BgDomakinq.com - продайте излишните дрехи, обувки, играчки и др.

Начало => Деца на ясла, градина , училище и дори университет => Темата е започната от: s0n1a в Май 04, 2011, 11:42:54



Титла: Трябва ли да се притеснявам ?
Публикувано от: s0n1a в Май 04, 2011, 11:42:54
Още преди 2 години когато дъщеря ми рисуваше оцветяваше .... и пишехме понякога цифри ги пишеше първо огледално Тогава си мислех че просто е малка ... знам ли... Сега е на 6 години и имаме доста книжки с букви и цифри Които минава върху точките ги пише правилно но като започне сама да пише на следващия ред започва отново огледално да пише буквите и цифрите и по скоро забелязва че не са правилно опитва се пак правилно да ги напише и някои са правилно а други пак са огледално Не знам дали е нормално дали още е малка.Не мога да си обясня как като виждаш нещо как е написано буква например и в същото време я пишеш огледално При вас как е ? За мен не енормално да се пише така но не бързам да се хвърлям в паника обяснявам казвам и да внимава повече и когато не е сигурна да погледне предното написано и да се опита да го напише по същия начин... НЕ искам да и се карам да не я стресирам Достатъчно е мързелива остава и да намрази писането защото и се карам или да я обезкуража като непрекъснато и нятаквам че не пише правилно..... Дайте ми съвет моля  :)


Титла: Re:Трябва ли да се притеснявам ?
Публикувано от: kami_kami в Май 04, 2011, 12:32:53
Моето дете го правеше и в първи клас, така че, не се шашкай още :)
Всички ли цифри и букви пише така или само определени такива?


Титла: Re:Трябва ли да се притеснявам ?
Публикувано от: amber в Май 04, 2011, 12:42:31
Моят син е на 5 и половина и също пише огледално.
Май е често срещано явление на тази възраст;)


Титла: Re:Трябва ли да се притеснявам ?
Публикувано от: таня ботева в Май 04, 2011, 12:45:12
И при нас е така ,пише ги огледални и дори започва да пише от дясно на ляво но казаха че е нормално за тяхната възраст, моята дъщерия и тя е на 6 години


Титла: Re:Трябва ли да се притеснявам ?
Публикувано от: s0n1a в Май 04, 2011, 13:12:35
ПРеди две години питах личния за това и ми каза че е нормално. Дъщеря ми също понякога пише от дясно на ляво но понеже познавам деца които си пишат както трябва  {uch} и започвам да се чудя дали не ги вижда наопаки и затова така да ги пише. Благодаря ви за отговорите момичета.  :-* Аз го свързвам с разсеяност при нея т.к. определено не е толкова мързелива а всъщност мисля че е разсеяна или пък и е рано за това. Много повече и се играе отколкото да учим някоя приказка да разказва или да пише  :) Струва ми се че на 6 вече трябва малко по малко да я уча или греша?! Дали пък когато тръгне на училище тогава да си е нормалната възраст да се учат букви , разказване на приказки и т.н.


Титла: Re:Трябва ли да се притеснявам ?
Публикувано от: kami_kami в Май 04, 2011, 13:19:31
Учи си я от сега, стига да има интерс детето. В училище почти всички деца ги знаят и тя ще се чувства зле.
Голяма грешка е това, но уви, всички родители го правят.


Титла: Re:Трябва ли да се притеснявам ?
Публикувано от: zizi78 в Май 04, 2011, 22:33:45
време си и е да се учи и да пише и да чете, защото в първи клас пишат малко елементи от ръкописни букви и след това ги свързват в букви. Трябва да познава буквите, в предучилищна ги подготвят за ръкописно писане и за четене. А това че пише огледално е често срещано явление при доста деца, не се притеснявай с времето изчезва. Моето момиче е левичарка и си предстaвяй за какво огледално писане става на въпрос, но ето вече в края на първи клас почти изчезна. Така че дерзайте и всичко с времето си.


Титла: Re:Трябва ли да се притеснявам ?
Публикувано от: valency11 в Юни 10, 2011, 21:57:28
И аз забелязах моето дете че се опитва огледално да пише! обува обувките лявата на десен крак и дясната на ляв!децата имат и въображаеми приятели.... понякога се изумявам как като пораснат губят това чувство , как да го нарека... то е вътрешен усет за нещо което не е учено но те усещат и знаят че е правилно!