{GOOGLENEWHOR}


Страници: 1 2 3 [4] 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ  (Прочетена 34412 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
emi_9eni
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 318


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #45 -: Декември 26, 2010, 14:26:22 »
Раздели ТемаНагоре

Аз подписах петицията - трябва да се копира целия адрес, който си дала в първия коментар иначе излиза грешка.

А всеки един човек в България като европейски гражданин има право да сигнализира в съда в страсбург за нередност свързана с българското законодателство или друго касаещо гражданското общество, дори да не е пряко потърпевщ.
Така че можеш да направиш още много стига да искаш, а виждам че имаш сериозни убеждения по въпроса. С писане по форуми не става. Пусни жалба в европейския съд и чакай. Това е повече според мен. А те са длъжни да обърнат внимание или поне да дадат някакъв отговор.
Проблема на българитв е че не само не си знаят правата, ами не се и интересуват да си ги научат - като коне с капаци. Как да ти помогне Господ (визирам Европа  Cheesy ), като не щеш да си помогнеш сам...
Активен

Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща!
zizi78
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 369


kiss kiss kiss

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #46 -: Декември 26, 2010, 14:45:32 »
Раздели ТемаНагоре

мисля че 500000 подписа няма да се съберат, но все пак четейки форума ще се информират и можеби ще се позамислят някои.
От всичко най ме дразни че продължаваме да си бъдем стадо без мнение и това си е.
Съжалявам ако някой се обижда, но за мене е така.
Активен


ОБИЧАЙТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ДОБРИ.

предпочитам еконт, наложен платеж п.п. до 3лв.
valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #47 -: Декември 26, 2010, 22:52:24 »
Раздели ТемаНагоре

с риск да не ме разберат някои хора бих казала -
СЗО е монополист в света относно здравето!ако не се купуват ваксини,ще пуснат зарази нарочно за да се види че без ваксини"не става" !а сега като нсички сме задължени,някои болести се овладяват но имунната система ВИНАГИ дава отговор на тези толкова много вещества попадащи в организма!отделен е и въпроса защо всяка ваксина има уникален номер - може ви защото е важно да се следят впоследствие резултатите... с 2 думи - опити постоянно се правят , с различни ваксини в различните държави на различни поколения!казва се че хората на планетата са толкова много че постоянно се търси начин да се редуцира броя!храната не достига-за това вече се правят ГМО за да се изхранва чавечеството, ваксините са идеален достъп до организма на всеки,от ваксините има повече пострадали,отколкото биха били жертвите!КАКВО ПО-ДОБРО ОТ ТОВА хем пари се печелят от продажбата на ваксини,хем в последствие ношия геном се изменя до толкова че ставаме зависими от лекарства до живот! ......... оставям ви тема за размисъл!
майчиното чувство винаги говори и никого не греши! знаете ли какво се слага в телцата на децата ви?-като вече не е тайна как е тръгнал СПИН?-чрез ваксина за хепБ! господстващата мафия може да си прави каквото си иска , а ние шепа от хора какво ще променим??? нямам против първаначалния замисъл на ваксината но до колко е ВАКСИНА днес тя! дали някои отделни партиди не са нища друго...а ние сме поредното зайче с пореден номер!
потърсете инфо в интернет и ще се учудите колко много има!с мисъл може да сме ЗДРАВИ !мисълта е единственото което може да ни поддържа живи и здрави! Също така отделен е въпроса че има слаби организми и низши същества които са само консуматори и търтеи! ваксините и тях редуцират! абе всичко е математически изчислено,до някъде има логика - качеството на човечеството отколкото количеството! отдруга страна е морала... ще оцеляват само здравите и силните!!!! а ние какво да правим ,като сме претиснати от ежедневието .........
също отделен е въпроса че ние еволюираме и сега ако не можем да живеем както е било преди 100 години ,след 100 няма да си представяме как е било днес! истината за МЕН  е една - да развивам духовността си!вече чрез всякакви техники се засичат вълните на невидимите за окото неща! вече има апарат с който мисълта ти я ловат и тя се вижда на монитор!оказва се че може дори техника да контролираме с мисълта си!за това,нека надникваме и в себе си и нека търсим отговори и в нас защото те са там!
« Последна редакция: Декември 27, 2010, 12:18:37 от valency11 » Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #48 -: Декември 28, 2010, 22:42:26 »
Раздели ТемаНагоре

http://svobodenizbor.bg/bg/content/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D0%B2-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0
Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #49 -: Декември 30, 2010, 21:14:03 »
Раздели ТемаНагоре

и нещо което не споменах до сега! когато детето ми се роди,не ми го дадоха 24 часа дори да го видя!казаха че има някакви пъпчици ,  но като го взех видях че такова нещо няма! после една лекарка каза че е имало реакция от ваксината, и до там , никой нищо не каза и аз не знам защо детето ми не го видях първите 24 часа!срещнах много грубо отношение ,все едно че не съм никаква на детето си! ВТОРИ ПЪТ АКО РАЖДАМ  ЩЕ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО В ЧАСТНА КЛИНИКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!







ПОДПИСКАТА КОЯТО се събира изисква ваксините да се слагат в присъствие на поне единия родител! И ТАКА ТРЯБВА ДА Е!
НА НЯКОЙ АКО СЕ Е СЛУЧВАЛ СЛУЧАЙ КАТО МОЯ НЕКА ДА ПИШЕ!
« Последна редакция: Декември 30, 2010, 21:16:14 от valency11 » Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
данина
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 74


Поканени потребители: 0

Профил WWW
« Отговор #50 -: Януари 01, 2011, 10:21:27 »
Раздели ТемаНагоре

Виждам,че дискусията продължава,но никой не каза ще заведе ли детето си на лекар,ако случайно се разболее от туберкулоза например или ще приложи "здравословно хранене" и ще го спаси.Споменавам туберкулозта,защото преди месец по спешност бе прието в болница детенцето на моя близка с диагноза туберкулозен менингит,слава богу след 48 часа в реанимация прескочи трапа,но се оказа че ваксина не му е слагана.Добрия изход бил и от това,че момчето е спортист според лекарите.Дали на екрана ще се появи някакъв специалист и ще каже "Не правете това защото е вредно" няма как да ме убеди.Твърде наивно е.Ами ако това,което казва не е вярно.....по същия начин ще кажа,че нарочно ни агитират да не се ваксинираме за да се увеличи заболеваемостта и да се редуцира населението....Аз също смятам,че ваксини срещу тетанус без нужда не бива да се правят,противогрипна също,но има такива,които са спасили доста животи  и са подобрили стандарта на живот.Винаги ще има за и против ваксините,но съм убедена че ако не ваксинирате децата си и те се разболеят няма как да си простите.Важно е да бъдем информирани и ако ваксината,която плаща държавата не ни харесва по-добре да изберем друга по-добра,която да си платим,но да не се отказваме от ваксиниране. Много наивно е да мислите,че начина на живот,храна може да ни предпази от всичко.Като ви изписват лекарства отказвате ли се само защото листовката е дълга полувин метър и страничните ефекти,които са вписани са две трети от нея???Ще оставите ли дядо баба без нужния Дигокси например,който ще им поддържа сърцето или ще им засилите храната и ще чакате сърдечната им недостатъчност да изчезне само защото не искате да им давате лекарство със странични ефекти.Когато детето ви качи висока температура нищо ли не му давате?Алергичен шок може да се получи и от приемането на храни и лекарства и през устата,не само от инжекции.Ако живея с тази нагласа трябва да не ям, да не пия вода,да не дишам,да не се лекувам при необходимост,да не ходя на зъболекар........Малко е несериозно не мислите ли?Вчера питам един съсед какво прави кафенцето пил ли е вече и т.н."ООО да ощ е в 6ч.сутринта с цигарка Cheesy" Питам го няма ли да ги махаш от утре ? "Че защо да ги махам какво ни остана вече" Това е млад човек,който пуши по две кутии най-малко на ден това ли е най-важното ,което му е останало? Не мисля.Просто българина е прекален песимист и всичко подлага на съмнение особено ако го прочете във вестник или чуе по телевизия.
Активен

Коректна съм.
Предпочитам плащане чрез ЕКОНТ по-евтино е.
iviani
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 549


БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #51 -: Януари 18, 2011, 21:38:11 »
Раздели ТемаНагоре

Виждам,че дискусията продължава,но никой не каза ще заведе ли детето си на лекар,ако случайно се разболее от туберкулоза например или ще приложи "здравословно хранене" и ще го спаси.Споменавам туберкулозта,защото преди месец по спешност бе прието в болница детенцето на моя близка с диагноза туберкулозен менингит,слава богу след 48 часа в реанимация прескочи трапа,но се оказа че ваксина не му е слагана.Добрия изход бил и от това,че момчето е спортист според лекарите.Дали на екрана ще се появи някакъв специалист и ще каже "Не правете това защото е вредно" няма как да ме убеди.Твърде наивно е.Ами ако това,което казва не е вярно.....по същия начин ще кажа,че нарочно ни агитират да не се ваксинираме за да се увеличи заболеваемостта и да се редуцира населението....Аз също смятам,че ваксини срещу тетанус без нужда не бива да се правят,противогрипна също,но има такива,които са спасили доста животи  и са подобрили стандарта на живот.Винаги ще има за и против ваксините,но съм убедена че ако не ваксинирате децата си и те се разболеят няма как да си простите.Важно е да бъдем информирани и ако ваксината,която плаща държавата не ни харесва по-добре да изберем друга по-добра,която да си платим,но да не се отказваме от ваксиниране. Много наивно е да мислите,че начина на живот,храна може да ни предпази от всичко.Като ви изписват лекарства отказвате ли се само защото листовката е дълга полувин метър и страничните ефекти,които са вписани са две трети от нея???Ще оставите ли дядо баба без нужния Дигокси например,който ще им поддържа сърцето или ще им засилите храната и ще чакате сърдечната им недостатъчност да изчезне само защото не искате да им давате лекарство със странични ефекти.Когато детето ви качи висока температура нищо ли не му давате?Алергичен шок може да се получи и от приемането на храни и лекарства и през устата,не само от инжекции.Ако живея с тази нагласа трябва да не ям, да не пия вода,да не дишам,да не се лекувам при необходимост,да не ходя на зъболекар........Малко е несериозно не мислите ли?Вчера питам един съсед какво прави кафенцето пил ли е вече и т.н."ООО да ощ е в 6ч.сутринта с цигарка Cheesy" Питам го няма ли да ги махаш от утре ? "Че защо да ги махам какво ни остана вече" Това е млад човек,който пуши по две кутии най-малко на ден това ли е най-важното ,което му е останало? Не мисля.Просто българина е прекален песимист и всичко подлага на съмнение особено ако го прочете във вестник или чуе по телевизия.
И аз съм твърдо ЗА ваксинитe!
Активен

точна и коректна съм,поставям оценки,правете го и Вие!мога да забавя пращането на пакет или запис с няколко дни,защото съм с малко дете.винаги пиша на ЛС и обяснявам,понякога може и да съм досадна,но не искам недуразумения и затова съм много "подробна".пращам на първия дал адрес на ЛС.за нови потребители или такива с малко положителни оценки-паричките предварително,нищо лично,просто не ми се  иска да "горя".
valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #52 -: Януари 19, 2011, 12:05:17 »
Раздели ТемаНагоре

има и друг вариант - ако имаш добър имунитет няма да пипнеш болестта, а когато ти падне имунитета дори и да си ваксиниран пак ще се разболееш! а туберкулозната бактерия живее постоянно сред нас,по дръжки на врати ,пари и т.н. една позната с ваксина за туберкулоза беше дарила кръв и много малко след това се разболя! просто падне ли защитата -ваксината не действа!
ваксината за която съм ЗА е тази за шарките и заушка защото момчетата могат да останат безплодни! казват че това е най-опасната поради съставките си, но смятам че тя е нужна за момчетата специално! за туберкулозата съм на кантар, но диф-тет-кок може спокойно да не се сложи ако детето е с добра хигиена и условия на живот! жалко че отпадна ваксината която е само за полиомиелит! сега е комбинирана.... и по-опасна! а съм твърдо против ваксината ХипБ ,на бебета чийто родители не са си изневерявали по време на бременност,и не са заразени! няма как детето да се зарази освен по кръвен път....от кой ?!
Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zorniza
power user
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 957


Слабите обичат реда-силните владеят хаоса

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #53 -: Януари 19, 2011, 14:45:37 »
Раздели ТемаНагоре

има и друг вариант - ако имаш добър имунитет няма да пипнеш болестта, а когато ти падне имунитета дори и да си ваксиниран пак ще се разболееш! а туберкулозната бактерия живее постоянно сред нас,по дръжки на врати ,пари и т.н. една позната с ваксина за туберкулоза беше дарила кръв и много малко след това се разболя! просто падне ли защитата -ваксината не действа!
ваксината за която съм ЗА е тази за шарките и заушка защото момчетата могат да останат безплодни! казват че това е най-опасната поради съставките си, но смятам че тя е нужна за момчетата специално! за туберкулозата съм на кантар, но диф-тет-кок може спокойно да не се сложи ако детето е с добра хигиена и условия на живот! жалко че отпадна ваксината която е само за полиомиелит! сега е комбинирана.... и по-опасна! а съм твърдо против ваксината ХипБ ,на бебета чийто родители не са си изневерявали по време на бременност,и не са заразени! няма как детето да се зарази освен по кръвен път....от кой ?!


Аз нали писах как едно бебе може да се зарази. В моят случай при заразяване с Хепатит Б при самото раждане.......След това заразена и незнаеща кърмех синът си до 5 месеца - не ми се мисли ако не му бяха сложили ваксината.............
Да случай като моят е рядко срещан , но както виждате не е невъзможен. А никой просто никой не е застрахован............
Активен

Нека Коледа и Нова година влязат в дома ви
с надежда, вяра и любов !!
С цялата си душа ви желая
Весели празници
в един осмислен живот !



анимационные картинки - Новый год
valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #54 -: Януари 20, 2011, 15:35:39 »
Раздели ТемаНагоре

аз раждах в окръжна болница , и наистина хигиената им е под всякаква критика! като израждаха плацентата ми я сложиха в една огромна метална "'чиния'" след като я освободиха от съдържанието просто я изплакнаха веднъж и я подадоха на следващата раждаща!господи отвратих се!кога ще има строги мерки за чистотата.....това е безобразие!!
zorniza направо е ужасно това коетоказваш , ти писа ли на някой от министерството? момичета, ако раждам отново ще е някъде на частно! 50 родилки от които 30 циганки ходеха в 1 обща тоалетна, правена преди 20 години!добре че бах във вип-стая,не че отговаряше на вип... просто някакви италианци бяха дарили последни модели животоспасяваща техника в тази болница и за това бях там!да не говорим че си родих сама- оставиха ме да викам безпомощно лекар в една стая цели 12 часа и когато детето проби с главичка ми казаха да ставам и да отида в другата стая на магарето!не знам как отидох като бях на 4-ти напън!...и ме навикаха защо съм викала......
Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chicco
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #55 -: Февруари 04, 2011, 14:16:10 »
Раздели ТемаНагоре

Аз също съм "за" ваксините. Това, че сега болестите не са толкова разпространени, колкото в миналото, е благодарение на тях.
Това, дали един човек е вегетарианец, смятам, че трябва да бъде въпрос на личен избор - моето понякога иска да яде месо, друг път го избутва или го плюе, но това е негов избор, т.е. ти смяташ че трябва да имаш избор какво да правиш с детето си, но дали предоставяш на него такъв? Това че не яде месо по никакъв начин не определя как ще реагира на ваксините, защо смяташ, че като тъй като не яде месо не бива да се ваксинира? За домашните продукти съм абсолютно съгласна и аз се старя да предлагам на детето храни от село. А това,че нещо е скъпо не е гаранция, че е хубаво за голямо съжаление.
Предполагам, че всеки се старае детето му да расте сред добра хигиена, но къде навън можеш да го заведеш да играе и да си сигурна, че е чисто?  Например на любимите за всички деца пясъчници например, където не знаеш кое куче е минало преди да си заведеш детето?
Наистина много неприятно за преживяванията около раждането ти. В София например организират дни на отворените врати, бременните могат да обиколят и да преценят къде да раждат, въпреки че гаранции за отношението на лекарите към раждащите няма... Аз също родих в болница с общи санитарни помещение, имаше и циганки, но санитарките миеха постоянно, пода на стаите го бършеха 2-3 пъти на ден и не съм била във вип стая. Не мисля, че отношението към теб и бебенцето ти (радвам се, че и двамата сте добре, въпреки проблемите в болницата) има отношение към темата с ваксините... За по - добро отношение към раждащите майки и отпадане на някои от сега задължителните манипулации има други петиции, в които и аз съм се включила.
При прекарване на заушка наистина момчетата може да останат безплодни, а ако бременна се зарази с рубеола (една от шарките за която се слага ваксина), задължително се прави аборт, защото плода се уврежда, така че ваксината си е важна не само за момчетата.
Когато са правили ваксинациите на детето ми, винаги съм била с него, гушкала съм го, досега ми е плакал само на една от ваксинациите, която и сестрата каза, че си е болезнена, водя го на консултация без никакъв страх от негова или моя страна. И също се старя да ползвам хомеопатични и природни средства и само в краен случай да посягам към антибиотици.
И не знам защо смяташ, че ваксините могат да променят генома, това е изключително странно твърдение!
Що се отнася до шока, който според листовките могат да причинят ваксините, погледни листовката на тампоните о.б. - там също има предупреждение за възможно развитие на шок. Дали не се използват поради това?
Неграмотна - страхотна идея да намериш лекар, който срещу заплащане да напише, че ти е сложил ваксина. Ами ако отидеш на лекар за теб или детенце и и попаднеш на някой, който си е взел например изпита по анатомия или вътрешни болести срещу заплащане? Или електротехник, който да поправи някой контакт така че да стърчат жици от него и детето ти да мине наблизо? Дали няма да е различен погледът върху нещата от живота?
еми_9ени, наистина ужасно преживяване с тази ваксина. Надали ще те утеша, но доколкото съм чела ако се убодеш в рамките на 6 месеца след ваксинация няма да ти сложат нова ваксина.Избор на СЗО и лекарите - да се увредят хиляди защото на едно не му понася ваксината или да се запазят хиляди?На никой да не се случва такова нещо, дечицата на всички да са здрави!
Това е моето мнение по въпроса
Активен

Моля, пишете ми за всички забележки, които имат стоките, коректна съм с плащането, не искам неприятни изненади при получаването! Благодаря!
Поставям оценки, моля, правете го и вие
Влизам рядко в сайта, но това не означава, че съм несериозна!
valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #56 -: Март 06, 2011, 12:58:55 »
Раздели ТемаНагоре

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=9257
http://www.ivanstamenov.com/2010/05/1493/
http://www.ivanstamenov.com/2010/04/1214/
Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #57 -: Март 06, 2011, 13:03:20 »
Раздели ТемаНагоре

не знам колко е известно но ваксините действат най-много до 10 години , а тези като ХипБ и туберкулоза трябва изключително често да се прилагат! НО дори да сте ваксинирани, ако имунитета ви падне,имате кръвозагуба или нещо от този род  - пак ще се разболеете ако имате контакт с болестта!
Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
valency11
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 204

Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #58 -: Март 20, 2011, 19:48:57 »
Раздели ТемаНагоре

http://www.sibir.bg/blog/rosaagnita/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=97127
Активен

НЕ РАЗМЕНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
shushamusha
new user
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


Поканени потребители: 0

Профил
« Отговор #59 -: Юли 14, 2011, 09:42:15 »
Раздели ТемаНагоре

има и друг вариант - ако имаш добър имунитет няма да пипнеш болестта, а когато ти падне имунитета дори и да си ваксиниран пак ще се разболееш! а туберкулозната бактерия живее постоянно сред нас,по дръжки на врати ,пари и т.н. една позната с ваксина за туберкулоза беше дарила кръв и много малко след това се разболя! просто падне ли защитата -ваксината не действа!
ваксината за която съм ЗА е тази за шарките и заушка защото момчетата могат да останат безплодни! казват че това е най-опасната поради съставките си, но смятам че тя е нужна за момчетата специално! за туберкулозата съм на кантар, но диф-тет-кок може спокойно да не се сложи ако детето е с добра хигиена и условия на живот! жалко че отпадна ваксината която е само за полиомиелит! сега е комбинирана.... и по-опасна! а съм твърдо против ваксината ХипБ ,на бебета чийто родители не са си изневерявали по време на бременност,и не са заразени! няма как детето да се зарази освен по кръвен път....от кой ?!


Аз нали писах как едно бебе може да се зарази. В моят случай при заразяване с Хепатит Б при самото раждане.......След това заразена и незнаеща кърмех синът си до 5 месеца - не ми се мисли ако не му бяха сложили ваксината.............
Да случай като моят е рядко срещан , но както виждате не е невъзможен. А никой просто никой не е застрахован............

Не е толкова рядък, чувала съм и други такива случаи, включително и кумата ми, даже я накараха да си спре кърмата.
Активен

ТОЧНОСТ, КОРЕКТНОСТ, ДОБЪР ТОН И КОМУНИКАЦИЯ! Прочете подписа ми в профила - там ще разберете повече за мен като потребител! http://www.bgdomakinq.com/member.php?ppaction=profile&uid=7427


Страници: 1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: