Покажи Публикации
|
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 43
|
31
|
Начало / В кухнята на бойното поле / Re:Идеи за сладки и торти
|
-: Февруари 03, 2011, 14:03:00
|
Дами,да ви кажа и аз една рецепта за торта Става страхотна,само не се цупете,че е с хляб,не знаете за какво става въпрос Та тортата е с бисквити,аз взимам Закуска-2 пакетчета за крема вземам 1/2 по-сухичък хляб и го слагам във вода,да омекне,като за кюфтета 1 опаковка малък маргарин,без значение е марката 6-7 лъжици какао 1ч.ч. захар Всичко това се пасира и се получава сместа(крема),с която редите бисквитите и мажете.Ако искате по-бърз ефект,потапяйте бисквитите в мляко или сироп някякъв.накрая поръсвам с кокосови сърготини за по-добра визия сигурна съм,че като четете сега се мръщите ,но няма да съжалявате и ще повторите дори с тази рецепта Чак гърците накарах да си оближат пръстите с тази много бърза торта Аз я знам тая , ти не се прави , баба ти я е казала , ние и викаме пенсионерска щот е ефтина и се вписва в пенсионния бюджет Единствената разлика която виждам обаче е , че ние сместа/крема/ го правим не с хляб а със счукани бисквити , но по твоя май крема ще стане по воден , еле по бързо ще попие в бисквитените блатове Ще се пробва Радо , а на теб да ти кажа за плодова торта , по мързелива , понеже те срязах в другата ти тема Свръх бърза , може да се консумира веднага но се препоръчва поне час два да престои в хладилника Едни блатове за торта 2 кофички заквасена сметана / ама от големите дето са като кисело мляко/ Плодове каквито обичате или Течен шоколад Сега за крема , сипвате сметана добавяте захар , и разбивате с миксер , но набързо за да не се разводни / една кака от тук ми препоръча да сложа и малко желатин за да стегне и да е 100% че няма да се разводни/ по желание за плодовата може да сложите ароматна есенция някаква плодова , или ванилия , за щоколадовата сложите какао , ванилия , но не са задължителни П.С. конкретно за бананова торта може да се бжътнат един два банана в крема , това сигурно важи и за другите , но аз само банана съм добавяла за сега. Плодова Слагате блата в тортената чения , като ако плодовете ви са компотени , сиропирате блата със сироп от компота , ако пловодете ви са пресни , може да пасирате малко и да добавите вода така че да стане като нектар , и отново да сиропирате , в краен случай може и с мляко мажете от крема , редите плодове , слагате следващия блат , пак същото като първия , последния само се сиропира , после отгоре се маже с крем да добие вид , може отново да се украси с плодове , слага се да стегне и охлади за час два в хладилника Шоколадова , отново слагате блата в чинията , мажете с крема , и после отгоре с шприц слагате течен шоколат , така щото , да е малко тука има тука нема , може на срипала , на черти , на решетка , кой как му харесва / при липсата на шпиц , оръдието на труда може да е кафена лъжичка и да се сложи на точки , ама ще се озорите, със следващия същото , връхния се маже с крем , с шриц се украсява , ако не пак с лъжичката , може да се поръсят и шоколадови пръчици
|
|
|
32
|
Начало / В кухнята на бойното поле / Re:Какво да ядете, когато ви мързи да готвите
|
-: Февруари 03, 2011, 13:55:14
|
Парти грила и у нас е на почит. А, последната рецепта си я записвам. Много вкусно звучи Последната - верно?!? Чак пък и записваш? Да не визираш предпоследната , за нея да , да си кажа много я обичам особено лятото , свежа е , засища , и даже избягвам да я пека , за да си остане студена и охлаждаща А доматите , зехтина и чубрицата , по същия начин , пръжнати на тиган с малко кайма , стават чудна плънка или мезе за маса
|
|
|
33
|
Начало / В кухнята на бойното поле / АЛАМИНУТ
|
-: Февруари 03, 2011, 13:47:27
|
Подбудена от друга тема , отварям тази в която да споделим експресни рецепти отнемащи не повече от двайсетина трийсе минути за направа ето и моето копи-пейст от тамата родила тази
яма по лесно от почти яйцата ми по панагюрски Пускаш котлона , слагаш тигана , сипвай олио/зехтин/маргарин кой каквото желае докато се топли олиото счупваш яйцата в една купичка , аз лично им отделам жалтъците в чинийка , защото обичам да са ми на едно място , да са много рохки и да не са спукани. Отново по желание може леко да разбиеш белтъците с виличка за да се разнесат по равномерно в тигана. Тигана е загрял изсипвам белтъците / и желтъците ако искаш , аз лично изчаквам да побелее и леко да стегне белтъка/ Докато тигана готви , в една чиния слагам колкото ми е мерак кисело мляко / препоръчвам висок процент 4,5 , поне мен така ми харесва че е по гъсто/ Сега отивам и слагам жълтъците , още 2-3 минути и е готово , вадя с шпатула , така че да не го разкъсам и изспоспукам , слагам директно в чинията с кисело мляко , отгоре по желание се поръсва с подправки / червен , черен , бял пипер , сол , Вълшебен вкус, кой как иска/ аз ги обичам натюр само със сол отнема няма и 10 минути , струва няма и 2 лева
Мързелива пица на филия Пускаш парти грила да загрява / може и на фурна, ама става по бавно или на микровеле ама не става толкова вкусно/ Върху филията намазваш с разтворено едно към едно доматено пюре с вода и чубрица вътре , така че да попие / аз обичам да ми е много кашкаво и слагам обилно/ , отгоре слагаш каквото ти сърце копнее или квото има/ кренвирш , шунка, колбас , луканка , кисели краставички , консервирани гъби/ аз най често слагам само нещо меснато , отгоре настъргваш кашкавал много леко го ступваш и отново с лъжицата поливаш с доматеното пюре / феновете на подправките могат да сложат и черен , червен, бял пипер , както и още чубрица / , правиш така 3 филии които са ти една партида и ги блъсваш в грила , докато се пекът правиш следващата Отново бързо / е в зависимост от голичеството/ и що годе ефтинко ядене
Бързи филийки на парти грил Тези не съм се пробвала да ги правя по друг начин , върху филията мажеш с магарин , в една купа разбиваш яйца и добавяш сирене / може само да го начупиш за да стои на грашки или да го бжътнеш с пасатор за да се маже гладко/ , по желание подправки после печеш в парти грила до златисто , вадиш и ядеш
Още по бърза филийка за замазване на положението Ситно нарядваш домати на кубчета / не по големи от 1х1 см/ слагаш им зехтин и чубрица , варху филията слагаш слой от бъркоча , може да се яде и така натюр/ вкусно е колкото и да е странно , даже е засищащо/ или да се стръгне кашкавал отгоре / препоръчвам малко колкото да има/ по желание подправки и пак в партито грил за две три минутки колкото кашкавала да се разтопи и хам- хум
Следващата Рецептата е взета от отчаян мъж с нервна бременна съпруга , когото го е било страх да попита каквото и да било като се прибере НААААЙ- мързеливото ядене на планетата Взимаш един поднос , отрязваш си колкото хляб ти се яде , в една паница слагаш маьонеза , в друга изсипваш кетчуп , взимаш кремвирши колкото ти се ядът , и сядаш топваш кремверша в едното откъсваш хляб и топваш в другото и АМ, то в стомаха ти пак ще изглежда на сандвич
|
|
|
34
|
Начало / В кухнята на бойното поле / Re:Какво да ядете, когато ви мързи да готвите
|
-: Февруари 03, 2011, 13:39:39
|
Сега няколко папканици- скътавки от мен Няма по лесно от почти яйцата ми по панагюрски Пускаш котлона , слагаш тигана , сипвай олио/зехтин/маргарин кой каквото желае докато се топли олиото счупваш яйцата в една купичка , аз лично им отделам жалтъците в чинийка , защото обичам да са ми на едно място , да са много рохки и да не са спукани. Отново по желание може леко да разбиеш белтъците с виличка за да се разнесат по равномерно в тигана. Тигана е загрял изсипвам белтъците / и желтъците ако искаш , аз лично изчаквам да побелее и леко да стегне белтъка/ Докато тигана готви , в една чиния слагам колкото ми е мерак кисело мляко / препоръчвам висок процент 4,5 , поне мен така ми харесва че е по гъсто/ Сега отивам и слагам жълтъците , още 2-3 минути и е готово , вадя с шпатула , така че да не го разкъсам и изспоспукам , слагам директно в чинията с кисело мляко , отгоре по желание се поръсва с подправки / червен , черен , бял пипер , сол , Вълшебен вкус, кой как иска/ аз ги обичам натюр само със сол отнема няма и 10 минути , струва няма и 2 лева Мързелива пица на филия Пускаш парти грила да загрява / може и на фурна, ама става по бавно или на микровеле ама не става толкова вкусно/ Върху филията намазваш с разтворено едно към едно доматено пюре с вода и чубрица вътре , така че да попие / аз обичам да ми е много кашкаво и слагам обилно/ , отгоре слагаш каквото ти сърце копнее или квото има/ кренвирш , шунка, колбас , луканка , кисели краставички , консервирани гъби/ аз най често слагам само нещо меснато , отгоре настъргваш кашкавал много леко го ступваш и отново с лъжицата поливаш с доматеното пюре / феновете на подправките могат да сложат и черен , червен, бял пипер , както и още чубрица / , правиш така 3 филии които са ти една партида и ги блъсваш в грила , докато се пекът правиш следващата Отново бързо / е в зависимост от голичеството/ и що годе ефтинко ядене
Бързи филийки на парти грил Тези не съм се пробвала да ги правя по друг начин , върху филията мажеш с магарин , в една купа разбиваш яйца и добавяш сирене / може само да го начупиш за да стои на грашки или да го бжътнеш с пасатор за да се маже гладко/ , по желание подправки после печеш в парти грила до златисто , вадиш и ядеш
Още по бърза филийка за замазване на положението Ситно нарядваш домати на кубчета / не по големи от 1х1 см/ слагаш им зехтин и чубрица , варху филията слагаш слой от бъркоча , може да се яде и така натюр/ вкусно е колкото и да е странно , даже е засищащо/ или да се стръгне кашкавал отгоре / препоръчвам малко колкото да има/ по желание подправки и пак в партито грил за две три минутки колкото кашкавала да се разтопи и хам- хум
Следващата Рецептата е взета от отчаян мъж с нервна бременна съпруга , когото го е било страх да попита каквото и да било като се прибере НААААЙ- мързеливото ядене на планетата Взимаш един поднос , отрязваш си колкото хляб ти се яде , в една паница слагаш маьонеза , в друга изсипваш кетчуп , взимаш кремвирши колкото ти се ядът , и сядаш топваш кремверша в едното откъсваш хляб и топваш в другото и АМ, то в стомаха ти пак ще изглежда на сандвич
|
|
|
35
|
Начало / В кухнята на бойното поле / Re:Какво да ядете, когато ви мързи да готвите
|
-: Февруари 03, 2011, 13:14:32
|
3 марули 2-3 глави лук 6 яйца 500-600 грама гъби 5-6 сурови или 10 печени чушки 500 грама ориз 4-5 картофа 1 връзка репички 1 връзка копър 1-2 стръка магданоз 1 кг домати 2 гоооолеми краставици предполагам поне 500-600 грама 1 свински или телешки черен дроб / това е около кили кило и канче/ 3 сумрии 300 грама сирене маргарин сол червен пипер гъбен бульон по желание Бате не знам ква е тая салата , ама не салата , не салатиЩЕ , а салатиЩЕЩЕЩЕЩЕ и това е порцията за един мъж , Радо имаш една бира от половинката , че като му го четоох той ми вика , "А на видя ли , после на мене не си могла да ми смогнеш" Това е около 6 кила , та и повече ако не се бъркам ?!?!? аз в тая рецепта виждам съставките за обилна и преобилна суфра за четричленно семейство ще ме извиниш , ама тая салата е голяяяяяямо разхищение на продукти , поне в моите очи де от пръв поглед виждам 3 порции-скумрии със гарнитура марули / само лимон трябва още/ 4 да не кажа 6 порции - Дроб по селски с салата домати краставици, репички и сирене/ малко доматено пюре и още малко лук/ 3 порции-Пълнени чушки с ориз заляти с гъбен сос/ може да се сложи една лъжица брашно в соса та да е по гъст/ 2 порции Яйца по панагюрски / добавя се само кисело мляко/ а ако я погледна от към пари - тая салата ти излиза колко 15-20 лева или греша?!?! Егати аламинута - иди на ресторант като не ти се готви - там за 15 лева ще си вземеш и супа и основно и десерт П.С. Не ти го казвам с лошо , уважавам мъже които готвят и експериментират , но таз салата е прекалено разхищение на продукти и финанси , поне това е моята гледна точка , ти за сега нямаш семейство , но като заимаш , сигурно ще я побъркаш жена ти , ако за да направи закуска обед и вечеря на теб нея и детето ви и трябват стотина лева
|
|
|
36
|
Начало / Бъдещи майки / Re:Пак съм бременна !!!
|
-: Февруари 03, 2011, 08:59:39
|
Епидурална упойка, коте. Тези дето се бият в гръбнака. Обезболявате, усещаш че трябва да напъваш, чува и виждаш всичко само едно липсва и това е болката. ОБАЧЕ трябва да я бие специалист и ако не си сигурна в анестезиолога не рискувай. От тези упойки има и последствия ако не се бият на правилното място. Има и друго. На мен тази упойка просто не ми подейства. Не знам защо. Не беше изчислена ли какво незнам
Ахам сещам се... дето ти изтръпва всичко от кръста надолу ? аз пък съм чувала за нея, че ако не се постави правилно може да те парализира ... ти за какви последствия имаш в предвид '.? А отностно това , то да те питам , чела ли си на аулина противопоказанията и възможните странични ефекти , че то пише че даже инфаркт може да ти докара , то няма нещо дето да няма и риск , хора умират задавяйки се с храна , дай да не ядем , аз също съм чувала за парализа от епидурална , но не зная и не съм чувала за жена която наистина да е парализирана от тая работа .
|
|
|
37
|
Начало / Бъдещи майки / Re:Пак съм бременна !!!
|
-: Февруари 03, 2011, 08:55:24
|
Миличка , първо ЧЕСТИТО!! Второ , аз съм с едно момиченце , и ми ................Но решението изцяло зависи от теб и половинката ти , а можеш и детето ти да го питаш , ако вече говорка , иска ли братче или сетриче , все ак и то има глас Аз да ти кажа си ги мислих тези глупости да махам бебето... но не мога ! то си е мое как така ще го убия ..мъжът ми каза да го раждам, каза че го иска, а малкия като го питах дали иска да дойде едно бебе у дома той вика ами то няма място мами тука... виж няма място Миличка , няма да забравя дядо ми какво е казвал , той е искал много деца 20 да са най добре , баба ми само на 2 се нави има 18 аборта , тя като му казвала , няма място вкъщи за повече деца къде ще ги слагаш да спят , той и оговарял , "Къде , къде , напреко на спалнята ще ги реда , на пода ще спя , място ще се намери" , след като и таткото го иска , а и ти самата , и ако единствената ти подбуда да се двоумиш е страха , по добре го остави , сега , ако имаш и други разни чуденки , премисли ги обмисли ги и тогава реши . С риск жива да ме изядът , ще кажа следното , аз съм за аборта ако човек не се чувства сигурен в желанието си , но съм само за аборта преди да има сърдечна дейност , от тогава не сетне съм против освен ако не е наложително. Аз ако сега забременея ще го махна , не за друго , а защото просто в момента знам че не мога да дам нужното на едно дете , имам проблеми , които ми ядът времето , та едвам ми стига на малката да обърна внимание , пак какво остава за второ . Но ако смяташ че имаш възможност да се грижиш за второ , говоря и за финансова и за психическа и като цяло за всякаква , моя съвет е остави си го , явно наистина го искаш.
|
|
|
38
|
Начало / Хомеопатия, алтернативна медицина / Народни ИЛАЧИ
|
-: Февруари 03, 2011, 08:46:05
|
Така , айде мами казвайте кое как знете да се прави , аз лично имам няколко много ценни илача , дето са пробвани и помагат Илач № 1 За възпалено гърло , помага и за гнойна ангина , стига да не е слязла в дробовете На една марля , се нарязват наситно само белтъците от едно до две твърдо сварени яйца , разнасят се така че да станат плътен слой , и се поръсват с пудра захар , опакова се в марля това , без да се прави на купчина , и се слага като "гердан" на гърлото , плътно , е не да задушава , но плътно , отгоре даже може да се сложи шал , за да запарва и да има по голям ефект , това не веднъж ми го прилагаха на мен като малка , аз съм го правила на мъж ми , много помага и отпуска , при много сериозно възпаление само с него не става , трябват и хапове , но пак спомага за оздравяването. Илач № 2 При хрипове и бронхоплевмонии То не е толко илач , колкото спомагателно и отпускащо , сеги го знае , но много хора не се сещат за него , инхалации с лайка , на едно къмпинг котлонче или с бързовар , с чершаф или хавлиена кърпа на главата , заставате / болния или вие с детето в ръце/ и дишате изпаренията , от лайковия чай , това помага и при екс-пушачи за прочистване на натрупванията , както и при настоящи които много кашлят от цигарите , много е полезно и при асматици , въпреки че там трябва да се внимава много , да не се прекалява , да не стигне до пристъп. Илач № 3 При гнойни подкожни образувания и възпаления / не се визира акне по скоро запушени потни пори и т.н./ Царевично бръшно и мед се бъркат така че да стане лепкаво тесто / меда да е захаросан, сигурно и с течен става , ама не съм пробвала/ от тестото се прави плочка с 3- 5 мм по широка от мястото където ще се слага и дебела около 3-5 мм , отгоре с лепенка , лейкопласт или марля , в зависимост от големината , това се носи някоко дни , като през тях би трябвало да "изсмуче" гнойта , ако не помогне , значи не е за вашия случай. Илач № 4 Лайкучка ето как изглежда http://2.bp.blogspot.com/_4i1cqj14Oxw/Sn2lNwwvwqI/AAAAAAAAAJs/fwgu8sVxKKY/s1600-h/linaia-vulgaris.jpgС това трябва да се внимава ДА НЕ СЕ ПИЕ , щото го водят отровно , то е само за външно приложение Вари се като чай , или по точно му се прави запарка и се оставя да престои , цвета на водата става като чай по тъмна , с потопено памуче се промиват рани , едно че действа леко като дезинфекция , второ че раните зарастват по бързо , това е гарантирано правила съм си експеримент , макар и малко зловещ , две порязвания , едно на едната едно на другата ръка , не дълбоки , едното го третирах другото не , третираното зарасна за няколко дни за седмица даже се обюпи , на другото му трябваха почти 2. Една запарка се ползва не повече от 24 часа , после се хвърля , за запарката , не повече от едно стръкче на 20-30 милилитра вода , къса се задължително без корените , за да има и за догодина Има и още един , вълебен за бронхоплевмония , ама трябва да си намеря тефтера да видя какво пишеше Айде вие сте , дано съм била от полза
|
|
|
39
|
Начало / Бъдещи майки / Re:Пак съм бременна !!!
|
-: Февруари 03, 2011, 07:13:37
|
Миличка , първо ЧЕСТИТО!! Второ , аз съм с едно момиченце , и ми беше много тегаво в болницата 4 дни ми взеха здравето лекарите , самото раждане беше за няма и 2 минути / точно 2 напъна/ но докато стигна до там , душа брах , защото лекарите ми бяха пълна скръб , не ми вярваха че имам контракции , апарата ме води родила без контракции , а аз от къде да знам кое какво е , не бях раждала преди , а това не се учи от книгите , сега мога 15 да ти родя , щото вече знам кое какво е и как става , ама тогава ужас ...... Аз второ не искам , не от страх от раждане , други са ми подбудите , но ако исках второ , за миг нямаше да се замисля видя ли 2 черти , ти вече знаеш как става , минала си от там , има и епидурална дето пак ще си естествено но няма да те боли , ако ти се стори прекалено трудно , приготви си парички и си плати секцио . Ако искаш второ дете , за миг не му мисли , почвай да бременееш , защото ако го махнеш знае ли човек гога пак ще хванеш . Помисли го , говори с "виновника" за създалата се ситуация , и вече каквото решите , действайте , но ти гарантирам , че ако не друго то защото си наясно вече кое как става , ще ти е по леко , защото ще можеш да оцениш състоянието си и да предприемеш навременни действия , ако много те боли , епидурална , ако не става и с нея , айде под ножа . Но решението изцяло зависи от теб и половинката ти , а можеш и детето ти да го питаш , ако вече говорка , иска ли братче или сетриче , все ак и то има глас
|
|
|
44
|
Начало / Раздел "Кипра" / Re:Какво правите с декоративната козметика която е с изтекъл срок на годност
|
-: Февруари 01, 2011, 13:03:39
|
Аз пък си ги ползвам , и сега ще ви открехна на нещото , щот съм пич Ако примерно нещото е произведено на 01,01,2009 и срока му изтича на 01,01,2010 , преспокойно може да си го ползвате до 01,06,2010 защото , всички производители дават като срок една трета на годността примерно ако е годно 9 месеца те пишат 6 , ако е годно 3 години те пишат 2 , ако е годно 6 месеца те пишат 4 и т.н. и т.н. , Са има го тънкия момент с годност след отваряне , тоест примерно 6 седмици след разопаоване , преспокойно може да си се плякате поне до 10 седмица , това е един вид застарховка , че няма шанс да ви стане нещо , щото средета на съхраниение е различна и т.н. , и срока на годност винаги е по малък от реалното , за де няма жалби искове и т.н. Ай със здраве , дано съм ви от полза П.С. имам си дома една пудра , ттакава фон дьо тен пудра , дет си е имам отпреди ад се хвана с половинката , кажи рече 4 години , срока и е окапал сигурно преди 3 или 3,5 , ама и сега си слагам чат пат , и то под очите да ми прикрива недоспалите кръгове , и нищо ми няма. Имам и други ама не ми се разтърсва да гледам , така че , ако нямат странен и противен мирис , и на консистенция намат промени , аз бих си ги ползвала
|
|
|
|