{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: L- carnitine  (Прочетена 19291 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
VIPS4E_73
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


Поканени потребители: 0

Профил
« -: Юли 06, 2010, 16:01:36 »
Раздели ТемаНагоре

Зравейте, мами! Гледам разделчето празно, та реших да попитам  Cheesy
Реших аз, най-сетне, както на всички е позната ситуацията от понеделник, че на понеделник, а той пък все не идва  ;D да смъкна някое друго килце  Wink
Купих вчера велоергометър и смятам да се поизпотя, ще се лееее пот... Shocked. Някой ме беше казал, да комбинирам тренировките с L - carnitine. Днес вече го купих, абе мерак голям. Ако ставаше обаче само с него, тия два дена щях да олекна поне с 5 кг.   ;D

А сега сериозно, някой може ли да ми каже нещо относно L - carnitine - кога и как да го пия, например, има ли ефект, някакви странични действия и изобщо всичко което може да ми е от полза.
Най-вече от лични наблюдения, ако го е ползвал. Много държа на компетентното ви мнение и предварително БЛАГОДАРЯ!

Ако не е друго, поне ще ви развеселя !!! Много сме  Tongue пухкавелките !!![/
b]
Активен




АМА МНОГО СЪМ ДОБРЕ,......ЩОТ НЕ ЗНАМ КОЛКО СЪМ ЗЛЕ !!!
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #1 -: Юли 08, 2010, 17:10:44 »
Раздели ТемаНагоре

Добре дошла в света на мъките Tongue
Мила ,аз съм на 28 и поне от 8 все съм на диета и все съм 100кг.
На самата опаковка има упътване как се пие,но само с него не става.Моят съвет е да го комбинираш с някаква диетка или просто да сведеш храната до минимум.НАЙ ДОБРЕ-НИЩО СЛАДКО И ТЕСТЕНО!
И упражненията са от голяма полза,плюс това в комбинация с диетка и л-карнитина могат да свършат чудеса.Но трябва постоянство.Аз започнах да дебелея от стрес.
Миналият месец свалих 5 кг за 1 седмица,изпих доста от това ,което си си купила и ти.Но ми се появи сериозен проблем е..х май...а на диетата и качих 10кг,поради факта ,че храната(сладкото) ме успокоява.
Много голям ефект има и един кленов сироп,всички около мен свалят с него за 7 дни по 5-7 кг.Но аз не мога да го пия,понеже имам проблем със стомаха.

"Л-карнитин ли? А това е за отслабване!" - казвате си. Прави сте без съмнение, но това далеч не изчерпва свойствата на тази аминокиселина! А дали го приемате правилно?
НАКРАТКО:

Какво е това?
Л-карнитинът, или накратко- карнитинът е аминокиселина, която тялото ни произвежда от аминокиселината лизин, като за това е нужно наличиeто на витамините В6, ниацин, С , както и желязо, и аминокиселината метионин.

Какво е основното му физиологично въздействие?Основната функция на Л-карнитина е да служи като "совалка", която пренася мастните киселини с дълга верига през клетъчната мембрана, за да достигнат митохондриите, където служат като "гориво" за енергия, нужна на тялото. Това е необходимо, тъй като мастните киселини трудно могат да преминат тази мембрана, понеже тя е непропусклива. Преминаването става лесно когато молекула на мазнината се свърже с молекула на L-Карнитина. Предимството на L-карнитина обаче не приключва дотук. След като молекулата мазнина бива изгорена, от нея се получават отпадъчни продукти, тогава карнитина се свързва с тях и ги прекарва обратно през клетъчната стена на клетката. Така действието на L-Карнитинът е двойно веднъж вкарва мазнината в клетката и веднъж извежда ненужните продукти.

Какви са оптималните дози?
За средностатистическия човек дозата е около 5-6 грама дневно (това са 5000-6000 милиграма - обърнете внимание на съдържанието на препарата, който ползвате) - разбира се, за спортистите те са малко по-високи, но прием по-голям от 10 грама дневно е вреден за здравето. За съжаление тялото се адаптира към приема на L-карнитин и поради това само след няколко седмици той вече не "работи". Затова се препоръчва прием не по-дълъг от 3-4 седмици, в противен случай бихте харчили парите си за нищо. Полуживотът на L-карнитина е само 17 часа, което означава, че се изхвърля бързо от тялото. Като прибавим и факта, че достига върхови стойности на 3 до 6 часа след приема му, за да извлечем максимална полза е нужно да го приемаме 3-4 часа преди тренировка.

Какви са възможните вредни/странични въздействия при приема му?
L-Карнитинът е доста добре поносим от тялото, но все пак се срещат странични ефекти предимно при по-продължителна употреба. Те се изразяват в гадене, повръщане, стомашни крампи и диария.

Кои са препаратите, които са основен източник на L-карнитин?Обичайно L-карнитина се продава като самостоятелна хранителна добавка, или като съставна част на препаратите, намаляващи телесните мазнини (фет-бърнъри). Освен L-карнитин, възможно е карнитин да се предлага и под друга форма - Ацетил L-Карнитина. Според някои публикации, ацетила разгражда мазнините дори по добре от самия карнитин. За съжаление, при детайлно разглеждане на Цикъла на Кребс това е било опровергано. Ако видите пък добавки, в които има DL-Kарнитин е добре да знаете, че това е карнитин смес от двете си форми. DL-Карнитинът е много по-лесен за произвеждане и съответно по-евтин, но той не само не е ефективен толкова, колкото L-карнитина, но е и много по-опасен. В последните няколко години интензивно текат разработки по производство на L-карнитин, който е свързан с определени аминокиселини - изследователите твърдят, че неговата усвояемост и ефективност ще бъде многократно по-висока. Въпрос на време и на личен опит е да видим дали ще се окажат прави.

В ДОПЪЛНЕНИЕ:

Какви са допълнителните физиологични въздействия на L-карнитина?

L-карнитинът участва в окислението на аминокиселините с разклонена верига, пречи на образуването на млечна киселина в мускулите ни, блокира вещества, които нарушават клетъчната стена. Освен това чрез него се повишава доставката на кислород до мускулите и се осигурява енергия, без да се разграждат така ценните протеини.

Кои са храните, които съдържат L-карнитин в най-голямо количество?
L-Карнитин има най-много в червеното месо, в малки количества се среща в млечните продукти, а в още по-малки в плодовете и зеленчуците. При здрав човек 75% от необходимия L-карнитин би следвало да се осигури от храната, а останалите 25% да се синтезират от тялото.



L-Карнитин – аминокиселината, която наистина изгаря мазнините


В настоящата статия ще изложа основното значение на аминокиселината L-карнитин като анти-катаболна субстанция.

Главната задача на L-карнитина е да предпази мазнините от предварително изразходване и да ги съхрани за употреба при физически упражнения, като по този начин предпазва организма от принудително изразходване на протеиновите му запаси за получаване на енергия.

L-карнитинът изпълнява няколко важни функции, свързани с намаляване на мазнините.

Също така, L-карнитинът пречи на естествената тенденция на организма да праща допълнителен прилив на инсулин към мастните клетки и не позволява на инсулина да отлага нова мастна тъкан.

Основното влияние на L-карнитина се основава на неговата най-важна функция да транспортира молекулите на мастните киселини през клетъчната мембрана към митохондрия на мускулните клетки, където те изгарят под формата на гориво за произвеждане на енергия (т.нар. “Совалков механизъм на L-карнитина”).

L-карнитинът служи и за окисляване на пируватните аминокиселини и аминокиселините с разклонена верига (Bremer J. Karnitine metabolism and function. Physiol. Rev. 1983;63:1420-1480).
L-карнитинът е средството за изгаряне на мазнини

Едно от най-важните предимства на мазнините е, че снабдяват тялото с над два пъти повече калории на грам отколкото протеина и въглехидратите (9+ на грам мазнини, съпоставено с 4+ на грам протеин и въглехидрати).

Недостатъкът при мазнините се състои в това, че изгарят много по-трудно и могат да се разграждат само при продължително натоварване на енергийната система. Въглехидратите, от своя страна могат да се разграждат и при кратко “анаеробно” и при продължително “аеробно” натоварване на системата.

L-карнитинът играе важна роля в разграждането на мазнините поради това, че мазнините не могат да преминават през вътрешната мембрана на митохондрия в клетката и трябва да бъдат придвижвани чрез “транспортната система”, чиято функция зависи от карнитина. Това често се нарича “совалковият механизъм на карнитина”.
Процес на предпазване

Мазнините, които се транспортират от мастната тъкан към полетата, където трябва да бъдат обменени, за да се получи енергия, могат да бъдат подложени на процеса, наречен “пероксидация”, който ги превръща в граниво състояние.

В кръвта се съдържат достатъчно кислород и желязо, за да се получат свободни радикали, които от своя страна катализират пероксидацията на мазнините. Основното негативно отклонение, свързано с пероксидацията е, че тя може да доведе до развиване на няколко сърдечно съдови заболявания и други болести!

Проблемите, произтичащи от повишената пероксидация по време на физически упражнения са много. Доказано е, че спортистите, включително и тежкоатлетите, преминават през процес на повишена пероксидация по време на продължителни и тежки тренировки.
Активен

VIPS4E_73
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #2 -: Юли 08, 2010, 18:07:02 »
Раздели ТемаНагоре

Благодаря, dacetoooooooo   Kiss
Много ми помогна. Наистина борбата с килограмите се оказва голям кошмар  >Sad. В интерес на истината, аз винаги съм си била сочна и приятно закръглена  ;D , но последните няколко години е много страшно. Все се оправдавах с раждането, то като че ли само аз родих..... Cheesy Cheesy Cheesy . Лошото е че, малкия е вече на 3г.7 мес., а аз нищо не направих относно килограмите и вече са почти 20кг. отгоре.
Сега уж съм доста амбицирана, да видим. На опаковката на карнитина пише над 69кг. - 2 капсули, моите са от 0,500., но ми се струват малко. Изчетох доста информация в нета, но реших тук да се допитам  до мами, които са го ползвали.

dacetoooooooo , то ние и така сме си готини, нали.....  Cool Cool Cool
Активен




АМА МНОГО СЪМ ДОБРЕ,......ЩОТ НЕ ЗНАМ КОЛКО СЪМ ЗЛЕ !!!
mimoza7710
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 285


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #3 -: Юли 08, 2010, 20:00:33 »
Раздели ТемаНагоре

Здравей, VIPS4E-73  Cheesy Cheesy
Моята публикация не е съвсем по темата, но като чуя за диети и лекарства не мога да не се включа. ;DХората са казали : " Видиш ли добро-разкажи го "  Cheesy и ето ме тук!
Моите бивши 70кг. може би ще ти се сторят смешни, но за мен си бяха проблем :'(
Препоръчвам ти вместо диета да практикуваш "разделно хранене"-има книги за това, но може би знаеш за тях Cheesy
Не е трудно за изпълнение. Преди около 10г. аз свалих по този начин 15кг. за 1месец! - като се има предвид, че не съм го спазвала стриктно. След като реших, че съм достигнала желаните килограми си направих пълни иследвания-оказаха се фантастични! Организма беше много добре балансиран. Не продължих да се храня така-хората сме прасета ;D тъпчем се с какво ли не. Радвам се на двама калпазани-единия на 8г., другия на 3г., радвам се и на себе си- след две раждания отново съм 55кг. и то без диети Cheesy Аз също много обичам сладкотиите и шоколада и си ги ям на корем!
Държа да подчертая, че през това време не съм спортувала Embarrassed При теб това ще е в плюс.
Ако си чувала за този вид хранене-опитай, ако не си-пиши ми да ти дам информация (по-подробна).

И ЕСТЕСТВЕНО: УСПЕХ! ЗНАМ, ЧЕ ЩЕ УСПЕЕШ!
Активен

* Изпращам и получавам като МПП по БГ пощи или Еконт пощенска пратка.
* Коректна съм и очаквам същото от вас.
* Поставям коментари/оценки, правете го и вие.
* Връщам артикули неотговарящи на описанието.
* Изключително много държа на отличната комуникация и я поддържам до приключване на сделката.
* За непознати за мен потребители по моя преценка мога да изискам предварително плащане, моля, не се обиждайте!
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #4 -: Юли 08, 2010, 21:11:14 »
Раздели ТемаНагоре

Малко смях:
1-аз и покойният  (след бурната ни нощ)Tongue




2-на урок  ;D



Тези,които ни обичат истински ще ни харесват и по  300 кг!!!
Активен

VIPS4E_73
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #5 -: Юли 09, 2010, 08:27:40 »
Раздели ТемаНагоре

Благодаря, mimoza7710 , преди време бях чувала за този метод на разделното хранене и знам, че дава добри резултати. Ще потърсе нещо из нета по въпроса, мога спокойно да го приложа след диетката. Режима ни вкъщи е много лош, първо него трябва да променя. Как става, вземане от градина, разходки, люлки, после започва едно бързо готвене и сядаме на масата към 8.30, че някой път и по-късно. Вероятно, защото се събираме всички, сладка приказка, зяпаме телевизия и неусетно си хапваш, хапваш, хапваш......Знам, че това е изключително вредно, да се храни човек дори и след 7ч. През целия ден почти не ям или нещо леко на работа, и когато вечер хорана не вечерят, аз си наваксвам.

dacetoooooooo, да взема да си ги разлепя в кухнята  ;D ;D ;D ;D ;D ;D срещу мен, че да си ги гледам като седна  Shocked Shocked Shocked

  Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss  Въпреки дъждовното време, тук не е спирало от вчера сутринта изобщо, желая много УСМИВКИ на всички. Много се радвам, че ви има! Wink


Активен




АМА МНОГО СЪМ ДОБРЕ,......ЩОТ НЕ ЗНАМ КОЛКО СЪМ ЗЛЕ !!!
dacetoooooooo
Глобален Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 6310


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #6 -: Юли 09, 2010, 14:41:16 »
Раздели ТемаНагоре

Аз пък се успокоявам,че мога и още.Какво пък-поне си тежа на мястото! ;D ;D ;D
Активен

Cheesecake
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 368


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #7 -: Юли 17, 2010, 22:19:34 »
Раздели ТемаНагоре

Аз чак сега виждам тази тема,но няма как да пропусна  Cheesy И аз съм пила Л карнитин,бях 48 кг. и понеже не съм много висока реших,че искам 1-2 килограма по-малко.Взех си на Universal,от фитнес инструктор знам,че уж  са най-добрите като марка.След като изпих опаковката(за 1 месец) нямаше промяна,минаха се още няколко седмици и бях 46кг.Чувала съм,че ефекта винаги се забелязва след като приключиш приемането на хапчетата.Мен ме съмнява да е от това и затова спрях да го пия.Сега съм решила,че ще стопявам коремче и същият инструктор ми каза,че е по-ефикасно да се мажа щом е за определена зона-бедра,корем.Във фитнеса е 10лв една опаковка,аз дадох нещо в порядъка на 60-80лв,нямам ясни спомени,за хапчета.Трябва да се съчетава и с физическа дейност-за корем специално знам,че е хубаво да се увива найлон след намазване и да се правят коремни преси,винаги когато можеш.Та мисълта ми е,че щом си си взела велоергометър най-добре си купи течен Л карнитин и си се мацоти с него.И без това ще си по-спокойна,защото не го приемаш в организма и няма да се притесняваш нито от дози,нито от някакви странични ефекти.Малко късно писах тук,но и аз много четох и събирах мнения преди да си купя,затова реших да споделя Smiley
Активен



НЕ поемам пощенски,освен ако не съм отбелязала!
Моля за глас  http://nagradite.net/estrella Smiley
VIPS4E_73
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #8 -: Юли 18, 2010, 13:46:14 »
Раздели ТемаНагоре

Действително нета бъка от информация за карнитина, четох дни наред. Малко поизбързах и си купих хапчета, после разбрах, че имало и течан, който бил по за предпочитане, а имало и гел за мазане. Течния, това му е хубавото, че се усвоява по-бързо и не дразни стомаха, не че с този имам проблем де.
В интерес на истината с по-лека храна, велото и карнитина мога да се похваля с ефект  Tongue
Само не мога да намеря къде четох, че се пиел само месец, после нямало смисъл. Незнам дали е вярно. Пък аз от мерак си купих две опаковки  Cheesy Cheesy Cheesy

 Cheesecake, благодаря и ако се сетиш или разбереш още нещо, ще се радвам да пишеш  Kiss Kiss Kiss

Активен




АМА МНОГО СЪМ ДОБРЕ,......ЩОТ НЕ ЗНАМ КОЛКО СЪМ ЗЛЕ !!!
bi_bi_to
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 314


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #9 -: Юли 19, 2010, 08:58:13 »
Раздели ТемаНагоре

Дано отслабнеш с Л-карнитина. Трябва яко трениране, упоритост и най-важното да вярваш, че ще отслабнеш. Втълпението е голяма работа  Wink .
Ако се интересуваш мога да ти кажа медицинска диета, (то даже не е диета, защото си ядеш колкото ти се яде) от която наистина се отслабва. Но важното е да обичаш да ядеш варени зеленчуци. Прави се на супа, става вкусна, без никакви калории. Ако я комбинираш с Л-карнитина и тренировките мисля, че ще има ефект .
Активен

Точна и коректна съм и очаквам същото от Вас.
Изпращам по пощата, като МПП. Плащане чрез пощ.запис или по банков път.
Поставям оценки, моля правете го и вие Smiley .
Оценките ми от друг сайт http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=58540
VIPS4E_73
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #10 -: Юли 19, 2010, 09:23:06 »
Раздели ТемаНагоре

bi_bi_to, супер давай я насам. Наистина ме интересува с удоволствие ще я разгледам, особено ако си я пробвала ще е чудесно. Може да ми дадеш и някои насоки  ;D
Активен




АМА МНОГО СЪМ ДОБРЕ,......ЩОТ НЕ ЗНАМ КОЛКО СЪМ ЗЛЕ !!!
bi_bi_to
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 314


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #11 -: Юли 19, 2010, 09:43:03 »
Раздели ТемаНагоре

Цитирам направо:

“ Колкото повече ядеш, толкова повече, тегло губиш.”
Започнете ли я в понеделник, до уикенда ще бъдете по-леки с около 2,5кг.
Рецепта за зелева супа
Продукти:
1 зелка
6 стръка праз
2 месести пиперки
доматен сок / буркан /
магданоз
черен пипер
къри по желание
1 ампула витамин С, добавена след сваряването.

Начин на приготвяне:
Нарежете продуктите на дребно, залейте ги с вода, варете 10 минути на силен огън, а после до сваряването им – на слаб.


В различни източници се обещават и различни постижения .
Но ние сме се събрали разумни хора , 7 кг за седмица звучат прекрасно , но много по вероятно е да са 3 кг , дори 2 кг , ако имате малко за сваляне .
Друг е въпроса , ако сте  от "тежката " категория , но и тук всичко си зависи от отделния организъм .

Супата няма калории и колкото повече ядете от нея, толкова повече мазнини стопявате.
Диетата продължава 7 дни, яжте от супата колкото искате и колкото пъти желаете. Но за да не се получи хранителен недостиг, следвайте препоръките.

Първи ден
Освен от супата може да ядете и колкото искате плодове (без банани).
Втори ден
Освен от супата хапвайте и зеленчуци (без зрял боб, грах и царевица). Можете да изядете и един печен картоф с масло. Този ден без плодове.
Трети ден
Яжте супа, както и плодове (без банани) и зеленчуци (без картофи).
Четвърти ден
Супа, 3 банан и неограничено количество обезмаслено мляко.
Пети ден
Супа, 500г сварено или печено телешко месо и до 6 домата.
Шести ден
Супа, варено телешко, пиле без кожата и зеленчуци (с изключение на картофите).
Седми ден
Супа, ориз плодов сок и зеленчуци (без картофи).

Защо диета е толкова популярна?

Защото килограмите се губят много бързо. Защото ядеш колкото си искаш от супата, като можеш да я комбинираш с плодове, печени картофи и т.н. И само наблюдаваш как се топят килограмите. Защото благодарение на това, че в основата и лежат зеленчуци, тази диета има и пречистващ ефект върху организма.

Как действа?

Загубата на тегло е радикална, защото супата е нискокалорична.
А благодарение на многото витамини, които съдържа, тя има и здравословно въздействие.

Приемете зеленчуци, течности, целулоза, като добавяте в различните дни плодове, месо, ориз, картофи, мляко.
За една седмица покривате всички хранителни групи.


Пробвай, пък дано стане. Аз си слбагах и по 1,2 лъжици кисело мляко. Става вкусно, няма никакви калории и колкото повече ядеш толкова по-добре защото ти задейства метаболизма.
Аз лично изкарах само ден на нея, защото мразя да ям варени зеленчуци.
И да знаеш, че се получава една огромна тенджера  Cheesy .
Успех!!! И да се похвалиш после.
Активен

Точна и коректна съм и очаквам същото от Вас.
Изпращам по пощата, като МПП. Плащане чрез пощ.запис или по банков път.
Поставям оценки, моля правете го и вие Smiley .
Оценките ми от друг сайт http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=58540
VIPS4E_73
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #12 -: Юли 19, 2010, 10:29:39 »
Раздели ТемаНагоре

Аз обичам варени зеленчуци и като нищо мога да я пробвам. Само едно не ми стана ясно, казваш, че става много, то е ясно от всичките тези продусти. Обаче, не разбрах, като я направя първия ден  - 7 дена ям от нея, така ли ? В смисъл, даже и да я държа в хладилника, тя може да се развали. Възможно ли е да я направя 2-3 пъти през седмицата, просто ще разделя продуктите на три примерно  Huh? По-малко количество за по 2 дена да речем  :Smiley
Идеята ми харесва, много благодаря  Kiss
Активен




АМА МНОГО СЪМ ДОБРЕ,......ЩОТ НЕ ЗНАМ КОЛКО СЪМ ЗЛЕ !!!
bi_bi_to
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 314


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #13 -: Юли 19, 2010, 10:37:47 »
Раздели ТемаНагоре

Да, можеш да разделиш количеството. Аз го разделих на 2, защото просто не ми се събра и в най-голямата тенджера  Cheesy .
Ако не обичаш праз, може с лук да заместиш, а магданоза с керевиз. Зависи от вкуса ти. На мен лично керевиза не ми харесва, той прави странен вкусът.
Активен

Точна и коректна съм и очаквам същото от Вас.
Изпращам по пощата, като МПП. Плащане чрез пощ.запис или по банков път.
Поставям оценки, моля правете го и вие Smiley .
Оценките ми от друг сайт http://www.detski-filmi.eu/ppc/member.php?uid=58540
The_Black_Angel
Правещ много правописни грешки Модератор
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 1411


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #14 -: Юли 20, 2010, 11:35:28 »
Раздели ТемаНагоре

Да кажа за зелевата супа ЛЯХХХХХХХХХХХХХХХХ , но наистина върши работа , аз я правих една седмица , и свалиж 6 килограма , ама ей богу , повече никога няма да я правя , майка ми свали около 15 кила с нея , но само като я подуша и ми се сгажда , а на вкус ............ нямам думи , но то си е до човек , аз не съм за тая диета , сега ще прилагам една , която приложих след като си бях счупила мнооооого брутално крака в 6-ти клас и бях два месеца на легло , а нашите само ме тъпкаха та да заресне хубаво , та диетата е следната
1 кофичка кисело мляко процент по желание
2-3 настъргани ябълки
Поне един (може и два ако харесвате по киселкото) изцедени лимона
150-200 грама овесени ядки
2 лажици мед- по желание
Така това сичкото се обърква и се яде цял ден само то , огладняваш ядеш ,  огладняваш ядеш , като задължително трябва да изядеш цялата доза , ни повече ни помалко , аз с тая дието свалих около 18 кила за 4-5 месеца , освен това е много подходяща за летния сезон , защото е свежа и студена
Отварям една тема специално за желаещите да отслабнат
Активен



Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: