mama_na_aleks
new user
Неактивен
Публикации: 348
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #30 -: Декември 17, 2010, 00:13:36 » |
Нагоре
|
Моето предложение е кремкарамелена торта с кроасани необходими продукти 6-8 яйца ( колкото повече толкова по-добре) 1 литър прясно мляко.2, 1/2 чаени чаши захар. 1 пакетче желатин, 2 пакета малки кроасанчета аз ползвам тези големите на SevenDays със шампанско.(сладко от смокини) или пресни смокини;кокосови стърготини;пакетче ванилия взимате тава за кест; карамелизирате захар; започвате да редите кроасаните;приготвяте яйцата+млякото+захарта и ванилията като за крем карамел)+разтварям желатина в млякото и заливате кроасанчетата.Аз пека на водна баня.като се поизпече сипвам сладко независимо дали смокини малини каквото имате,и доизпичам като излезе от фурната поръсвам с кокосовите стърготини оставям да престои 24 часа обръщам тавата идеален желиран сладкиш; добър апетит
|
|
|
Активен
|
Коректна съм моля за същото! За нови и непознати потребители парите първо- ако искам да правя подаръци ще публикувам обявите в секция Подарявам! Всички имаме деца и знаем колко трудно се гледат,нека си помагаме взаимно.
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
Публикации: 1657
Вече ходя на работа :)
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #31 -: Декември 17, 2010, 14:40:07 » |
Нагоре
|
Мила мерси,аз торти мога да правя,то най лесно. Исках някой да ми каже как се правят тия фунийки и кошнички,ама май ще си ги търся в нета Как ги обичам тези фунийки с един домашно приготвен жьлт крем,нали? Ще питам свекито,тя преди години правеше,ама вече изветря ,горката Та ако я пази ,ще ти я дам Сега видях,че са ти дали рецепта. Ех,ако беше наблизо,да направише и на мен,но..... Ще се задоволя сьс снимки. Хииихиих ще давате адрес и поръчки и пращам Много ми се занимава искам да го правя всеки ден,ама нямам възможност,много идеи имам ама.......
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
Nikovat
power user
Неактивен
Публикации: 1054
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #32 -: Декември 17, 2010, 14:43:51 » |
Нагоре
|
Мила мерси,аз торти мога да правя,то най лесно. Исках някой да ми каже как се правят тия фунийки и кошнички,ама май ще си ги търся в нета Как ги обичам тези фунийки с един домашно приготвен жьлт крем,нали? Ще питам свекито,тя преди години правеше,ама вече изветря ,горката Та ако я пази ,ще ти я дам Сега видях,че са ти дали рецепта. Ех,ако беше наблизо,да направише и на мен,но..... Ще се задоволя сьс снимки. Хииихиих ще давате адрес и поръчки и пращам Много ми се занимава искам да го правя всеки ден,ама нямам възможност,много идеи имам ама....... аз сигурно от месец не съм се хлепала. по принцип правя всичко все като заспи малката ,защото иначе няма как. сега мила се сетих и за една питка която съм правила след 5 минутки рецептата
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
Публикации: 1657
Вече ходя на работа :)
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #33 -: Декември 17, 2010, 14:44:27 » |
Нагоре
|
Мила мерси,аз торти мога да правя,то най лесно. Исках някой да ми каже как се правят тия фунийки и кошнички,ама май ще си ги търся в нета Как ги обичам тези фунийки с един домашно приготвен жьлт крем,нали? Ще питам свекито,тя преди години правеше,ама вече изветря ,горката Та ако я пази ,ще ти я дам Сега видях,че са ти дали рецепта. Ех,ако беше наблизо,да направише и на мен,но..... Ще се задоволя сьс снимки. Хииихиих ще давате адрес и поръчки и пращам Много ми се занимава искам да го правя всеки ден,ама нямам възможност,много идеи имам ама....... аз сигурно от месец не съм се хлепала. по принцип правя всичко все като заспи малката ,защото иначе няма как. сега мила се сетих и за една питка която съм правила след 5 минутки рецептата А мен времето не ме спира,а друго
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
Nikovat
power user
Неактивен
Публикации: 1054
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #34 -: Декември 17, 2010, 15:07:11 » |
Нагоре
|
Мила мерси,аз торти мога да правя,то най лесно. Исках някой да ми каже как се правят тия фунийки и кошнички,ама май ще си ги търся в нета Как ги обичам тези фунийки с един домашно приготвен жьлт крем,нали? Ще питам свекито,тя преди години правеше,ама вече изветря ,горката Та ако я пази ,ще ти я дам Сега видях,че са ти дали рецепта. Ех,ако беше наблизо,да направише и на мен,но..... Ще се задоволя сьс снимки. Хииихиих ще давате адрес и поръчки и пращам Много ми се занимава искам да го правя всеки ден,ама нямам възможност,много идеи имам ама....... аз сигурно от месец не съм се хлепала. по принцип правя всичко все като заспи малката ,защото иначе няма как. сега мила се сетих и за една питка която съм правила след 5 минутки рецептата А мен времето не ме спира,а друго ами мила давай да правим комбина .Ние нали си купихме къща на село с моя мъж и се паднахме точно по средата на бабки и дядовци и постоянно ни глезят.Коя баба донесе яйчица,коя ни засади някое цвете,кой даде малко доматки.А мляко за малката колко ни носят... ето и рецептата 1 кис. мляко 4 яйца 250 гр. сирене 8 с.л. масло (разтопено) 1 ч.л. сода 28 с.л. брашно 2 щипки сол Киселото мляко се разбърква добре със содата. Прибавят се разбитите яйца, сиренето, маслото и солта. Разбърква се. Постепенно прибавяме и брашното...и това е : ) Пече се в намазнена тавичка(аз ползвам кръгла) на 160-170 градуса. Може и на малки питки, които пека във форма за мъфини. и на всяка питка отгоре правя дупка и слагам бучка масло- превъзходно! става и за закуска.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
doublemama
new user
Неактивен
Публикации: 238
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #35 -: Декември 17, 2010, 15:35:45 » |
Нагоре
|
И аз ще ви напиша рецепта за един сладкиш,който никога не съм правила сама,а с баба ми,която го прави ЧУДЕН!!! Но съм си обещала,че съвсем скоро ще го направя и ще ви покажа нагледно как изглежда Продукти: 4 яйца 150гр. масло 1ч.ч. прясно мляко 1 1/2 ч.ч. захар 2ч.ч. брашно Сладко или конфитюр по избор 2 пак. ванилия 1 бакпулвер (за предпочитане е да е на Д-р Йоткер,защото е по-хубав от нашенския) Жълтъците и белтъците се разбиват отделно. Белтъците се разбиват с половин чаена чаша захар и трябва да се разбият много добре,така че като обърнете съда,да не се изливат.След като ги разбиете,ги оставяте настрани.Те ще ви трябват на края Жълтъците се разбиват с една непълна чаена чаша захар.Към разбитите жълтъци се прибавя маслото.Добавя се и млякото.След това добавяте и брашното малко по малко,като по време на прибавянето добавяте и бакпулвера и ванилията. Гъстотата трябва да е като на кексово тесто (гъсто).Пече се на 180 градуса. След като се изпече блата се намазва с конфитюр (не много дебел пласт).Аз го обичам най-много с кайсиев конфитюр,защото е леко кисел,а сладкиша по принцип става сладък,затова е нужно малко "балансиране" Взимате съда с белтъците,добавяте счукани орехи и още 1 пак. ванилия,за да не мирише на белтък,разбърквате,за да се разнесат орехите из цялата белтъчна смес и получената смес я разливате върху изпечения блат. Отново слагате във фурната,като този път се пече само на горен реотан на около 100-120 градуса. Когато повърхността покафевее леко,сладкиша е готов! Оставяте да изстине и си хапвате с кеф
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
Публикации: 1657
Вече ходя на работа :)
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #36 -: Декември 23, 2010, 21:41:22 » |
Нагоре
|
Добре ами за тия прасковки,дето ги продават по магазнините как се оцветяват,моля някой да ми обясни......и какво им е оригиналното сладко и как се лепи захарта по тях.Искам да ги направя като тези от магазина За нова година ще ги правя и мисля на 30-и да правя формички,фуниййки,кошнички и прасковки.Дали ще ми стигне целия ден
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
Kremi84
power user
Неактивен
Публикации: 847
Коректна съм! Бъдете и Вие!
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #37 -: Декември 23, 2010, 22:38:17 » |
Нагоре
|
Добре ами за тия прасковки,дето ги продават по магазнините как се оцветяват,моля някой да ми обясни......и какво им е оригиналното сладко и как се лепи захарта по тях.Искам да ги направя като тези от магазина Tongue За нова година ще ги правя и мисля на 30-и да правя формички,фуниййки,кошнички и прасковки.Дали ще ми стигне целия ден Roll Eyes Прасковките се правят по следният начин: Месиш тестото, оформяш малки топчета и печеш. Докато са леко топлички се издълбават (по-лесно се дълбаят, когато са топли), пълнят се с крем и се слепват. След това се прави захарен сироп, който се разделя на две и в едната част се слага жълта боя, а в другата - червена. Едната част на вече слепената прасковка се потапя в жълтия сироп, а другата - в червения. Накрая се овалват в кристална захар. Трохичките от издълбаването на топченцата се слагат в крема Моят съвет е, понеже на 30-ти едва ли ще можеш да направиш всичко, да направиш фунийките по-рано и на 30-ти само да ги напълниш с крема, за да могат до 31-ви да си поемат и омекнат. За една доза прасковки си отдели около 3-4 часа занимание Ако мога да помогна с нещо информативно, пиши Ние редовно за празниците правим от тези сладки!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mama_na_aleks
new user
Неактивен
Публикации: 348
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #38 -: Декември 23, 2010, 22:59:12 » |
Нагоре
|
Ако някой има рецепта за Баварска торта да пише
|
|
|
Активен
|
Коректна съм моля за същото! За нови и непознати потребители парите първо- ако искам да правя подаръци ще публикувам обявите в секция Подарявам! Всички имаме деца и знаем колко трудно се гледат,нека си помагаме взаимно.
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
Публикации: 1657
Вече ходя на работа :)
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #39 -: Декември 23, 2010, 23:24:11 » |
Нагоре
|
Добре ами за тия прасковки,дето ги продават по магазнините как се оцветяват,моля някой да ми обясни......и какво им е оригиналното сладко и как се лепи захарта по тях.Искам да ги направя като тези от магазина Tongue За нова година ще ги правя и мисля на 30-и да правя формички,фуниййки,кошнички и прасковки.Дали ще ми стигне целия ден Roll Eyes Прасковките се правят по следният начин: Месиш тестото, оформяш малки топчета и печеш. Докато са леко топлички се издълбават (по-лесно се дълбаят, когато са топли), пълнят се с крем и се слепват. След това се прави захарен сироп, който се разделя на две и в едната част се слага жълта боя, а в другата - червена. Едната част на вече слепената прасковка се потапя в жълтия сироп, а другата - в червения. Накрая се овалват в кристална захар. Трохичките от издълбаването на топченцата се слагат в крема Моят съвет е, понеже на 30-ти едва ли ще можеш да направиш всичко, да направиш фунийките по-рано и на 30-ти само да ги напълниш с крема, за да могат до 31-ви да си поемат и омекнат. За една доза прасковки си отдели около 3-4 часа занимание Ако мога да помогна с нещо информативно, пиши Ние редовно за празниците правим от тези сладки! . охо 3-4 часа......е то аз няма да правя много,ама все пак си е играчка,така сега трябва да да си купя боя.Да фунийки мога да ги направя на 29-и и на 30 само да ги напълня,ох нямам търпение да се заловя,дано да станат.За първи път ми е стискайте палци,после ще показвам
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
Публикации: 1657
Вече ходя на работа :)
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #40 -: Декември 23, 2010, 23:25:17 » |
Нагоре
|
Kremi84 ами този захарен сироп долу горе колко към колко се прави
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
Илейн
Пращам на първия писал ЛС след ЗАПИС и по лично усмотрение!
power user
Неактивен
Публикации: Май се объркахте малко!!!
Разгледайте другите ми обяви.
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #41 -: Декември 23, 2010, 23:27:44 » |
Нагоре
|
Баница със локум 1 пак.кори 4 яйца 5 с.л.брашно 1 ч.ч.олио 1 ч.ч.захар 1+1 ванилия и бакпулвер Разбъркват се с миксер. 1 пак.локум За сиропа: 3 ч.ч. вода 3 ч.ч захар Прави се като баница със плънка и малки парченца локум.Пече се,Залива се топло със студено.
|
|
|
Активен
|
Разгледайте и другите ми обяви.
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
Публикации: 1657
Вече ходя на работа :)
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #42 -: Декември 23, 2010, 23:28:32 » |
Нагоре
|
А аз пак да питам,за тия сладки, дето са от тесто и се режат на различки форми,те като се опекат какво се правят.Със шоколад ли се правят или поръсват с нещо ? Малиии къде съм тръгнала и аз
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
Kremi84
power user
Неактивен
Публикации: 847
Коректна съм! Бъдете и Вие!
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #43 -: Декември 23, 2010, 23:54:23 » |
Нагоре
|
Сиропа за прасковките го правя на око. Трябва да стане сладка водичка Не като за баклава, гъст,а рядък сироп. Купувам боя за яйца от тази, която е като капсули. Отварям си капсулката и слагам мъничко прах в сиропа. После я затварям пак и я прибирам за следващият път (т.е не се слага цялата капсула боя; малко слагаш, колкото да се оцвети в розово-червената гама сиропа) Сиропа е хубаво да е топъл, като прасковите се потапят за по 3-4сек. в него (първо в червения и после в жълтия сироп или обратно, няма значение) Да добавя само, че прасковките, кошничките и фунийките се пекат до леко порозовяване ( в умерена фурна; аз ги пека на около 180-200 градуса, но не повече), в противен случай стават твърди и сухи
|
|
« Последна редакция: Декември 24, 2010, 11:42:06 от Kremi84 »
|
Активен
|
|
|
|
Криси09
power user
Неактивен
Публикации: 1657
Вече ходя на работа :)
Поканени потребители: 0
|
|
« Отговор #44 -: Декември 26, 2010, 22:28:11 » |
Нагоре
|
|
|
|
Активен
|
Коректна съм бъдете и вие! Някой път се случва,да не мога да пратя дадено нещо веднага! Давам точни размери,снимките ми са чудесни,така,че четете,мерете,гледайте.Не приемам връщане! С наложен платеж по ПОЩАТА НЕ! Предпочитам пощата и Еконт,както за записи,така и за пратки! Приемам и предлагам размяна,но има някои обяви,които не се разменят,те не са мои и са описани. Приятно пазаруване и разменяне,с повече положителни емоции:)
|
|
|
|
|