{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Жалба  (Прочетена 10263 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
sabah
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 78


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« -: Юли 06, 2010, 22:12:06 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте, мили мами и не само!
Повода да повдигна този въпрос е отказ от страна на лекар да ми даде направление за изследване на хормони, за които знам, че имам право веднъж годишно по закон да направя безплатно, т.е. НЗОК ми ги покрива(ако не изцяло, то поне частично- не мога да кажа със сигурност докато не проверя конкретния текст в закона сама, тъй като никой лекар не иска да си направи труда да ми го каже точно както е)
Предисторията:
С хиперинсуленемия съм, Поликистоза на яйчниците и още едно-две заболявания.Гинеколог( д-р Богословова) ме посъветва да направя лапароскопия, за да премахнат кистите, за която да си избера специалист.Насочих се към д-р Николай Попов, който беше човека, казал ми за първи път че проблема може да не е от тях, а повярвайте ми -обиколих доста специалисти.Той ми каза и това, че касата ми покрива веднъж годишно изследване на хормони, за което личният лекар  трябва да ми даде направление.И от тук се почна ходенето по мъките.Личният лекар отказа и ме пренасочи към гинеколог с твърдението, че той/тя ще ми даде такова.И както се досещате- 4- ма гинеколози ми отказаха,като дори оспорват казаното на всеки преди тях.Пълнен цирк!
И след целия този цирк и прехвърляне на топката реших да подам жалба където трябва и да не оставям въпроса така.И ще го направя не само заради себе си ,а заради всички като мен, които плащат защото нямат нерви да си губят времето в безсмислено висене по опашки пред кабинетите, за да им окажат накрая и да ги пратят на май....
Затова ви моля, мили мами ако някоя от Вас знае процедурата и точно къде трябва да се подаде жалба/и да ме посъветва.
Защото аз няма да се откажа докато не опитам всичко.И не заради тези 80 лв ,които трябва да платя, въпреки че плащам осигуровки от както имам и трудов стаж, а заради принципа.А принципа е такъв,че щом по закон ми се полага нещо, закоето съм си платила НЯМА ДА ГО ПЛАТЯ ПАК!
Активен

Не ми съсипвай деня, да не ти съсипя живота!
моите обяви
The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1411


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #1 -: Юли 06, 2010, 22:57:56 »
Раздели ТемаНагоре

Мила сега ще ти кажа и моята история
Такааааааа , януари месец се хванах с половинката ми , тежах 60 килограма и изглеждах супер , март месец с мъжо преценихме че трябва да сменя професията , имах много добре платена работа , на месец взимах между 1000 и 2000 лева , само да подчертая не съм проституирала , или нещо в тоя дух , та да си кажа бях свикнала да съм финансово независима и да си позволявам всичко , но като напуснах , той понеже е доста ревнив не искаше да работя около мъже , и така бая време търсих и междувременно бях изнервена от това че нямах доходи , и това почна да се отразява на теглото ми , а не ядох , март месец бях 65 кила , а на 12 юни бях стигнала 96 , по цял ден се наливах с вода , просто не можех да спра , умирах от жажда , и така стигнах до момента март 2009 когато родих , от болницата ме изписаха 93 килограма , кърмех до 5-ти месец , като отново нямах апетит , хранех се по режим , пробвах всичко за което се сети човек , само от към вода не можах да се огранича , когато юни 2009 отидох при новия си лекар , му казах , докторе абе дайте да направим нещо да пуснем някакви изследвания , не е нормално това тегло , тъй като бях стигнала 120 килограма , диагнозата му беше цитирам "Отваряй по рядко хладилника" , и така аз засегната и обидена , не отворих повече въпроса , отново какви ли не диети , какви ли не режими , Лида дайдахуа , Коларекс , и всякакви други такива , нищо не помогна , март месец тази година бях стигнала до 100 килограма , писна ми , дигнах се , броих 300 лева в една лаборатория и ми направиха пълни кръвни изследвания и урина , сумати хормони и т.н. , окаса се че хормоните fT3 fT4 MAT и Cortizol са завишени повече от два пъти над нормата , което като показах на ЛЛ , той изтръпна , прати ме при екринолог , туриха ми диагноза Хошимотои подозрения за синдром на Кушинг , сега трябва да ида да лежа една седмица в екринологията , но понеже нямам време го отлагам , няма как , чакам мъжо да си вземе отпуска та да седи с малката
Всичко това ти го казвам не за друго , ами за да ти дам следния съвет , няма лошо , даже е препоръчително , да пуснеш жалба , не знам къде , но наистина някой Лични са станали нетърпими , мислят само за 2,40 лева които трябва да им оставиш , казвам някой лекари  , НО преди всичко се погрижи за здравето си , защото по важно от него няма!
Активен

daiido
АДМИНИСТРАТОР
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 532


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #2 -: Юли 06, 2010, 23:17:17 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте, няма да се спускам в подробности по моя повод за ЖАЛБА.... Аз лично подадох в "БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ"  РК  ВАРНА  http://www.blsbg.com/index.php?option=com_weblinks&view=category&id=47%3A2009-04-13-06-19-57&Itemid=222&lang=bg  Получих отговор в едномесечен срок, който напълно ме удовлетворява. Доколкото съм запозната "БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ" е най-високото стъпало за контрол на здравеопазването, следващото е монистърът на здравеопазването.
Един съвет: смени си личния лекар.
Активен
sabah
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 78


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #3 -: Юли 07, 2010, 11:24:35 »
Раздели ТемаНагоре

Благодаря , аз се замислях и за комисията по етика към МЗ.
Активен

Не ми съсипвай деня, да не ти съсипя живота!
моите обяви
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #4 -: Юли 08, 2010, 16:51:55 »
Раздели ТемаНагоре

sabah,мила,мама е джи пи и довечера като се прибере ще я питам и ще ти пиша.Може и доктора да не ти е отказал нарочно.Просто много им намалиха направленията,майка ми на 2550 пациента и се полагат 38 направления на месец.Е,какво се прави в такъв случай?Плюс това им се отпускат определени пари за изследвания във вид на направление.Например 100 лв за този месец.Днес минават 5 човека с изледвания за по 20лв.,и край,ами ако утре някой има спешна нужда и от това му зависи живота?Кой го интересува?Ох,най-добре да спра да пиша,че тази ми е една от болните теми,защото денонощно изживявам нещата с майка ми.
Довечера ще я питам конкретно по твоя въпрос и ще ти пиша! Smiley
Активен

rossiza
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #5 -: Юли 09, 2010, 19:52:01 »
Раздели ТемаНагоре

Директно жалба в РЗОК - те са длъжни да я разгледат и да ти отговорят, ако не те удовлетворява - нова жалба. Аз в момента съм в такава процедура, личната ми отказа направление за изследвания за дъщеря ми за детска градина - платих си ги, но подадох жалба, сега да видим какво ще стане - практически нищо не искам, въпросът е принципен! При теб е сериозно, така че - търси си правата!
АЗ толкова бях ядосана, че даже във фейсбук група направих  >Sad
Активен
sabah
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 78


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #6 -: Юли 11, 2010, 15:55:07 »
Раздели ТемаНагоре

Коя е групата, да и стана и аз член?  :Smiley
Активен

Не ми съсипвай деня, да не ти съсипя живота!
моите обяви
veselina_s_p
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 77


Имам си две сладки девойки :)

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #7 -: Юли 17, 2010, 23:31:44 »
Раздели ТемаНагоре

И аз знам, че много са орязали направленията на докторите и за това ги дават много трудно. Те не са виновни в случая. Педито на малката ми дъщеря ме предупреди последния път, като бяхме за ваксина, че няма да може да ми даде направление за всичките неща за записване в яслата. Ами, като няма от къде да ги извади...Това пък съвсем не спада към спешните или дори проблемни състояния. Такава е системата...Не пречи да попадеш жалба, но се съмнявам да ти кажат нещо същенствено или да си получиш направлението.
Аз вече съвсем се чудя защо ли си внасям здравните осигуровки, като нищо не получавам насреща. Направи си една здравна застраховка за 150-200лв на година и поне знаеш, че като отидеш някъде, няма да се бъркаш допълнително в почти 100% от случаите  Smiley
Активен



До пощата ходя 1-2 пъти седмично, защото не ми е близо. Моля за търпение и разбиране. Благодаря!
Предпочитам плащане по електронен път - банка или ePay!
Аз винаги пиша оценки, пишете и вие!


Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: