{GOOGLENEWHOR}


Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: МОЛБА ЗА СЪВЕТ  (Прочетена 3847 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
abba
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 108


abba=фея на змея! Четете подписът ми!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #15 -: Декември 25, 2010, 16:10:14 »
Раздели ТемаНагоре

Да, ама джипито не е педиатър. А и не е 24 часа 7 дни. Нощем го няма, почивните дни и празниците също.

Здравей, аз съм от София. Уточнявам го, защото според мен големината на населеното място има значение. Нешето Джи Пи е педиатър и пое сина ми още в мига на изписването от родилния дом. Има договор с денонощна клиника, която ни обслужва през ноща, в почивните дни и през годишната отпуска на Джи Пи-то. Мислих, че при всички е така?!  Roll Eyes Моите приятелки са при същите условия с техните Джи Пи-та - и общо практикуващите и педиатрите. 
 
Относно идеята ти, мисля, че е страхотна, но минуса е, че е в малък град. В наши дни транспортът не е евтин и на хората от Пловдив /където са ти най-големия процент потенциални пациенти/ няма да им е много рентабилно да пътуват до клиниката, само за общ преглед /поне в началото/ и после да се връщат обратно при специалистите. Да не говорим, че ако детето ми е с висока температура, не бих го водила далеч. Бих предпочела да платя повече, но някой да дойде вкъщи. Помислете и върху този вариант! Ако посетя такава клиника, ще очаквам с едно идване да свърша цялата работа - общ преглед, специалист, изследвания /лаборатория, техника/, диагноза, назначено лечение.
Таксата ми е трудно да преценя. От една страна са разходите на клиниката, от друга - възможностите на пациентите. Така, както описваш географските условия и първоначално само общопрактикуващ педиатър - през деня 6-10лв., през ноща 10-15лв., посещение вкъщи - 20лв. Тези цени ги съгласувах с няколко майки, които познавам от по-малки градове като Радомир, Белослав, Кърджали, Перник, Разград.
Дано съм ти била полезна с моето лично /подчертанам/ мнение и не съм те обезсърчила! Просто съм реалист!
Идеята ти е много благородна, но нали знаеш, че ще е доста трудно с набирането на средства?! Пожелавам ти успех!  Smiley
На Коледа се случват чудеса! Smiley
Активен

НП само след уговорка. Не предплащам!
При предложения за размяна-аз съм 176см., р-р L-XL, обувки №38.
С момче на 9г.; ръст 153см.; обувки №37-38
Моля, не ми пращайте дрехи от II употреба - имам алергия към препаратите, с които ги третират. Изхвърлям ги директно! Мислете преди да ми ги изпратите. Ако си ги искате обратно, поемете си пощенските!
Не предлагам вещи, които самата аз не бих купила!
Честна и търпелива съм, но не злоупотребявайте!
Записаните в две и повече обяви са с предимство.
valentina_83
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 185


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #16 -: Декември 25, 2010, 16:27:20 »
Раздели ТемаНагоре

Беше ми много полезна! ДА ОТОЧНЯ І ТАКСАТА Е МЕСЕЧНА - 20 ЛВ ЗА НЕОГРАНИЧЕНО ПОСЕЩЕНИЯ, А НЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ! Тоест и 20 пъти можеш да дойдеш. В града и околните села има достатъчно деца - тези от Пловдив имат подобна клиника там и не очаквам да са ми пациенти. при нас джипитата не са педиатри, няма и частни педиатрични кабинети, спешното е ад - тук-таме някой малко по с акъла си, а са груби и мързеливи колкото искаш. Пари за лаборатория няма, но не е и нужно - може а сключа договор с някоя лаборатория, където с-да носим изследванията - това е много добра идея, за което ти благодаря. специалисти ще има, но в един ден от седмицата. Няма как на такова малко място да направя цяла болница. А и не е нужно. И аз вярвам, че на Коледа стават чудеса!
Активен

ПРАВЯ ОТСТЪПКИ НА ПОТРЕБИТЕЛИ, КУПУВАЩИ НЯКОЛКО НЕЩА! ИЗПРАЩАМ ПО ПОЩАТА СЛЕД ПЛАЩАНЕ. КОРЕКТНА СЪМ. Очаквам същото! С предимство на ЛИЧНИ! ОБИЧАМ ДА ПОМАГАМ! Можете да се обръщате към мен, ако мога да бъда полезна.
maminko
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 70


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #17 -: Декември 28, 2010, 13:47:38 »
Раздели ТемаНагоре

Здравей,
С удоволствие ще се включа към въпроса ти. Аз също съм от София като Валетина и не знам дали бих мога да ти бъда полезна.
Идеята ти ми изглежда абсолютно реална и се надявам да успеете. Но по-скоро искам да се включа за таксата. Имам три деца. Ако таксата е 20лв/мес, тогава лично за мен би било доста (това е като не отчитам отстъпката за 2 деца). Събират се 720лв/год. Това е цена, която ми дават в Допълнителния Здравно осигурителен фонд, към който съм включена. Но там има и още допълнителни пера, които се поемат - примерно като лекарства, болнично лечение, прегледи при тесни специалисти, зъболекарски прегледи, направата на очила и др. Всичко това е с лимит разбира се, но искам да кажа, че е доста сложно организацията не такова нещо.
Не знам дали поста ми не звучи прекалени обезкуражаващо, но ако обхванете по-малко направления първоначално, ще можете да пробиете.
Искрено ти желая много успехи Smiley
Активен

Коректна съм и очаквам същото!
Не пазя ред! Всичко е по лична преценка!
galiarukova
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


да се завърнеш в бащината къща...

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #18 -: Декември 28, 2010, 14:04:33 »
Раздели ТемаНагоре

Аз пък си мисля, че тъкмо защото става въпрос за малък град, идеята изглежда реалистична - защото, доколкото разбирам, там няма по-добра алтернатива, така или иначе. Аз бих давала 20 лв. общо за двете си деца месечно стига да знам че имат осигурена КОМПЕТЕНТНА здравна помощ. Ако обаче не ми боледуват 5-6 мес. ще се замисля за тия пари... Може би трябва да има вариант и за не чак толкова редовни "клиенти". Не знам, това е моето мнение.
Активен
valentina_83
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 185


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #19 -: Януари 01, 2011, 17:07:31 »
Раздели ТемаНагоре

Много ви благодаря, момичета! вАШИТЕ НАПЪТСВИЯ МИ ПОМАГАТ МНОГО! Сега вие заедно с нас макар и от разстояние ставате част от сбъдването на една мечта!
Активен

ПРАВЯ ОТСТЪПКИ НА ПОТРЕБИТЕЛИ, КУПУВАЩИ НЯКОЛКО НЕЩА! ИЗПРАЩАМ ПО ПОЩАТА СЛЕД ПЛАЩАНЕ. КОРЕКТНА СЪМ. Очаквам същото! С предимство на ЛИЧНИ! ОБИЧАМ ДА ПОМАГАМ! Можете да се обръщате към мен, ако мога да бъда полезна.
s0n1a
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #20 -: Януари 04, 2011, 21:12:52 »
Раздели ТемаНагоре

Изчетох само първата страница. Нещо не схващам каква ще е разликата в цената ако отида на частно ( 24 в денонощието има педиатри) и ако примерно дойда във вашия център Huh?!!!!!!! Хем пишеш за ниска месечна такса и да се ползва неограничено хем 20 лева на преглед. То стана просто частна клиника. Търсите съдружник! Каква сума Ви трябва за да започнете? Колко ще е голям частният център в началото? После пишеш че постепенно ще се разширява като проект. Това означава , че няма как да минете с минимална печалба, понеже ще трябва да финансирате новите проекти. А ако не разчитате на печалбата то тогава дарения ли ще търсите. Хубава идея ама ........ не разбрах каква точно е идеята. Детски кът в болнично заведение ?! С каква цел?  Докато чакам да ми прегледат детето то да иде да си поиграе примерно с високата температура , повърщане..........  и това в 2 през нощта. още доста мога да напиша но няма смисъл. Да уточня за държавните педиатри от опит - Когато случаят е спешен и в бърза помощ да отидеш ти пращат педиатър а не ти преглежда детето общопрактикуващ лекар. Още ако на спешния телефон се обадиш ти го пращат у вас педиатъра. Има случаи в които не е толкова наложащо, но когато много държиш отиваш в частната болница и си плащаш за преглед от педиатър 20 лв , 25 или 30 различно. И този педиатър обикновено работи и в държавната болница. Та втози ред на мисли какво точно искаш да направиш Частен медицински център........?! Аз не ти казвам ЗА. ПРИМЕРНА ТАКСА ЗА ПРЕГЛЕД 5 ЛЕВА.  Аз плащах толкова като редовен клиент на лекарката педиатър и пулмолог.  И да не забравя личният на децата е педиатър.
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 21:17:05 от s0n1a » Активен

s0n1a
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #21 -: Януари 05, 2011, 16:49:09 »
Раздели ТемаНагоре

valentina_83
new user
*
Активен Активен

Публикации: 243



Профил Ел. поща Лично Съобщение (Активен)
   
(Без заглавие)
« Изпратени до: s0n1a -: Днес в 16:41:50 »
« Вие сте отговорили или препратили това съобщение. »
   Отговори с цитатЦитат ОтговорОтговор Изтрий това съобщениеПремахни
Уважавам всяко мнение и приемам и ПРОТИВ, но пропускаш!
1. Месечна такса 20 лв, не 20 на преглед! 2. В града НЯМА ПЕДИАТРИ ИЗОБЩО! Няма на частно през нощта!   
3. Ако ти трябва лекар - В ПЛОВДИВ НА 30 км.!
Идея има, ама трябва да си по в час с града, за да я проумееш.
Активен

kami_kami
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 479


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #22 -: Януари 08, 2011, 18:48:47 »
Раздели ТемаНагоре

Много хубав замисъл, но наистина трябва да се помисли още доста за детайлите. На първо четене изглежда страхотно, но ..имам въпрос. На какъв принцип ще се взимат таксите? Всеки се абонира и превежда по 20лв. месечно или идвайки в центъра, плаща 20 лв. и му се заявява, че посещенията за този месец са безплатни?
Според мен, трябва да има и друг вариант за пациентите. Ако не искат абонамент, да плащат за 1 посещение, както казва s0n1a  - 5лв.
Те сами ще изберат, кое ще е по-изгодно за тях.
Хубаво е да се разровиш и да потърсиш някакъв проект за финансиране , по който да кандидатсваш. Това е доста скъпо начинание, което ще е жалко да се провали, заради недостиг на средства.
Общо взето таксите са ти най-малкия проблем в момента, като се има предвид колко неща за уреждане има преди това. Ще ми е интересно да споделиш повече за сградата, която ще използвате, обурудване, лекари и т.н.
Активен

Всички жени по своята същност са ангели, но когато им прекършат крилата, се налага да летят на метла...
http://spe4eli.me/kamelia77
http://www.nagradka.com/kamelia77
http://nagradite.net/kamelia77
karl_marks2
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 59

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #23 -: Януари 08, 2011, 19:16:56 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте, Валентин(дано не съм объркала името)!
Идеята ви е страхотна. Мога, обаче, да ви подкрепя само така. Би било прекрасно да има повече такива месат,  и не само за деца. За съжаление, нищо не разбирам от проекти и не мога да ви дам съвет за каквото и да било, но съм твърдо "ЗА" детския кът във вашия център да съществува. Госпожата по-горе пише, че не е необходим. Аз съм на друго мнение. Веднага се обосновавам - когато детето ми е болно (не говоря за нощна ситуация) и отидем на преглед в съответния център, то ще може да се разсее, (както и аз), от неразположението и дори от температурата. Там ще бъде шарено, с играчки, масички, на които може да се рисува и да се подреждат кубчета (примерно). Това, мисля, не е само за удоволствие, а е част от лечението на пациента. На всичкини става тегаво по дългите студени коридори на поликлиниките (особено в малките населени места), в които няма нищо друго, освен скъсани или счупени пейки. Излишно е да ви казвам, че при това положение, детето получава стрес от посещение при лекар. А това се предава и в по-голяма възраст, дори и несъзнателно.
Това от мен  Smiley. Мога само да пожелая успех с начинанието! Трудно ще е, но не и невъзможно! Чудеса стават не само по Коледа, а през цялата година, стига да можем да ги видим! Поздрави от Пловдив!
Активен

Коректна съм и очаквам същото! Моля, не ми пестете пощенските разходи, защото не получавам пратки!И без това държа да си ги поемам! Плащам предварително по собствено желание, но, разбира се, има изключения! Благодаря на всички, които споделят мнението ми за коректността!
karl_marks2
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 59

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #24 -: Януари 08, 2011, 19:17:51 »
Раздели ТемаНагоре

ВалентинА, извинете, но съм изяла една буквичка! : Cheesy
Активен

Коректна съм и очаквам същото! Моля, не ми пестете пощенските разходи, защото не получавам пратки!И без това държа да си ги поемам! Плащам предварително по собствено желание, но, разбира се, има изключения! Благодаря на всички, които споделят мнението ми за коректността!
s0n1a
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #25 -: Януари 08, 2011, 23:51:29 »
Раздели ТемаНагоре

Здравейте, Валентин(дано не съм объркала името)!
Идеята ви е страхотна. Мога, обаче, да ви подкрепя само така. Би било прекрасно да има повече такива месат,  и не само за деца. За съжаление, нищо не разбирам от проекти и не мога да ви дам съвет за каквото и да било, но съм твърдо "ЗА" детския кът във вашия център да съществува. Госпожата по-горе пише, че не е необходим. Аз съм на друго мнение. Веднага се обосновавам - когато детето ми е болно (не говоря за нощна ситуация) и отидем на преглед в съответния център, то ще може да се разсее, (както и аз), от неразположението и дори от температурата. Там ще бъде шарено, с играчки, масички, на които може да се рисува и да се подреждат кубчета (примерно). Това, мисля, не е само за удоволствие, а е част от лечението на пациента. На всичкини става тегаво по дългите студени коридори на поликлиниките (особено в малките населени места), в които няма нищо друго, освен скъсани или счупени пейки. Излишно е да ви казвам, че при това положение, детето получава стрес от посещение при лекар. А това се предава и в по-голяма възраст, дори и несъзнателно.
Това от мен  Smiley. Мога само да пожелая успех с начинанието! Трудно ще е, но не и невъзможно! Чудеса стават не само по Коледа, а през цялата година, стига да можем да ги видим! Поздрави от Пловдив!
Относно стресът на детето от лекаря аз лично от опит смея да твърдя че отношението на детето към лекаря се формира от родителите. Относно детски кът как ви се вижда да има един страхотен кът с играчки........ отгивам аз с детето ми и незнам дали е болно и от какво, но там  има други деца котио също играя едно с грип , друго с пневмония , някое с шарка................. ТОва е абсурдно и как да обясня на детето си , че няма да си поиграе защото децата почти винаги имат енергия дори когато са болни. Е как ще спра примерно 2 годишното си дете  / моите са на 6г  а малкия на 4 мес/ Всички знаем че понякога децата са трудно удържими . Когато чакаш за преглед пред лекарския кабинет не му е мястото да има детски кът аКо беше така  Cheesy колко частни болници има е хората неможе да не са се сетили  Cheesy
Преди години имаше възможност да се кандидатства за чужда финансиране ако проекта е добър!
Активен

Dheny
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 113


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #26 -: Януари 09, 2011, 00:02:55 »
Раздели ТемаНагоре

Аз съм против детски кът в болница- да си играят децата, някои с грип, други с кашлица, трети с температура, други с шарка...не, не бих искала да се събират в детският болничен кът докато чакаме за диагноза...
Активен

220 положителни оценки в другият сайт, нямам неутрални и отрицателни.
Разчитам единствено на комуникацията.
Спазвам ред, но си запазвам правото да преценя на кой да пратя.

http://detski-filmi.eu/user/profile/?id=65578&profile_type=feedback
rummi_pl
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 135


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #27 -: Януари 09, 2011, 00:08:56 »
Раздели ТемаНагоре

Аз живея в малък град.
Прочетох внимателно темата. Идеята е много добра, но за съжаление е малко утопична.
Начина, по които пресмятате разходите е нереален. Пропускате много дребни неща, които като се тегли чертата се оказва, че са огромно перо. Ток, вода, абонаменти (охрана, интернет), наем (евентуално), оборудване, консумативи (марли, бинтове, спринцовки, игли), лекарства (едва ли ще имате на разположение денонощна аптека). Отделно консумативи чисто административни.
Не съм сигурна и закона какво гласи по този въпрос. Но се съмнявам да е толкова лесно да откриеш такава клиника.

Колкото и да ми се иска да кажа ДА, здравият разум ми казва, че не е възможно. Не и с такива средства.
Активен

Обявите ми важат за цялата страна.
Спазвам реда в обявата, изчаквам 12ч.
Пощенските са за сметка на купувача.


Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: