, 18:08:06 от administrator » Активен

daiido
АДМИНИСТРАТОР
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 532


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #4 -: Януари 31, 2011, 14:25:12 »
Раздели ТемаНагоре

Допълнение към "Правила за обявите:"


-При публикуване на обява в секция Продаване, Подаряване, Размяна и Търсене, за „Количество” се записва общия брой на артикулите (стоката), за „Искана цена” се записва общата цена на артикулите(стоката).
  -Всяка, публикувана от потребител обява за ЛОТ (КОМПЛЕКТ, серия от един и същи вид артикули) в секция Продаване, Подаряване, Размяна и Търсене да се обяви като обща цена за ЛОТ(комплект,серия) от „броя части”( 2-3-4 и т.н.). Ако продавячът желае да раздели ЛОТ(комплект,серия) на части, то в описанието на обявата се записва цената за всяка(всеки) една(един) част(артикул) от ЛОТА (комплекта, серията от един и същи вид артикули)
       -Изключение се прави само за ЛОТ (КОМПЛЕКТ, серия от един и същи вид артикули), който не се продава на части. В случая се записва за „Количество” 1 бр , за „Искана цена” се записва цената на целия ЛОТ (КОМПЛЕКТ, серия от един и същи вид артикули). Като подробно се описва всеки артикул.
« Последна редакция: Януари 31, 2011, 14:39:00 от daiido » Активен


Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: