{GOOGLENEWHOR}


Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Mеждународно изтегляне на детски легла  (Прочетена 1155 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Админ
Администратор
Администратор
power user
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3686


Поканени потребители: 4

Профил
« -: Март 25, 2011, 06:51:21 »
Раздели ТемаНагоре

Детски легла модел SNIGLAR на фирма „IKEA”, издирва Комисията за защита на потребителите (КЗП) на българския пазар, след подаден сигнал от Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ (GPSC). Четирите болта, поставени при някои от леглата SNIGLAR за закрепване на матрака не са достатъчно дълги. Това може да доведе до отделяне и срутване на опората на матрака, което създава опасност от захващане и задушаване на детето в леглото. Изземването обхваща детски легла SNIGLAR без спускащи се страни, с номер на модела 60091931. Надписите SNIGLAR, IKEA и номера на модела са изписани върху етикет, закрепен към опората на матрака.



Този модел е продаван на територията на САЩ и Канада,а леглата, предлагани на територията на ЕС, са с различна конструкция на основата, въпреки това потребителите трябва да проверят дали болтът на опората на матрака се подава през гайката, ако е така леглото не е включено в изземването, ако болтът не се подава през гайката, това означава, че леглото е включено в изземването.

Експертите съветват потребителите, които вече са закупили някои от гореспоменатите продукти, незабавно да преустановят използването им и да се свържат с търговеца, от когото са ги закупили. Ако търговецът е на територията на България, моля, информирайте и КЗП на адрес – info@kzp.bg.

Източник: КЗП
Активен



Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на: