{GOOGLENEWHOR}


Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "За "или "Против" солидарната здравна система  (Прочетена 14643 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
данина
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 74


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #15 -: Март 12, 2011, 14:56:40 »
Раздели ТемаНагоре

emi9,аз също съм залягала над учебници и не съм тичала по дискотеки,но не получавам кой знае каква заплата,защото професията ми е такава,въпреки това я обичам и без нея не може.При теб нагласата явно е ,че няма да се разболееш,но винаги има "ако".Не случайно дадох примера с хроничния хепатит.Няма как да предвидиш дали ще се разболееш,разбираш при случайно изследване или когато черният ти дроб декомпенсира.Дали застрахователя ще ти плаща лечение за 40 000лв на месец при положение,че внасяш 2000лв.?Съмнявам се.Проста сметка за година ще ти са нужни 480 000лв без цената за прегледи при специалист,без цената на специфичните изследвания от които едното струва 250лв.,без цената на инструменталните изследвания и т.н. За десет години ще натрупаш 240 000лв.Исках да разбера мнението ви за солидарната здравна система по принцип и моето мнение е че това е най-добрият вариант.В България проблема е,че корупцията прекалено се е впила в здравеопазването ни,а не че солидарността е лоша.
Активен

Коректна съм.
Предпочитам плащане чрез ЕКОНТ по-евтино е.
emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #16 -: Март 12, 2011, 15:46:45 »
Раздели ТемаНагоре

Въпреки че не дават гласност, съм гледала документални филми за жестокостта на частните осигурителни компании в Америка. Знаете ли, че наемат хора на процент, които разследват и ровят до последно, за да се хванат дори за една буквичка, заради която няма да ти покрият разходите по лечението, нищо че си плащаш редовно вноските?
От друга страна моя роднина болна от рак беше лекувана до последно в Америка напълно безплатно и живя щастливо години повече отколкото й дадоха тук в България - в Пирогов беше оперирана в пълна мизерия и изхвърлена като мръсно коте след това да се оправя сама.
Работата е там че системата в Бг просто не работи. Как няма да има корупция като лекарите вземат по 700 лв заплати?! Това е човек пожертвал години от живота си за да се образова и врече в името на това да лекува хора, а държавата му се подиграва като му дава някаква си там средна заплата, пък в същото време депутата, дето си бърка в носа и търка скамейките в парламента взема 4 пъти повече от лекаря.
За себе си съм взела решение да се самоосигурявам до някъде в застрахователна компания във вид на спестовен застрахователен план. Но в същото време се възползвам и от полагащите ми се от държавата здравни услуги, когато ми се налага. Има много добри доктори в държавните болници, но истината е че ако нямаш връзки, понякога дори и парите няма да помогнат, ако недай си боже ти се случи нещо....
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
Shu-shi
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 504

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #17 -: Март 12, 2011, 17:19:37 »
Раздели ТемаНагоре

данина твоята тема е: "За "или "Против" солидарната здравна система.



Аз имам хронично болен човек в къщи, знам много за здравните пътеки, знам и колко плащам за лечението му. - говоря за пенсионер, който е с категория инвалидност.

Не разбирам, защо толкова се палиш и залиташ в някакви обяснения. Не сме съгласни с теб и това е. Абсолютно съм против настоящата здравна политика.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 17:22:32 от Shu-shi » Активен

emi9
Всички луди на борба за мир и социализъм :)
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 2291


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #18 -: Март 12, 2011, 18:29:04 »
Раздели ТемаНагоре

Данина - не съм с нагласата, че няма да се разболея. Напротив живота ми е доказал, че няма невъзможни неща.

Случайни изследвания не си правя - веднъж годишно си правя пълни такива. Когато се отнасяш отговорно към здравето си, шансът болестта да се хване в ранен стадий, когато лечението дава най-добри резултати е огромен.

Впреки, че по професия се нареждам сред добреплатените - уви за мен работа няма. В бранша е жестоко и можеш, да влезеш само ако някой преди това ...... сещате се всички.

Не казвам, че ти не си учила, не искам да те обидя, не казвам, че професията ти не е хубава и т.н.

Относно застрахователите - там е сложно - има хора, които търсят под вола теле и т.н., но стигне ли се до плащане - плащат.

И най-вече аз съм против солидарната здравна система заради циганите. Плащам им и тока и водата (известните и висок процент загуби по трасето), плащам им всичко. А те ме крадат и се размножават като хлебарки безплатно на мой и не само на мой гръб.
Защото аз данъците, глобите от КАТ, винетките, ток, вода и парно си плащам.
Да ме разбира кой както иска.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 18:35:57 от emi9 » Активен

http://bgcash.net/u/emi9
http://spe4eli.me/pileto8833   и аз да се пробвам в тия игри Smiley

Коректността преди всичко.
След "запис" моля да заявите интерес и на ЛС
За потребители с малко или без оценки - плащам/пращам след като получа нещото/парите.
Когато изпратя парите/нещото ВИНАГИ пиша на лични
винаги ПОСТАВЯМ оценки, правете го и вие
Позволявам си да игнорирам потребител, по свое усмотрение
Всъщност всичко е въпрос на преговори и договорки
Изпращам като МПП. Желая и така да получавам пратките си. Все пак си поемам разходите
Публикувам и в съседният сайт. Старая се да съм точна, но моля не се сърдете Smiley
 
Благодаря
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО !
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
zizi78
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 369


kiss kiss kiss

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #19 -: Март 14, 2011, 13:37:01 »
Раздели ТемаНагоре

защо трябва да е здравна застраховка, като може да си вкарваш пари на депозит и когато ти се наложи да раждаш, да се оперираш или изобщо да се лекуваш си теглиш колкото ти е необходимо. От години плащам здравно осигоряване и то не минимално,имам gp. но на лекар не ходя( защото ми е толкова и акъла), имам две деца, които раждах в частна болница и сътветно не съм ползвала направление, водя ги рядко в поликлиниката, защото там май се разболяваме повече отколкото сме били и в един прекрасен момент в който реших да си взема направления за изследвания за детската градина на малкия, ТАКИВА НЯМАШЕ, И С ДЕТЕНЦЕТО И С АКЕНЦЕТО Cheesy И С ПОРТМОНЕНЦЕТО Lips Sealed В ЛАБОРАТОРИЙКАТА СРЕЩУ 50ЛВ. МИ БЯХА НАПРАВЕНИ.
С днешна дата продължавам да плащам здравни, защото са задължителни,  НО ЗАЩО и аз честно да си кажа не зная.
В тази държава нищо не е както трябва, така че бъдете здрави и вие и децата ви, защото иначе  ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ, ако нямаш пари.
Активен


ОБИЧАЙТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ДОБРИ.

предпочитам еконт, наложен платеж п.п. до 3лв.


Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: