BgDomakinq.com - продайте излишните дрехи, обувки, играчки и др.

Начало => Приятел в нужда се познава => Темата е започната от: denismami в Февруари 22, 2011, 13:06:04



Титла: РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: denismami в Февруари 22, 2011, 13:06:04
Здравейте мили мами !
Имам въпрос -Имате ли идея дали в днешно време правен юрист би приел дело за развод без такса за това?*/мамата е от София/
Моя приятелка /името не споменавам/е пред развод след 13г брак мъжът и нагло си намери любовница и и заяви ,че иска да живее с нея.Имат една дъщеря прекрасно момиченце -което е толкова чуствително дори не знам как щ го понесе милото.Въпросната мама вижда краят на 13г си брак ,притеснена е че без пари няма да намери адвокат, който да се съгласи да и помогне.
До колкото аз знам около 800лв искат за адвокат и по малко да е ,на на нея не и е по силите тази сума ,в противен случай ще търпи униженията и убидите от мъжът си и свекърва си.Днес,  след бурен разговор свекървата и е казала да си ходи че тук е домът на синът и /макар да знае че тои и изневерява-явно няма проблем с това има голям морал тази жена щом го подкрепя  за другата жена /разведена с дете/сигурно била по добра от нея. :o с какво ли след като знаеш че този мъж има семейство и дете къде се бута -на тези аз им казвам к...ви-простете.
Пиша малко объркано,но аз все още треперя как е възможно да си добър човек, добра майка и съпруга и все нещо не им стига на тия мъже ,че си търсят любовници.*;


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: emi9 в Февруари 22, 2011, 14:52:45
Доколкото знам виновната страна поема всички разходи по делото. Т.е. мъжът й, който е безспорно виновен - той е причината за развода. Не съм убедена дали приятелката ти може да се възползва от обществен защитник - мисля, че може да се поинтересува.

Всички знаем, че мъжете са лай--, а лай--та смърдят :)


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: EvaG в Февруари 22, 2011, 14:58:27
А,и за какво тя ще ходи да подава  за развода:o,той да си се развежда бе,като иска .... :-X


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: kami_kami в Февруари 22, 2011, 15:05:27
Ако има къде да отиде, да тръгва, пък той да си подава молбата. Това и е най-малкия проблем.


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: milena_gineva в Февруари 22, 2011, 15:30:21
доколкото знам и двете страни си намират адвокат.мамата може да плати след делото .


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: katerinat24 в Февруари 22, 2011, 16:05:54
А няма ли да се разберат и да е по взаимно споразумение? ако успеят като хората да стигнат до консенсос помежду си само за изготвяне на споразумението почти никакви пари няма да им вземат,а и в случая да го плаща съпруга като толкова напъва за развод! Иначе тя има право да претендира за семейното жилище и заради себе си ,и заради детето след толкова години брак и пребиваване в него-ако той не иска да й отстъпи дял тогава вече ще трябва наистина да си търси адвокат...Според мен най-разумно е да се разберат за всичко помежду си и да го подплътят с такова споразумение!


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: denismami в Февруари 22, 2011, 16:06:40
 :(Не мисля ,че въпросният сам ще се обеси със дело ,то е доказано виновен- :o дори детето е завел при любовницата си -безбожие горкото като попарено с вряла вода е.Попитала е 2 3 адвокати и са и поискали 800лв а това за общ. защитник ще и кажа да потърси.Все си мислих,че има хора дето не са само печалбари,но..
А кажете ако някой знае колко се проточва едно дело..
и ако е по взаимно съгласие, не е ли по- лесно -но дали ще иска плейбоя.Няма къде да отиде мамата - на работа ходи детето е на градина -много объркано.Много искам да и помогна ,че да се отърве от този червей!
Жилището не е семейно на свекървата и тя живее с тях.


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: lady_blue58 в Февруари 22, 2011, 16:14:29
Искрено съчувствам на въпросната мама :( , но ако има къде да отиде/ например при нейните родители/ защо е необходимо тя да подава молба за развод и да потъва в дългове?! Нека нейният мизерник,като е толкова велик любовник,да подаде молба и да се разведе.....Разбира се,ако той не я тормози по някакъв начин,но и за това си има решение - да подаде оплакване до полиция и прокуратура и той да не се мярка на повече от 20 м около нея и детето.Желая на момичето здраве,сили и много вяра,че всичко ще се подреди!


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: slamcho_r в Февруари 22, 2011, 16:15:13
По принцип по взаимно е по-лесно. От подаването на молба до първото дело мисля че е 1-2 месеца. Зависи от съда. Щом има подписано споразумение, се приключва с него. Става с един адвокат. Но е хубаво преди това да се е посъветвала , за да е наясно какво може да иска при тази ситуация. Ох, ужасно е ! Да се въоръжи със сила!


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: denismami в Февруари 22, 2011, 16:20:16
БЛАГОДАРЯ ВИ МАМИ!
Всичко ще и кажа давайте съвети незнам какво да кажа, освен да се опитам да и помогна поне с информация и дай боже адвокат готов да подаде ръка.
Къде да попитаме за адвокат няма ли сайт, форум ...
Знам,че по различните предавания съм гледала за такива добри адвокати -но предполагам предаването им плаща, а те си правят броя ...преди като имаше МИГЛЕНА АНГЕЛОВА -ДАНО ГО ПОМНИТЕ все за такива заплетени казуси се говореше в предаването и и имаше там някакви юристи които помагаха-боже аз ли съм наивна ..
и каква е тази съд.система 1 2 месецар че той ако я бие ще е в пирогов за това време ??? или ще го накарат да излезе от апартамента?
ОК и ако все пак мине този пуст развод -тя е на пътя сама с дете в ръцете какво е решението.Чувала съм, че ако имаш добър адвокат може да се накара виновника да плаща квартирата на майката и че вече общото -ако е такова жилище ,вече не се дели точно с цел майката и децата да не са на пътя,но то е на свекървата и какво става в този случай?


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: Galina Lovecheva в Февруари 22, 2011, 16:40:20
Божееее, направо съчувствам на майчето  ???
За съжаление обаче съвет не мога да дам  :(

А не стана ясно тя няма ли родители или близки, при които да отиде?


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: emi9 в Февруари 22, 2011, 16:44:20
Чл. 9. (Изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) (1) За изготвяне на въззивна или касационна жалба без явяване в съдебно заседание, както и за проучване на гражданско дело и приподписване на касационна жалба по чл. 284, ал. 2 ГПК, когато не е изготвена от приподписващия адвокат, възнаграждението е в размер 3/4 от възнаграждението по чл. 7 или 8, но не по-малко от 150 лв.

Чл. 5. Адвокатите могат да оказват безплатна правна помощ на:

1. материално затруднени лица;
2. лица, които имат право на издръжка;
3. близки и роднини, както и на юристи.



Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: Rosina в Февруари 22, 2011, 16:45:27
По принцип има закон за безплатната правна помощ. Вижте тук http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:MIICaH6KTmMJ:www.adms-pv.bg/other/FreeHelp.txt+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE+%D0%B4%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89&cd=5&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a&source=www.google.bg
Тя води ли се соц. слаба?


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: RUMI 73 в Февруари 22, 2011, 16:46:30
http://www.lex.bg/forum/
ето ти сайт където може да попиташ,дано се намери някой който да помогне


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: denismami в Февруари 22, 2011, 16:54:38
Пак ви благодаря ще и пратя да чете .Има майка и двама братя ,но мисля че са в едно жилище или извън София непомня вече ,но там така са се уплели с някви заеми на брат и че незнам ,
едва ли ще я върнат ,но .. тясно широко като няма къде :(
Не е соц слаба работи държавна работана смени е и нощни дава.


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: eria в Февруари 22, 2011, 17:09:35
Ако развода е по взаимно съгласие ,вноската се поема от двамата ,ако е по вина дамата трябва да плати и ако наистина мъжа и е виновен той ще си поеме всико след делото.
Може да не се развежда ако няма пари ,само дело за издръжка да заведе !!
Да толкова излиза развода около 800лв  зависи пак от адвоката ,но държавните такси са се увеличили с пъти за няколко месеца.


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: milena_gineva в Февруари 23, 2011, 08:52:59
за безплатна правна помощ може да се обърне и към закрила на семейството .фондация,,български център за джендър иследвания,, могат да и помогнат.а ако има и психически тормоз ... ще го разкатаят!


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: denismami в Февруари 23, 2011, 10:36:41
Благодаря ви отново!
Незнам за психически тормоз не ми е споделила до там мисля че не и е посягъл -никога не се знае ,но снощи ми писа ,че са седнали да говорят ТРИМАТА със свекървата и в крайна сметка той ще се изнесе а тя ще остане там до решаване на случая-развода дано намери парии по бързо да се свършва.Интересното е ,че майката на плейбоят явно до последно не е вярвала ,че синът и хоцка ,но той си е признал пред нея всичко ,казал и е ,чме иска да живее с другата жена и майка му го е критикувала остро -да се не начуди човек .. и му е казала ,че после и да иска да се върне тя няма да го приеме вече в този дом,а на мамата дори е предложила помощ за детето ако и се налага ще и съдейства.
ДАНО!
Въпрос на време е сега приключването  на тази пародия и тя ми каза че докато не си вземе документите за развод няма да го стави  ЩЕ СИ НОСИ ПОСЛЕДИЦИТЕ!
Един бог знае колко ще искара с тази жена ,но поне няма да трови живота на друг!


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: emi_9eni в Март 15, 2011, 17:44:56
А защо не се защитава сама в съда? Няма да плаща хонорари, всеки има право да го направи. Мисля че има достатъчно информация в интернет и ако човек е на зор винаги може да седна и сам да напише всички необходими молби, жалби и документи - да отиде и да си ги внесе на място сам в съда. Казуса й не е изключително заплетен : мъжът изневерява - виновен е за развода - детето остава при майката - бащата плаща издръжката .. Туй то!


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: denismami в Март 15, 2011, 18:15:28
С много мъка ще добавя,че мамата още на другият ден е била подритната -така да кажа от свекърва си -А УЖ ЩЕШЕ  ДА ПОМАГА -ГРЪНЦИ.
 На сутринта тя се връща от нощно дежурство и няма как д стигне навреме да заведе дъщеря си на детска градина и помолила бабата да я заведе -при което е получила  отказ и думите-
 КОЙТО СИ ИМА ДЕТЕ ДА СЕ ОПРАВЯ САМ.Това преляло чашата и ден по късно тя се изнесе при майка си и до днес е там, а заради отказа на бабата сега трябва всяка сутрин да води детето на 12км до новата градина с автобуса -никаква финансова помощ до днес не е получила от плейбоя и само тя знае как се оправя/аз се опитвам с каквото мога да и помогна -за дъщеря и за нея и най-вече морална подкрепа рс ваша помощ разбира се за което пак ви благодаря от сърце/
Ще и предам препоръката- предполагам,че от много търсене и до тази информация е стигнала, но не се знае.


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: emi9 в Март 15, 2011, 20:49:09
Неприятно стечение на ситуацията. То свекърва деца не гледа. Как може такова безобразие


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: desiplamen в Март 16, 2011, 00:31:08
А,и за какво тя ще ходи да подава  за развода:o,той да си се развежда бе,като иска .... :-X
Правилно-той да си се развежда,като иска!!!Тя няма да  даде и стотинка дори за този развод-няма да й е нужен адвокат!


Титла: Re:РАЗВОД-помогнете
Публикувано от: emi_9eni в Март 16, 2011, 20:06:38
А,и за какво тя ще ходи да подава  за развода:o,той да си се развежда бе,като иска .... :-X
Правилно-той да си се развежда,като иска!!!Тя няма да  даде и стотинка дори за този развод-няма да й е нужен адвокат!

Е как за какво да се развежда?! Ми нали някой трябва да плаща издръжка на детето?! Те ако не се разведат, той дали ще й дава пари? Аз разбрах, че не иска май. Пък така поне съдът ще го задължи и ако не й плаща, тя може да го скъса от жалби и в крайна сметка да си получи издръжката...